Metal Gear Solid Master Collection draait op opvallend lage resolutie

News
dinsdag, 22 augustus 2023 om 15:30
metal gear solidf1688133706
In oktober kunnen fans weer met de eerste drie Metal Gear Solid games aan de slag. Je zou verwachten van een remaster van zulke oude games, dat ze makkelijk op de maximale framerate kunnen draaien, maar volgens Konami is dat niet het geval.
Gisteren meldde Nintendo Life dat de games in de Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 draaien op 720p met een framerate van 30 frames per seconde. Dat is een zeer lage resolutie en framerate voor een collectie waarvan de meest recente game in 2004 uitkwam. Fans schrokken dan ook van die resolutie.
Konami heeft nu wat meer duidelijkheid over de situatie gegeven aan de publicatie. De Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 draait namelijk alleen op 720p en 30 fps in handheld-modus op de Nintendo Switch. In de dock kunnen de games op 1080p en 30 fps worden gedraaid.
Dat betekent alleen niet dat de next-gen consoles en PC de eerste drie Metal Gear Solid games wel op een hoge resolutie kunnen draaien. Alle andere platformen naast de Switch kunnen de games namelijk maximaal op 1080p en 60 fps draaien. Er is dus geen upscale naar 4K op de PlayStation 5 en Xbox Series X, de games halen dezelfde performance als de HD remaster op de Xbox 360 en de PlayStation 3 uit 2012.

Trouw aan het origineel

Wanneer spelers de Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 opstarten, dan krijgen ze ook een opmerkelijke waarschuwing te zien. Spelers worden namelijk geïnformeerd dat de games ‘verouderde thema’s en uitdrukkingen’ bevatten. Konami is namelijk trouw geweest aan de originele games en heeft er niks uitgehaald, inclusief een aantal dubieuze scènes.