Cyberpunk 2077 kan epileptische aanvallen veroorzaken met feature

News
dinsdag, 08 december 2020 om 16:30
cyberpunk 2077 04f1578407674
Veel games hebben tegenwoordig een waarschuwing vooraf dat de titel in kwestie epileptische aanvallen kan veroorzaken. Dat geldt zeker voor Cyberpunk 2077, vanwege een bepaalde feature in de game.
Spelers kijken al een lange tijd uit naar Cyberpunk 2077, nadat de game meerdere keren is uitgesteld. Aankomende donderdag is het alleen eindelijk zover, maar misschien is het beter voor gamers die last hebben van epilepsie om de game over te slaan. De nieuwe game van CD Projekt Red heeft namelijk een hoge kans om een epileptische aanval te triggeren.
De verwachting dat Cyberpunk 2077 wel eens een epileptische aanval kan veroorzaken was van tevoren natuurlijk al zeker aanwezig. Night City zit namelijk vol met neonlichten, nachtclubs en andere situaties met flikkerende lichten. En dan worden sommige karakters ook nog eens omringd door een blauw, glitch effect.

Wat zorgt voor epileptische aanvallen in Cyberpunk 2077?

Volgens Lianne Ruppert van Game Informer zit er alleen één feature in de game die helemaal slecht nieuws is voor gamers met epilepsie. Ruppert kan het weten, want ze heeft zelf last van de aandoening. De feature in kwestie is Braindance, waarmee je kan interacten met herinneringen. Voordat je dat kan doen, moet je een headset opzetten flikkerende rode en witte LED-lampjes. Eenzelfde soort apparaat wordt door doktoren gebruikt om een epileptische aanval uit te lokken.
Heb je dus last van epilepsie, dan wordt aangeraden om voorlopig Cyberpunk 2077 over te slaan - totdat er mogelijk een oplossing wordt gevonden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties