Cyberpunk 2077 maker verontschuldigt zich voor consoleversie

News
maandag, 14 december 2020 om 10:00
cyberpunk 2077 dificultadf1623074373
De lancering van Cyberpunk 2077 heeft voor flink wat beroering gezorgd. Vooral de consoleversies leveren nogal wat problemen op, waaronder een slechte performance en veel bugs. CD Projekt RED heeft daarom hun verontschuldigingen aangeboden en bieden teleurgestelde kopers aan hun versie terug in te leveren.
De lancering van Cyberpunk 2077 had een groot feest moeten worden. Na jarenlang in ontwikkeling te zijn en diverse keren uitstellen vond CD Projekt RED het eindelijk tijd om de game te lanceren en in onze hebberige handjes te brengen. De al jaren meest geanticipeerde game lag eindelijk in de winkels en in de digitale schappen.
De game zou niet alleen speelbaar moeten zijn op high-end PCs en de nieuwe consoles van Sony en Microsoft, de game lanceerde zelfs alleen op Playstation 4 en Xbox One. De game is weliswaar speelbaar op Xbox Series S en X, en op de PlayStation 5, maar dan alleen via backwards compatibility. later, in 2021, volgt nog een echte patch voor de nieuwe consoles.
Groot was de teleurstelling van console gamers bij het opstarten van de game. Niet alleen bleek de game vol bugs te zitten, ook de performance en graphics bleken enorm onder de maat te zijn. De storm van kritiek die daarop los barstte heeft CD Projekt RED nu gedwongen tot een reactie.
De maker van Cyberpunk 2077 verontschuldigt zich in een bericht op Twitter voor de status van de game op dit moment en zegt te werken aan diverse patches om de bugs en issues op te lossen. De eerste ronde patches is al vrij gegeven, een tweede grote patch volgt komende week en een volgende patch staat gepland voor begin januari 2021.
Wie daar niet op wil wachten krijgt de optie om een refund aan te vragen. Wie een digitale versie van de game gekocht heeft kan de refund aanvragen via PSN of de Xbox Store. Voor fysieke versies verwijst CD Projekt RED in eerste instantie naar de verkopende winkel. Wie er daar niet uit komt kan direct contact opnemen met CD Projekt RED via [email protected].
cp992f1607868693

Roerige lancering Cyberpunk 2077, CD Project Red onderneemt actie

De lancering van Cyberpunk 2077 mag dan roerig verlopen, de game is tot nu toe tóch een groot succes. Er zijn al meer dan acht miljoen stuks verkocht, waardoor, mits niet iedereen en masse refunds aanvraagt, de game nu al uit de kosten zou zijn. Er is CD Projekt RED veel aan gelegen om de optredende issues op te lossen en daarbij wordt ook goed naar de community geluisterd. Er zijn inmiddels al diverse patches verschenen die veel bugs en issues opgelost hebben. Ook bleek er een storende scene in de game te zitten waardoor mensen die gevoelig zijn voor epileptische aanvallen getriggered zouden kunnen worden.
Niet veel later introduceerde CD Projekt RED een waarschuwing voor dit fenomeen en in een direct daaropvolgende patch werd de scene aangepast. Zo laat de maker in ieder geval zien goed naar de kritiek te luisteren en daarop te willen acteren.
Het is niet fraai dat de game in zijn huidige staat op de markt gebracht is, maar er wordt in ieder geval erg hard gewerkt om de game in acceptabele staat te brengen, ook op de consoles. Hopelijk kan CD Projekt RED de reputatie redden en op afzienbare tijd de game goed werkend krijgen, zodat console gamers het spel krijgen waar ze al zo lang naar uitgekeken hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Populair Nieuws