Shadow and Bone mixt Game of Thrones met Pride & Prejudice

Article
vrijdag, 23 april 2021 om 11:00
shadow and bone ben barnesf1623139016
Het is raar, maar waar. Ben Barnes speelt een keer niet een onderkruipsel in een film of serie. In de nieuwe Netflix-serie Shadow and Bone, die beoogt wordt tot de nieuwe Game of Thrones, speelt de Britse acteur eens iets anders dan een respectloze vlegel. Waar hij in The Punisher al snel omtoverde tot Jigsaw en in Westworld de sneue Logan Delos speelde, heeft zijn personage General Kirigan in Shadow and Bone status en allure.

Update - Shadow & Bone nu op Netflix

Vanaf vandaag staat de serie Shadow & Bone op Netflix. De serie telt acht afleveringen.
Onlangs hadden we een exclusief interview met Ben Barnes en andere castleden. Houd tevens de website vandaag in de om volgende week de boeken te winnen waarop de tv-serie is gebaseerd.
Oorspronkelijk artikel hier:
We gingen in gesprek met Barnes, de andere castleden en makers van de nieuwe fantasy serie die op 23 april verschijnt. Acht afleveringen staan gepland voor het eerste seizoen en als het aan Barnes ligt, moet je die zeker gaan kijken. Niet alleen omdat hij een rol speelt, maar omdat Kirigan voor hem een omslagpunt lijkt te zijn in zijn carrière.

Van Prince Caspian naar Kirigan

Barnes staat bij mening kijker in het geheugen gegrift als de jonge prins die in de tweede Chronicles of Narnia-film de hoofdrol speelde. Hij was Prins Caspian, de beloofde held van het magische land. Na zijn rol in de film uit 2008 keerde hij terug naar het personage in het derde deel dat in 2010 verscheen.
Daarna werd het een tijdje stil rond de acteur tot hij in 2016 opdook als één van de hoofdrolspelers in Westworld. De nieuwe hitserie van HBO kreeg een fantastisch eerste seizoen waarin Barnes de hatelijke Logan Delos speelde. Een jaar later verscheen de Brit opnieuw de schurk. Dit keer in Marvel/Netflix-serie The Punisher.
Met Shadow and Bone heeft de acteur naar eigen zeggen een nieuwe richting ingeslagen die ook nog eens perfect samenhangt met waar hij ooit begon in Narnia. Barnes: “Ik denk dat het voor mij echt interessant is om dit karakter te spelen, omdat ik opgegroeid ben in deze coming-of-age verhalen waarin jongens met zwaarden rondlopen. Nu ben ik wat ouder en speel ik een personage dat bovenaan de ladder staat. Iemand met allure en status waar iedereen naar omkijkt zodra hij de kamer binnenloopt. Mensen luisteren naar wat hij te zeggen heeft.”

Kirigan is de baas

Generaal Kirigan is één van de hoofdpersonen in Shadow and Bone. In de wereld van de Netflix-serie (die van een boekenreeks uit 2012 afstamt) staat Kirigan aan het hoofd van het leger en deelt hij de lakens uit. Zo stuurt hij de heldin van het verhaal, Alina Starkov (gespeeld door Jessie Mei Li) naar een leerschool nadat ze haar speciale kracht voor het eerst gebruikt om monsters te verjagen.
Alina wordt getraind voor een magisch leger dat ook wel bekendstaat als de Grisha, maar er liggen gevaarlijke vijanden op de loer. Zo is er bijvoorbeeld de Shadow Fold, een reusachtig gebied dat het Kingdom of Ravka verdeeld. Deze broedplaats van monsters deelt het land als het ware in tweeën en jaagt angst aan bij iedere burger.
shadow and bone ben barnes 2f1696412583

Bijzondere casting

Gezien de serie op het gelijknamige boek gebaseerd is, draagt de Brit een groot verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee om de wereld en het personage zo authentiek mogelijk neer te zetten. “Ze [Leigh Bardugo, red] is al jaren bezig met het maken van dit universum en om het vervolgens voor je te zien, moet wel raar voor haar geweest zijn. Voor mij en de andere castleden was het dan ook belangrijk om haar enthousiast te maken over hoe alles eruit ziet nu het tot leven komt,” aldus Barnes.
Toch verliep dat bezoek voor de auteur anders dan ze zich waarschijnlijk had voorgesteld. Barnes besloot namelijk een grap uit te halen met de schrijfster die Barnes voor ogen had toen ze Kirigan creëerde. Barnes: “De dag dat ze naar de set kwam, besloop ik haar vervolgens en fluisterde ik in haar oor: ‘Fine, make me your villain’ waarna iedereen moest lachen en ze me een knuffel gaf.”
shadow and bone jessie mei lif1620039163

Game of Thrones x Pride & Prejudice

Uiteindelijk is enthousiast dan ook niet het woord dat Bardugo zou kiezen als het aankomt op het zien van hoe haar geesteskind tot leven is gekomen. “Ik had nooit verwacht dat het zo spannend zou zijn”, vertelt de schrijfster. “Niets kon me voorbereiden op de schok en spanning bij het zien van die eerste teaser trailer. Dat het nu allemaal echt gaat gebeuren is voor mij heel emotioneel en zelfs vreemd om te zien hoe alles tot leven komt.”
Voor wie de serie verder niet kent, heeft de schrijfster dan ook nog een persoonlijke boodschap. “Shadow and Bone is een mix tussen Game of Thrones, Ocean’s Eleven en Pride & Prejudice”, aldus Bardugo. “Ja”, schreeuwt showrunner Eric Heisserer direct door het Zoom-gesprek. “Ik steel haar antwoord!”
Shadow and Bone staat vanaf 23 april op Netflix. Alle acht afleveringen worden dan direct naar de streamingdienst gebracht. Dat geeft je nog precies genoeg tijd om eerst de boeken te lezen waarop de serie gebaseerd is.
Dit artikel is op 23 april 2021 voor het laatst bijgewerkt.

Populair Nieuws