Netflix serie Shadow and Bone is een enorme hit

News
maandag, 26 april 2021 om 11:00
sab unit 00486rcf1619422936
Afgelopen vrijdag lanceerde Netflix haar grootste Original Seriem Shadow and Bone. Nog voordat de serie te bekijken was, leek het al een erg grote hit te gaan worden, en nog geen weekend later is het inderdaad een massale hit. De serie geeft kijkers een bijzondere mix tussen Game of Thrones en Pride & Prejudice. De nieuwe hit van streamingdienst Netflix weet door het hele land goed te scoren en staat dan ook op nummer 2 in trending op Netflix. In de Verenigde Staten lijkt het daarentegen voor de nieuwe Netflix Original nog beter te gaan.
Shadow and Bone is gebaseerd op de boekenreeks van Leigh Bardugo. De boeken spelen zich af in een wereld die doet denken aan Rusland van de Tsaren, een deel van het volk heeft magische krachten en heet Grisha. In het eerste seizoen van de nieuwe Netflix-hit volgen we twee verschillende verhaallijnen in acht afleveringen.
Er lijkt ook een kans te zijn dat Shadow and Bone een tweede seizoen gaat krijgen, maar dat is nog erg onduidelijk.

Gigantische hit

In de Verenigde Staten weet Shadow and Bone al goed te scoren, daar staat de serie namelijk op nummer één van de top tien op Netflix. In Nederland staat de serie voor nu nog op nummer twee, maar daar kan natuurlijk altijd spontaan verschil inkomen.
Shadow and Bone geeft kijkers een heel unieke serie. Het is namelijk een mix tussen GoT en Pride & Prejudice, maar heeft toch een geheel eigen stijl. Wij mochten ook in gesprek met Ben Barnes en alles over dat interview, lees je hier.