Tweede seizoen meeslepende serie The Alienist binnenkort op Netflix

  Eind deze maand is het dan eindelijk zover, dan verschijnt na twee jaar wachten het tweede seizoen van The Alienist op Netflix. Het eerste seizoen was in de Verenigde Staten een succes op de kabel en Netflix bracht deze ijzersterke serie uiteindelijk als Netflix Original ook naar Europa.

  Succes op de Amerikaanse kabel

  De serie was twee jaar geleden een succes op Netflix en zal eind deze maand waarschijnlijk een nog groter succes worden, maar het echte succes had de serie twee jaar geleden op het Amerikaanse TV netwerk TNT, Turner Network Television. De kijkersaantallen vielen er voor Amerikaanse begrippen mee, maar het wist wel in positieve zin erg op te vallen.

  De serie wordt overigens in Europa groot gepresenteerd vanaf medio oktober, maar op de Amerikaanse kabel was de serie al begin deze zomer te zien.

  Wat is het uitgangspunt?

  Maar voordat we vooruit gaan blikken op het tweede seizoen, laten we eerst even kort terugblikken op het eerste seizoen. Waar gaat de serie eigenlijk over? Het verhaal is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige roman uit 1994 geschreven door Caleb Carr.

  Het eerste seizoen van The Alienist speelt zich ruim 120 jaar geleden af in 1896 wanneer er in New York vele moorden worden gepleegd op jongerenprostituees. Waarna politiecommissaris Teddy Roosevelt (later de 26e president van Amerika en winnaar Nobelprijs voor de Vrede) psycholoog Dr. Laszlo en illustrator John Moore oproept om in het geheim hier onderzoek naar te voeren. Dit onderzoek doen ze in gezelschap van de secretaresse van Roosevelt, Sara Howard en de gebroeders Isaacson van de New Yorkse politie. Het team krijgt echter veel tegenstand binnen de politie. Vanuit dit uitgangspunt ontwikkelt het zich tot een spannend meeslepend verhaal.

  Het tweede seizoen

  Het tweede seizoen speelt zich af in 1890 waarin er wordt samengewerkt om het ontvoerde dochtertje van de Spaanse consul te vinden. Door dit onderzoek komen ze op een pad vol ongrijpbare moordenaren, terwijl ze ondertussen te maken hebben met een samenleving vol corruptie, inkomensongelijkheid, gekleurde journalistiek en vrouwenongelijkheid. Maar verder gaan we over dit seizoen ook niet te veel verklappen en is het het leukst om gewoon zelf te gaan kijken.

  ijzersterke cast

  De serie heeft daarnaast ook een grootste cast met onder andere Dakota Fanning (bekend van I Am Sam en Man on Fire), Luke Evans (bekend van Dracula Untold en Beauty and the Beast), Daniel Brühl (bekend van Rush), Brian Geraghty en Douglas Smith.

  Met The Alienist kunnen we ook een beetje trots zijn op onze zuiderburen, de eerste afleveringen zijn namelijk geregisseerd door de Belg Jakob Verbruggen. Verbruggen heeft in het verleden ook afleveringen geregisseerd voor Black Mirror en House of Cards.

  Het tweede seizoen van The Alienist is vanaf donderdag 22 oktober op Netflix te zien.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.