5 redenen om uit te kijken naar Enola Holmes op Netflix

  Vanaf woensdag 23 september valt er een ander persoon uit de welbekende Holmes familie te bewonderen. Dit keer is het niet Sherlock Holmes die de spotlight steelt, maar zijn zusje, Enola Holmes. In dit artikel leggen wij uit waarom jij deze film moet zien.

  Netflix

  Geweldige cast

  In deze spannende detective zijn geen onbekende namen te vinden. De rol van Enola Holmes zelf wordt ingenomen door Millie Bobby Brown. De nog maar 16-jarige actrice speelde al een grote rol in de populaire serie Stranger Things. Haar meeste recente rol was in Godzilla: King of the Monsters. Sherlock Holmes wordt gespeeld door Henry Cavill. De acteur die het meest herkend wordt door zijn rol als Superman, maar sinds 2019 ook de rol van Geralt of Rivia in The Witcher op zich neemt. Ook Sam Claflin, vooral bekend van zijn rollen als Finnick in The Hunger Games films. Hij zal als Mycroft Holmes de oudere broer van Sherlock en Enola Holmes gaan spelen.

  Sherlock Holmes fans opgelet

  Voor fans van de eerdere Sherlock Holmes films en serie zal dit zeker een aanrader zijn. Je krijgt in deze film veel mee van zowel Sherlock als de rest van de familie Holmes. De film geeft een diepere blik op de achtergrond van de familie en laat zien hoe ze samenwerken als een team. Ook geeft de film een echte Holmes sfeer mee. Een spannende film met veel actie, maar zeker geschikt om gezellig met de familie te kijken.

  Female empowerment

  De film gaat natuurlijk over het kleine zusje van de beroemde en briljante broer Sherlock Holmes. In deze film wordt laten zien dat Enola zelf er ook echt wel wat van kan. In de trailer valt al te zien dat Enola erg goed is in vechten en speuren. Ook kan je horen hoe Sherlock zelf zegt dat hij haar intelligent vindt. Enola Holmes komt over als een erg sterke en onafhankelijke jonge vrouw die zichzelf prima uit benauwde situaties weet te werken. De film geeft dus ook een sterke message van vrouwelijke onafhankelijkheid mee, waarin Millie Bobby Brown een grote rol speelt.

  Boeken

  Natuurlijk komt Enola Holmes niet zomaar uit de lucht vallen. Vanaf 2006 tot en met 2010 bracht auteur Nancy Springer zes boeken uit over de jonge heldin. De boeken deden het niet zo geweldig als die van haar 20 jaar oudere broer, maar vielen toch goed in de smaak. Voor iedereen die de boeken leuk vond is deze film dus ook zeker een aanrader. De film geeft de sfeer van het jaar 1884 op een leuke en spannende manier mee, wat ook erg interessant is om te zien.

  Spannend, maar gezellig

  De trailer gaf dezelfde sfeer mee als de laatste paar Sherlock Holmes films. Hoewel je vol spanning zit te kijken hoe de zaak wordt opgelost, wordt er veel humor tussendoor verwerkt. Als je naar de laatste paar Sherlock Holmes films kijkt, was dit een perfecte balans tussen humor en sensatie. Hierdoor werden de films zeer vermakelijk om naar te kijken. Enola Holmes lijkt een ontzettend vermakelijke film te worden voor jong en oud. Het ziet eruit als een perfecte film waarmee je lekker met het hele gezin op de bank kunt ploffen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.