De beste Shadow and Bone momenten uit seizoen 1 op Netflix

Article
dinsdag, 11 mei 2021 om 17:00
shadowandbone season1 episode7 00 17 43 09rf1620732937
Hoogstwaarschijnlijk hebben de grootste Shadow and Bone fans de nieuwe Netflix serie van de boekenreeks ondertussen wel afgekeken. In het eerste seizoen zaten er een paar momenten tussen die lang blijven hangen, simpelweg omdat deze gebeurtenissen geweldig waren om naar te kijken. In dit artikel bespreken we de beste Shadow and Bone seizoen 1 momenten op Netflix!
Let op! Dit artikel bevat spoilers van Shadow and Bone seizoen 1.

Alina's krachten ontwaken

Aan het begin van Shadow and Bone seizoen 1 op Netflix kunnen we zien dat Alina de Fold binnentreedt samen met Mal en de First en Second Army. Al snel worden zij aangevallen door de Volcra en verloopt deze overgang van het ene deel van Ravka naar het andere deel niet zo soepel. Wanneer zowel Grisha als normale mensen worden aangevallen door de verschrikkelijke monsters, wordt Alina’s beste vriend Mal ook aangevallen.
Nadat Alina Mal heeft weten te bevrijden uit de klauwen van de Volcra, wordt zij al snel zelf gepakt door de monsters. Hierdoor worden haar gaven voor het eerst opgewekt, waardoor de Sun Summoner officieel tot leven komt, één van de krachtigste Grisha in Ravka. Voor haar hele leven wist Alina niet dat ze deze gaven kon oproepen. Een groot gevaar en het leven van haar beste vriend dat bedreigd wordt, zorgt ervoor dat er een gloednieuwe Grisha ontwaakt wordt.
shadow and bone crowsf1700134204

Eerste ontmoeting met de Crows

Het is geen geheim dat een groot deel van de Netflix-kijkers Shadow and Bone kijken voor het originele verhaal, maar vooral voor de iconische Crows. Deze worden aan het begin van aflevering één aan ons geïntroduceerd. Hier zien we Jesper gokken met een aantal andere mensen. Al snel komt Kaz in beeld, die geportretteerd wordt door Freddy Carter. Wanneer Kaz naar zijn kamer gaat, zien we voor het eerst Inej in beeld verschijnen.
Alhoewel deze paar scènes verder niet veel impact hebben op het verdere verhaal, is het wel een wonderlijk moment, aangezien een groot deel van de fans zaten te wachten op de Crows, onder andere door het succes van de Six of Crows boeken. In de eerste Netflix-aflevering van seizoen 1 was het dan eindelijk zover.

Het grote feest

In het midden van Shadow and Bone seizoen 1 op Netflix konden we zien dat er een groot feest werd gehouden in Os Alta. Hier zijn de First en Second Army natuurlijk aanwezig, maar ook de Darkling en de Sun Summoner. Hoewel dit een groot festijn is waar Alina haar krachten laat zien, arriveren de Crows ook ondertussen in het kasteel, waar zij van plan zijn Alina te ontvoeren voor geld.
Dit plan lijkt te lukken, wanneer de ontmoeting tussen de Crows en Alina op het feest voor het eerst plaatsvindt. Toch dacht Alina dat dit eerst bewakers waren, wat natuurlijk niet zo was. Dit waren namelijk Kaz en Inej. Hierna gebeurden een tal van dingen. Zo vertelt Baghra aan Alina dat ze in groot gevaar is, waardoor ze ontsnapt uit Os Alta in een wagen waar even later de Crows mee vertrekken. Wonder boven wonder lukt het de Crows daardoor toch om Alina mee te nemen.
Gezien dit origineel niet in de boeken gebeurde, was het een mooi moment om te zien. Zo konden we in deze scènes al onze favoriete Shadow and Bone karakters bij elkaar zien in de Netflix serie, wat uiteindelijk voor korte duur was.
shadow and bone amplifierf1620734530

Ontdekking van het hert

Alina’s krachten kunnen alleen sterker worden wanneer zij diverse amplifiers in haar macht heeft. Hierdoor gaat haar vriend Mal op missie om op zoek te gaan naar de eerste amplifier, dat een hert is. Uiteindelijk vindt Mal het dier al snel. Hij wil dit snel aankondigen aan de Darkling. Toch realiseren Alina en Mal beiden dat General Kirigan slechte bedoelingen heeft, waardoor het duo samen op pad gaat om opnieuw naar het hert te zoeken, die ze na een lange tijd zoeken opnieuw hebben gevonden.
Het is een magische ontmoeting tussen het hert en Alina. Voorheen dacht ze dat het dier vermoord moest worden. Toch ziet ze al snel dat ze automatisch een connectie heeft met het dier. Ze wisten alleen niet dat de Darkling hen achtervolgde en hij vermoord uiteindelijk zelf het hert. Het moment tussen Alina en haar eerste amplifier was dus voor korte duur. Toch heeft Netflix deze verhaallijn, dat oorspronkelijk in het boeken voorkwam, mooi in scène gezet!

Eindgevecht met de Darkling

Aan het einde van seizoen 1 op Netflix weet de Darkling Alina gevangen te nemen, waardoor hij haar kan gebruiken om de Fold uit te breiden. Toch weet de Darkling niet dat zowel Mal als de Crows op het schip zitten, waardoor de groep hem het leven zuur kunnen maken.
Dit gebeurt ook al snel. Een heftig gevecht breekt los in de Fold, waar allerlei groepen tegen elkaar vechten en waar de Volcra zich er ook al snel mee bemoeit. Voor een korte tijd dacht Alina dat de Darkling haar in zijn macht had, totdat ze opeens realiseert dat haar amplifier voor haar alleen bestemd is, waardoor ze zichzelf kan bevrijden van de Darkling en met de groep mee kan vechten tegen de slechterik. Hij wordt uiteindelijk ook 'verslagen'. Toch kunnen we aan het einde van seizoen 1 op Netflix kunnen zien dat hij nog levend is en een horde van duistere monsters oproept.

Andere geweldige Shadow and Bone seizoen 1 momenten op Netflix

Zo zijn er nog heel veel andere momenten in het eerste seizoen van de Netflix serie die fantastisch zijn. Een paar die relevant om op te noemen zijn de eerste ontmoeting tussen de Darkling en Alina, de lichtshow van Alina tijdens het grote feest, de Crows die de plattegrond stelen uit een beveiligd gebouw en het einde van seizoen 1, waar Nina de Crows voor het eerst ontmoet.
Wat is jouw favoriete moment uit Shadow and Bone seizoen 1 op Netflix? Laat het weten in de reacties!