Hoe leeft Cobra Kai seizoen 3 op social media?

  Het rampjaar 2020 hebben we eindelijk achter ons gelaten en Netflix gaf het nieuwe jaar meteen een boost. Want vanaf 1 januari 2021 kunnen we genieten van het derde seizoen van Cobra Kai. Na het succes van Cobra Kai op Netflix medio vorig jaar waren de verwachtingen hooggespannen, maar heeft Cobra Kai het waargemaakt? Hoe reageerden jullie op het derde seizoen van Cobra Kai, wat waren de reacties op social media?

  Netflix

  Cobra Kai op de redactie van XGN

  Op de redactie van XGN waren de eerste twee seizoenen van Cobra Kai erg populair. Onze collega Theo kon zelfs niet wachten op het derde seizoen en plaatsten op twee januari al een recensie. Theo vond het derde seizoen toch iets tegenvallen en vond het eigenlijk meer een tussenseizoen, daarom kwam seizoen drie niet verder dan een zes op schaal van tien.

  Maar wat vonden de mensen op social media ervan? Cobra Kai krijgt naar verwachting immers nog drie seizoenen, dus het zou voor de makers wel lekker zijn als iedereen een beetje enthousiast is.

  Hoe reageren de fans?

  We beginnen relatief veilig, bij de officiële kanalen van Cobra Kai zelf. Cobra Kai heeft op het moment van schrijven ruim 1,1 miljoen volgers op Instagram, bijna 200.000 op Twitter en ruim 735.000 likes op Facebook. Cobra Kai maakt de laatste tijd veel reclame en post dan ook behoorlijk veel op de socials. Deze berichten krijgen over het algemeen een hoop positieve reacties, een goed teken dus. We moeten hierbij wel een kleine kanttekening plaatsen, want dit is over het algemeen natuurlijk niet de meest kritische doelgroep. Maar toch, Cobra Kai heeft deze alvast in de pocket.

  Wat vindt het kritische Twitterpubliek van Cobra Kai?

  Cobra Kai lijkt bij de meeste fans nog wel populair, maar wat vond de rest van social media van het derde seizoen? Neem bijvoorbeeld Twitter, een medium dat zeker niet altijd even positief is. Maar ook daar lijken de reacties behoorlijk positief. Er zijn hier en daar wat mensen die seizoen iets vinden tegenvallen en er wordt geklaagd over de cliffhangers, maar het merendeel van de mensen is erg enthousiast.

  LEGO Cobra Kai
  Daarnaast is er ook zelfs iemand op Twitter die een LEGO Cobra Kai is begonnen, op een bijzondere wijze bouwt hij de serie na.

  Wat vinden de recensenten?

  Cobra Kai lijkt tot zover best redelijk uit de test te komen, maar wat krijgt Cobra Kai in recensies? We gaven al aan dat Cobra Kai van onze collega Theo een zes op schaal van tien kreeg, maar wat vonden andere media?

  Mooie scores voor Cobra Kai
  De publiekscijfers op IMDb zijn om te beginnen erg hoog, de laatste aflevering krijgt zelfs een 9,6 en geen enkele aflevering zit onder de acht. Hierbij moeten we wel zeggen dat in de vorige twee seizoenen ook geen enkele aflevering lager dan een acht kreeg. Op de Amerikaanse website IGN krijgt seizoen 3 een acht op schaal van tien en op Empireonline en GamesRadar een vier op schaal van vijf.

  Wat vinden jullie?

  Voorzichtig kunnen dus wel concluderen dat Cobra Kai seizoen drie over het algemeen goed ontvangen wordt op social media. Hier en daar komt er wat kritiek over de cliffhangers en dat het iets te veel een tussen seizoen zou zijn, maar het grotendeel van de mensen is zeer enthousiast over het derde seizoen van Cobra Kai. Maar tot slot misschien wel het belangrijkste, wat vinden jullie? Wat vinden de lezers van XGN van het derde seizoen van Cobra Kai? Laat het in de reacties weten!

  Pssst: Wist je overigens dat er ook een kans bestaat dat Will Smith misschien naar Cobra Kai komt? In onze rubriek ‘5 dingen die je nog wist over’ gingen we opzoek naar de geheimen van Cobra Kai, lees ze alle vijf hier!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.