De Cobra Kai seizoen 3 finale uitgelegd

  Het rampjaar 2020 hebben we EIN-DE-LIJK achter ons gelaten, maar helaas biedt 2021 tot zover weinig verbetering. De coronacrisis is nog steeds in volle gang en ondertussen wordt het er in de Verenigde Staten ook niet gezellig op. Gelukkig bracht 2021 ook al een hoop moois en zo ook op het gebied van series. Zo kunnen we sinds begin dit jaar namelijk genieten van het derde seizoen van Cobra Kai.

  Netflix

  Let op! Dit artikel bevat spoilers over seizoen 3 van Cobra Kai.

  Actie, spektakel en veel vragen

  Het derde seizoen van de hitserie Cobra Kai staat dus eindelijk online en het vierde seizoen gaat ook al bijna in productie. Maar voordat we later dit jaar gaan genieten van het vierde seizoen blikken we nog één keer terug op het derde seizoen. Het derde seizoen van Cobra Kai zat vol actie en spektakel, maar liet ons ook met veel vragen achter.

  Wat is er allemaal gebeurd?

  Het seizoen begon vrij goed, we zagen hoe Miquel min of meer weer de oude werd en Daniel kon uiteindelijk toch zijn zaak openhouden. Maar in het derde seizoen van Cobra Kai zagen we ook een John Kreese die helemaal de weg kwijtraakte. In het derde seizoen kregen we veel meer te zien van het verleden van Kreese en merkten we dat hij wel erg verknipt uit Vietnam is teruggekomen. Cobra Kai is onder Kreese een nieuwe weg ingeslagen en het is maar de vraag of we daar echt blij mee moeten zijn.

  Wat gaat er allemaal nog gebeuren?

  Eagle Fang Karate en Miyagi-Do vonden dat Cobra Kai te ver was gegaan en hebben besloten de handen in één te slaan. Het pijnlijke is alleen dat de zoon van Johnny, Robby zich heeft aangesloten bij Cobra Kai.

  Allemaal hartstikke spannend natuurlijk, maar waar gaat dit naar toe? We zijn nu alweer drie seizoenen onderweg met Cobra Kai, maar hoogstwaarschijnlijk zijn we pas op de helft. De schrijvers van Cobra Kai zouden het verhaal al min of meer hebben uitgestippeld en minimaal zes seizoenen willen maken. Daarnaast kunnen we in de volgende seizoenen ook verwachten dat Cobra Kai meer ‘losse eindjes van The Karate Kid gaat oplossen’.

  Wat kunnen we opmaken uit de finale van Cobra Kai?

  Je merkt het waarschijnlijk al: genoeg om over te speculeren. Maar wat kunnen we concreet opmaken uit het einde van seizoen drie van Cobra Kai? We hebben aan de ene kant een groot, sterk team met Miyagi -Do en Eagle Fang Karate en aan de andere kant een geradicaliseerd, uitgedund Cobra Kai.

  Cobra Kai staat min of meer met z’n rug tegen de muur, maar John Kreese laat het daar zeker niet bij zitten. Zoals je al eerder kon merken heeft de Vietnamtijd Kreese niet erg goed gedaan, maar toch belt hij een maatje uit die tijd weer op. Het is nog een klein beetje gissen, maar het lijkt er sterk op dat Kreese de hulp van Terry Silver heeft in geschakeld. Kreese kent Silver nog uit z’n tijd in Vietnam en is een gevaarlijke versterking voor Cobra Kai.

  Netflix

  Laat Cobra Kai seizoen vier maar komen

  Het slot van het derde seizoen van Cobra Kai was erg spannend en eindigde uiteraard weer met een grote cliffhanger. We hopen dat jullie nu weer een beetje op de hoogte zijn en met een beetje mazzel kunnen we dit jaar alweer genieten van het vierde seizoen van Cobra Kai.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.