Komt Cyberpunk 2077 naar de PS5?

Article
woensdag, 09 december 2020 om 12:00
xgn google image
De release van Cyberpunk 2077 is eindelijk hier. Na verschillende rondes van uitstel is de release eindelijk aangebroken voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Toch rest bij velen de vraag of Cyberpunk 2077 ook naar de PS5 komt. Wij vertellen je precies hoe de vork in de steel zit.
Cyberpunk 2077 is de nieuwe RPG van CD Projekt RED. De Poolse studio kondigde de game meer dan zeven jaar geleden aan. De PlayStation 4 en Xbox Series X waren nog niet eens uit toen de game onthuld werd en nu de consoles alweer last gen zijn, komt de game eindelijk uit.
Velen vragen zich alleen wel af of ze de game niet alvast op de PlayStation 5 of Xbox Series X/S kunnen spelen. Het antwoord is zowel ja én nee. Hoe de vork in de steel zit, leggen we je hier haarfijn uit.
cyberpunk 2077f1593030216

Cyberpunk 2077 speelbaar op PS5

Cyberpunk 2077 is in principe volledig speelbaar op de PlayStation 5, maar draait daar nog niet in haar optimale vorm. De game is namelijk via backwards compatibility speelbaar op de PlayStation 5. In feite speel je dus de PlayStation 4-versie van de game op de PlayStation 5.
De game profiteert als het ware niet van de nieuwe tech die in de PS5 verwerkt zit. Verwacht dus niet dat je vanaf het eerste moment ray tracing in de game ziet. Dit heeft de PS4-versie niet en kan de PlayStation 5 niet zomaar op magische wijze tevoorschijn toveren.
cyberpunk 2077 04f1578407674

Cyberpunk 2077 PS5-update in de maak

Om ervoor te zorgen dat Cyberpunk 2077 wel alle toeters en bellen van de next-gen hardware van de PS5 en Xbox Series X kan gebruiken, werkt de Poolse studio aan een speciale, next-gen upgrade. Dit bevestigt het Cyberpunk 2077 Twitteraccount ook. Veel details over deze upgrade zijn onduidelijk.
De studio bevestigt alleen dat de upgrade gratis wordt uitgebracht voor iedereen die de game heeft gekocht voor de PlayStation 4 of Xbox One (de Series X krijgt immers ook een upgrade). Hoe de upgrade de game precies gaat verbeteren voor de PlayStation 5 en Xbox Series X blijft voor nu dan ook gissen. Wel zijn er een aantal verwachtingen voor de Xbox Series- en PS5-versie.
cyberpunk 2077 new game plus modus in ontwikkeling 153333

Verwachtingen next-gen upgrade

Zo verwachten critici dat de performance van de game een stuk beter wordt op de PlayStation 5 en Xbox Series X en dat de vele bugs die te vinden zijn, verholpen worden. Tevens denken sommigen dat de game een stabiele 60 fps modus zal krijgen, naast een resolutie modus die native 4K en ray-tracing brengt. Deze zijn voor huidige PS5- en XSX-games ook al gebruikelijk.
Natuurlijk zijn dit slechts verwachtingen en staat nog niets vast. Daarvoor moeten fans wachten op officiële berichten van CD Projekt RED. Hoelang fans moeten wachten, is ook nog een mysterie.
Een releasedatum voor de update is immers nooit genoemd. Verwacht wordt dat de update ergens in 2021 verschijnt, maar CD Projekt RED heeft daar zelf nooit iets over losgelaten. Uiteindelijk is geduld een schone zaak en zal dat van vele gamers nog even op de proef gesteld worden.
Er komt immers ook nog een multiplayer onderdeel voor Cyberpunk 2077. Hierover zijn eveneens weinig details bekend. Eén ding moge duidelijk zijn: we gaan het nog jaren over Cyberpunk 2077 hebben!
Cyberpunk 2077 is vanaf 10 december verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia. Een officiële PlayStation 5 en Xbox Series X/S update verschijnt later.