Alle problemen die een smet op de Cyberpunk 2077 release werpen

  Na meerdere keren uitstel en grote beloftes van ontwikkelaar CD Projekt RED waren de verwachtingen voor Cyberpunk 2077 enorm hoog gespannen. Die zijn alleen niet voor iedereen waargemaakt, mede door een flink aantal problemen omtrent de release van Cyberpunk 2077

  Tegenvallende prestaties

  Al sinds de eerste trailer van Cyberpunk 2077 uit 2013 kijken spelers ernaar uit om een avontuur te beleven in Night City. Dat is met daaropvolgende trailers en gameplay-beelden alleen nog maar erger geworden. Dat is niet zo vreemd, want we werden lekker gemaakt met prachtige beelden.

  Gamers die de game hebben gekocht op de Xbox One en met name PlayStation 4 komen nu alleen van een koude kermis thuis. Sommigen voelden de bui al hangen toen Cyberpunk 2077 in november vlak voor release werd uitgesteld naar 10 december, omdat ‘de current-gen consoles niet presteerden naar wens’, maar die bui is nu ook werkelijkheid geworden. Een lage framerate, minder mooie graphics dan verwacht en alle andere problemen maken de game voor veel spelers een tegenvaller. Het is zelfs zo erg dat CD Projekt RED haar verontschuldigingen heeft aangeboden voor de console versie en teleurgestelde kopers hun geld terug gaat geven als ze dat willen.

  Grote bugs en crashes

  Als Cyberpunk 2077 alleen op het gebied van performance tegenviel, dan waren de meeste spelers waarschijnlijk niet zo teleurgesteld geweest. Dat is alleen niet het geval. Cyberpunk 2077 heeft namelijk veel problemen op technisch gebied.

  Eén van de meest vervelende dingen die kunnen gebeuren wanneer je aan het gamen bent is een plotselinge crash. Dan zit je net lekker in de game en ineens wordt een blauw scherm in je gezicht gesmeten die je niet alleen vertelt dat je de game opnieuw moet opstarten, maar dat je waarschijnlijk ook een flinke tijd aan voortgang bent verloren.

  Misschien nog wel erger zijn de bugs die zorgen voor verschillende problemen. Spelers hebben gemeld dat ze vast komen te zitten in de tutorial, omdat een optie om verder te gaan niet verschijnt of een main quest die niet afgemaakt kan worden door een bug. Door dat soort problemen kan je soms wel uren kwijtraken en dan moet je ook maar hopen dat je daarna niet nog een keer die bug tegenkomt. Wij begrijpen het wel dat spelers dan het liefst hun console uit het raam willen smijten.

  Grafische glitches

  Wanneer je één van de gelukkigen bent die geen last heeft gehad van game breaking bugs of crashes en geen probleem hebt met de prestaties van de game op de consoles, dan zal je waarschijnlijk wel last hebben gehad van grafische glitches. En dat is niet wat je wil in een game die juist een immersive wereld moet hebben. Het wordt namelijk een beetje uncanny valley wanneer je gesprekspartner ineens geen haar meer heeft middenin een gesprek.

  Cyberpunk 2077 zit helaas vol met dat soort momenten. Karakters die met onzichtbare wapens zwaaien, vijanden die door de vloer heen zakken en ‘blind’ moeten lopen, omdat de camera in de auto is blijven hangen. Meestal zijn het geen momenten die op zichzelf de ervaring zullen verpesten, maar met het vele uitstellen en de crunch voor de ontwikkelaars hadden we gehoopt dat er een stuk minder bugs en glitches in de game zouden zitten.

  Worden de problemen opgelost?

  Zoals we van de Poolse ontwikkelaar gewend zijn, zal CD Projekt RED niet zomaar de game laten vallen met alle problemen. Sterker nog, de studio is al druk bezig met het patchen van Cyberpunk 2077. Zo heeft patch 1.04 er onder andere voor gezorgd dat de Braindance feature een andere frequentie LED-lichtjes toont. Een reviewer van Game Informer meldde namelijk dat de feature zorgde voor epileptische aanvallen. Dat is nu dus gelukkig niet meer het geval.

  CD Projekt RED zal de komende tijd flink hard aan het werk gaan om ook de overige problemen uit de game te patchen. Dat was bijvoorbeeld ook het geval na de lancering van The Witcher 3: Wild Hunt, waar na een paar weken de titel nagenoeg geen technische problemen meer had. En dan komt in 2021 ook nog de next-gen update en een multiplayer modus. De Poolse ontwikkelaar heeft voorlopig dus nog genoeg te doen!

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.