Dit zijn de beste Netflix detective series in 2021 op een rij!

Article
dinsdag, 31 augustus 2021 om 11:30
la casa de papelf1619777260
Het detective genre is al jaren populair in zowel films als series. Ook op Netflix staan talloze series waarin een detective, inspecteur of speciaal agent de hoofdrol speelt. In deze special zetten wij tien toffe Netflix detective series op een rij.

La Casa de Papel

Als er één serie is waarbij je denkt aan detective is het wel La Casa de Papel, dé hit op Netflix. Alleen al seizoen één zorgde voor tig fans over de wereld, dankzij het kat-en-muis-spel van El Prof en Raquel. Er moest onderhandeld worden toen er een bank beroofd werd, een onderhandeling die niet geheel normaal verloopt als de prof - het brein van de overval- vraagt aan de detective: 'Wat heeft u aan?'
Niet alleen spelen Alvaro Morte en Itziar Ituno al vier seizoenen lang de sterren van de hemel. Hetzelfde geldt voor de rest van de cast. Het acteerwerk is om van te smullen. Wie kan zich niet meteen de lach van Denver voor de geest halen? Je zou bijna denken dat het zijn echte lach was, maar nee! Of hoe kunnen we de tortelduifjes Tokio en Rio vergeten? Gelukkig gingen de opnames tijdens de coronacrisis onlangs door en is het nu wachten totdat het laatste seizoen verschijnt op de streamingdienst.
the fallf1573209980

The Fall

In The Fall schittert Gillian Anderson als DSI Stella Gibson, die is opgeroepen door de politiedienst van Noord-Ierland om de helpen met een ingewikkelde moordzaak. Gibson heeft al snel door dat de moordzaak niet op zichzelf staat en dat er een seriemoordenaar actief is.
Naast Anderson heeft The Fall ook acteur Jamie Dornan op het affiche staan, die de rol van de moordenaar op zich neemt. De serie kent dan ook geweldig acteerwerk en een hoop spanning.
De serie heeft momenteel drie seizoenen en die staan allemaal op Netflix. Showrunner en schrijver Allan Cubitt heeft wel aangegeven dat hij meer seizoenen wil maken.
Heb je geen Netflix maar wil je de serie toch zien? Dan kun je de seizoenen ook eenvoudig goedkoop bestellen bij bol.com.
dirk gentlyf1619777054

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

De meeste mensen kennen Elijah Wood als de Hobbit Frodo uit The Lord of the Rings, maar in Dirk Gently’s Holistic Detective Agency speelt de acteur een iets andere rol. In de serie vertolkt hij Todd Brotzman, een man bij wie alles in het leven momenteel tegen zit. Het helpt ook niet dat hij de excentrieke Dirk Gently ontmoet, een zelfverklaarde ‘holistic detective’.
Samen met Gently komt Brotzman terecht in een scala aan bizarre situaties, met nog vreemdere personages. Denk daarbij aan een groep kale moordenaars, twee schietgrage CIA-agenten en een pratende hond. Inderdaad, maak je borst maar nat.
De serie kent helaas maar twee seizoenen, die allebei op Netflix te vinden zijn.
sorjonen minf1594891154

Sorjonen

Heb je zin in een Finse detective? Dan is Sorjonen wat voor jou. In de serie volgen we hoofdpersonage Kari die in staat is om moordzaken op te lossen door zich in te leven in de situatie. Het is een bizarre methode, maar steeds weer weet hij het voor elkaar te krijgen om missende eindes aan elkaar te binden. De moordzaken zijn om van te smullen, net als het priveleven van de rechercheur zelf.
Zo maken we kennis met hem, zijn vrouw en zijn dochter. Alle drie hebben ze hun eigen problemen in het leven waardoor het steeds een fijne combinatie is van moorzaken en drama in 'normale' levens. Absoluut het kijken waard dus. En het Finse taaltje is al helemaal om van te smullen!
rsz tv tsi02 i5504 0413 1f1619776871

The Sinner

Mysterie, moord en verontrustende beelden. The Sinner weet je aandacht te grijpen en niet meer los te laten tot de laatste aflevering.
We volgen in het eerste seizoen Cora (Jessica Biel), een jonge moeder die een rustig leven probeert te leiden. Dit rustige leven wordt op zijn kop gezet wanneer Cora een brute moord pleegt op een onbekende man. Het ziet ernaar uit dat Cora geen idee heeft waarom ze deze misdaad heeft gepleegd. Het is aan detective Harry Ambrose om in haar verleden te duiken en alle mysteries te ontrafelen. In de seizoenen erna zal elke keer een andere moordenaar worden gevolgd.
Het eerste twee seizoenen zijn nu op Netflix te aanschouwen en zijn samen goed voor 16 afleveringen. Seizoen drie is nog in aantocht.
the serpent netflix 3f1618245888

The Serpent

Sommige verhalen over moordenaars zijn gruwelijk, maar de harde werkelijkheid is dat zulke verschrikkelijke figuren niet altijd fictief zijn. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Charles Sobhraj (Tahar Rahim), waar de Netflix-serie The Serpent op is gebaseerd. Sobhraj geeft zich uit als Franse juwelenhandelaar en maakt daarbij geregeld misbruik van toeristen in Bangkok die langs de Hippie Trail reizen - meer dan eens met dodelijke gevolgen. De moordenaar krijgt alleen een medewerker van de Nederlandse ambassade achter zich aan, die zich vastbijt in de zaak.
The Serpent is een Netflix Original, waarvan er momenteel één seizoen is te zien op de streamingdienst. Een tweede seizoen lijkt onwaarschijnlijk.
screenshot 2021 04 30 114955f1619776255

The Bridge

The Bridge gaat over een Zweedse en een Deense detective, die een samenwerking aangaan nadat er een misdrijf wordt gepleegd op de grens van de twee landen. Naarmate ze steeds meer zaken oplossen, beginnen de twee in nauwer verband samen te werken, wat uiteindelijk een samenwerking tussen de Deense en Zweedse politie tot gevolg heeft. In het tweede seizoen gebeurt er een ramp bij de Øresund brug en gaan de twee detectives opnieuw op onderzoek uit.
Er staan nu vier seizoenen van The Bridge in de database van Netflix en het totale aantal afleveringen staat hiermee op 38.
mindhunterf1619776332

Mindhunter

In de jaren 70 was er eigenlijk nog weinig bekend over seriemoordenaars, ondanks dat de Verenigde Staten al met een flink aantal maniakken te maken heeft gehad. Twee FBI-agenten, Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany), willen daar verandering in brengen. Zij gaan het gesprek aan met de meest gevreesde moordenaars in het land, maar ondertussen is er ook een nieuwe seriemoordenaar bezig om zijn kill count te verhogen.
De Netflix Original serie heeft na het succes van het eerste seizoen een tweede seizoen erbij gekregen. Mindhunter heeft daarmee in totaal 19 afleveringen staan op Netflix. Of er ook een derde seizoen komt is nog onbekend.
fargof1619775892

Fargo

De Coen Brothers staan bekend om hun geniale en bizarre films, waaronder Fargo uit 1996. In 2014 verscheen er ineens een gelijknamige serie op Netflix, die in samenwerking met het regisseursduo is gemaakt. In Fargo komt er elk seizoen een ander bloederig verhaal in Minnesota aan bod, met een cast waar je U tegen zegt. Zo zijn Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Ewan McGregor en Kirsten Dunst al de revue gepasseerd.
Op Netflix staan momenteel drie seizoenen, maar een vierde seizoen is ook al gemaakt. De cast voor het nieuwe seizoen bestaat onder andere uit Chris Rock, Timothy Olyphant en Ben Whishaw. Dat seizoen is momenteel alleen op Videoland te bekijken.
Dit artikel is op 5 augustus 2021 bijgewerkt.