De beste actie-avontuur games van 2023 tot nu toe

Article
dinsdag, 22 augustus 2023 om 15:00
tears of the kingdom armf1683724728
Het einde van 2023 nadert. Daarom hebben we de laatste tijd terugkeken naar onder andere beste games per console tot nu toe. Vandaag hebben we de beste actie-avontuurgames voor je op een rijtje gezet.
Bovenaan ons lijstje staat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Het langverwachte vervolg op Breath of the Wild kreeg in onze review een 9.8. We schreven het volgende:
‘’Tears of the Kingdom staat schouder aan schouder met Breath of the Wild en is in sommige opzichten misschien zelfs beter. Met unieke dungeons en een verhaal dat zich gedurende de game ontvouwt kan de game mogelijk ook fans voor zich winnen die wat minder uit de voeten konden met Breath of the Wild. Tears of the Kingdom is een essentiële toevoeging aan de collectie van elke Zelda-fan, misschien zelfs elke Switch-eigenaar.’’
Eerder dit jaar verraste Nintendo met de plotselinge release van Metroid Prime Remastered. Het was de vraag of de remake net zo goed is als het origineel. Het antwoord daarop is een volmondige ‘ja’. In onze review kreeg de game dan ook een welverdiende 9.6.
Metroid Prime Remastered treft de kern van de Metroid-franchise en is visueel flink verbeterd. Wel had de game wat meer quality of life-updates kunnen hebben, maar erg storend is dit niet.
Het avontuur van Jedi Cal Kestis gaat verder in Star Wars Jedi: Survivor. Deze game kreeg net als zijn voorganger van ons een 9, onder andere door het verhaal, de ijzersterke cast, flink uitgebreide vechtopties en meer dan genoeg extra’s om te ontdekken. ‘’Al met al mag het duidelijk zijn dat Star Wars Jedi: Survivor een succesvolle en waardige opvolger is van Jedi: Fallen Order die op tal van vlakken haar voorganger overstijgt.’’

Op avontuur met een jonge Bayonetta

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon heeft een prachtige tekenstijl die doet denken aan een sprookjesboek. Het verhaal klinkt ook als een sprookje: Cereza, de jonge versie van Bayonetta, woont met haar strenge lerares Morgana. Ze voelt zich niet gewaardeerd en besluit naar het verboden Avalon Forest te gaan, waar ze wordt overspoeld door een groep feeën. De speler bestuurt zowel Cereza als Chesire, een demon gebonden aan haar knuffel, om zo de verschillende vijanden te verslaan en puzzels op te lossen.
Na het uitspelen van het hoofdverhaal is er nog genoeg te ontdekken. Nooit eerder een Bayonetta-game gespeeld? Geen probleem, je hebt namelijk geen voorkennis nodig om deze prequel te spelen.

Ervaar de wereld van Horizon in VR

In Horizon: Call of the Mountain kun je de wereld van Horizon weer volop ontdekken, maar dit keer in VR. Visueel gezien is de game een lust voor het oog en de immersie tijdens de gevechten is zo sterk dat je er helemaal in opgaat. Horizon Call of the Mountain kreeg van ons een 8.5.