De beste series gebaseerd op prachtige boeken

Article
zondag, 15 november 2020 om 13:00
sherlockf1603453768
Goede boeken zijn er in overvloed, alleen neemt de vraag naar boeken steeds meer af. Niet elke jongere houdt van een goed boek. Ondertussen kijken we met z’n allen wel een stuk meer films en series en komen die werelden elkaar steeds vaker tegen. De combinatie van een goed boek en een serie of film levert vaak iets moois op, er bestaan ondertussen al vele schitterende boekverfilmingen.

Het neusje van de zalm

Ook Netflix gaat de laatste tijd steeds vaker op de boekentoer, zo kunnen we op Netflix genieten van de meeslepende serie The Alienist gebaseerd op het gelijknamige boek. En staat sinds kort op Netflix de boekverfilming van het 80 jaar oude boek Rebecca op Netflix. Maar met al deze titels waar moet je dan voor kiezen? XGN zocht het voor je uit, dit is de crème de la crème van de series, dit zijn de mooiste, beste series ooit die gebaseerd zijn op een boek.

Game of Thrones - Beste boekverfilming ooit?

We beginnen met één van de succesvolste series ook, hij is te zien op HBO en is ook nog een gebaseerd op een boekenreeks. Dan kunnen we het natuurlijk maar over één serie hebben en dat is de geweldige serie Game of Thrones.
De boekenreeks van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin is één van de meest succesvolle boerenreeksen ooit en in 2011 kwam er dan ook eindelijk een serie van uit. De serie heeft inmiddels al acht seizoenen en won in 2012 een Golden Globe.
Het is altijd lastig om goed het verhaal van een hele serie te beschrijven, maar het verhaal van Game of Thrones speelt zich af in een fantasiewereld waar de zomers jaren duren en winters zelfs een heel leven. In deze bijzondere wereld vechten de machtigste families van de Zeven Koninkrijken om de Troon van Westeros te veroveren.
Naast een sterk, meeslepend verhaal heeft de serie ook een ijzersterke cast. In de serie zijn onder andere: Emilia Clarke, Kit Harington, Sophie Turner, Maisie Williams, Lena Headey, Peter Dinklage en de Nederlandse Carice van Houten te zien.

Sherlock - De Britten laten opnieuw zijn hoe je prachtige tv maakt

Ook aan de andere kant van de Noordzee zijn ze hebben ze een mooie cinema en ook zeker een grootse historie op gebied van literatuur. Wat dacht je van de boeken van Harry Potter of de boeken van Sherlock Holmes uit de late 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Van de boeken van Harry Potter zijn een aantal populaire films gemaakt, dus die kunnen we helaas niet meenemen. Maar de verhalen Sherlock Holmes zijn ook vaak verfilmd. Zo is sinds kort op Netflix de film Enola Holmes te zien, over de zus van Sherlock. En ook zijn er al meerdere films van Sherlock Holmes gemaakt met niemand minder dan Robert Downey jr. in de hoofdrol. Allemaal erg goed met het absolute hoogtepunt op dit gebied kwam wat ons betreft toch vanuit Engeland, de Britse televisieserie Sherlock is misschien wel één van de beste series gebaseerd op boeken ooit.
In totaal zijn er tussen 2010 en 2017 vier seizoenen gemaakt van de detectiveserie en werd uitgezonden op de BBC. Mocht je de serie nog niet gezien hebben, hij is gelukkig anno 2020 ook gewoon te zien op Netflix. De serie heeft ook een ijzersterke Britse cast met onder andere Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Merk Gatiss, Louise Brealey, Andrew Scott en Rupert Graves.
In de spannende serie word je meegenomen in diverse detectiveverhalen, gebaseerd op populaire boeken van Sherlock Holmes.

Baantjer - Beste Nederlandse serie ooit?

Deze lijst zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een serie van eigen bodem, hiervoor moeten we wel terug naar de jaren ’90 en jaren ’00 maar dan heb je ook wat. Tussen 1995 en 2006 was op de Nederlandse Televisie de televisieserie Baantjer te zien. In totaal zijn er 123 afleveringen van de politieserie gemaakt en in 1997 wist het de Gouden Televizier-ring in de wacht te slepen.
De serie gebaseerd op de bekende boekenreeks van Appie Baantjer. Vorig jaar is er zelf nog een bioscoopfilm over Baantjer gemaakt met Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt in de hoofdrol en naar aanleiding daarvan was eind 2019 dan weer een serie van gemaakt.
De serie die grotendeels in Amsterdam werd opgenomen was begin deze eeuw onverminderd populair en de serie wist het ene na het andere kijkcijferrecord te pakken. In het seizoen van 2003/ 2004 zat het gemiddelde aantal kijker zelfs vaak tegen de 3 miljoen aan. Waarmee het op dat moment de beste bekeken Nederlandse serie ooit was.
De spannende politieserie ging over vele verschillende zaken die zich vooral in onze hoofdstad afspeelden. In de serie was Piet Römer als Juriaan de Cock te zien, Victor Reinier als Dick Vledder en Marian Mudder als Vera Prins.
De boeken van Appie Baantjer die veelal in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw uitkwamen zijn nog steeds in menig boekenkast te vinden.

Populair Nieuws