Bioscopen en gamewinkels dicht door lockdown

News
maandag, 14 december 2020 om 15:30
closedf1607949200
De Nederlandse regering stuurt aan op een harde lockdown waarbij alle niet-essentiële winkels de deuren moeten sluiten. Dat betekent dat ook de bioscopen, game- en gadgetwinkels meer dan een maand dicht gaan.
Nederland gaat op slot en dat heeft ook gevolgen voor de entertainment industrie. Het besluit moet officieel nog aangekondigd worden, maar de berichten liggen inmiddels al op straat: Nederland gaat tot 19 januari op slot. Alle niet-noodzakelijke winkels, pretparken, kappers en entertainment gaan vanaf vannacht dicht. Dat betekent ook dat bioscoop-ketens zoals Pathé, die de laatste tijd net weer mondjesmaat bezoekers mochten ontvangen, opnieuw de deuren moeten sluiten.
Door de oplopende aantallen coronabesmettingen zaten extra maatregelen er al wel aan te komen, maar de forse stap waarbij vrijwel alles behalve supermarkten dicht moeten, is beduidend forser dan velen hebben zien aankomen. Voor veel bedrijven in de entertainment industrie zal de klap hard aankomen. Bioscoop-ketens als Pathé, Vue en Kinepolis worstelen al sinds de start van de coronacrisis met beperkte bezoekersaantallen en zelfs een aantal weken sluiting.

Tot nu toe mochten bioscoopbezoekers in kleine aantallen weer de zalen in, maar mochten zij geen drank of snacks in de bioscoop aanschaffen. Nu lijkt de kerstperiode voor hen dus ook volledig in het water te vallen. In afwachting van de officiële aankondiging vanavond om 19:00 uur hebben de bioscoopketens nog niet gereageerd. De vorige periodes van (gedeeltelijke) lockdown startte Pathé een leuke Pathé Trakteert actie, waarbij dagelijks een nieuwe film gratis te kijken was. Of Pathé een dergelijke actie ook nu voorbereidt is nog niet bekend.

Bioscopen dicht, games kopen via het internet

Niet alleen de bioscopen worden hard getroffen door de voorgenomen maatregelen, ook gameszaken als Game Mania en Intertoys zullen hun fysieke winkels moeten sluiten. Zij hebben het geluk dat ze over het algemeen over een prima webwinkel beschikken, maar de concurrentie tussen fysieke games en digitale aankopen in de verschillende console Stores, Steam, GoG en Epic Game Store zullen een nieuwe fase in gaan.
Voor ons gamers biedt de lockdown ook kansen. Nu we de kerstperiode en begin januari nergens heen mogen kunnen we ons volledig storten op onze backlog, of die ene game die we toch al graag eens wilden kopen en spelen.