Bethesda E3 verwachtingen - Blijft geheimzinnig in 2016

Article
dinsdag, 07 juni 2016 om 17:33
xgn google image
Een E3 zonder toonaangevende partijen is niet bepaald het hoogtepunt van de game-industrie. Gelukkig zit het met de line-up van de persconferenties wel goed. De titaan Bethesda is aanwezig en gaat waarschijnlijk een hoop tofs tonen. Toch blijft diens showcase wat mysterieus dit jaar, maar toch hebben wij een aantal Bethesda E3 verwachtingen.
Bethesda heeft dit jaar niet zoveel losgelaten over alles wat er op de E3 show getoond gaat worden. De studio heeft enkel aangegeven dat het een dik aangeklede show gaat worden die veel om het huis heeft. Onze Bethesda E3 verwachtingen hebben we op een rijtje gezet.
Bethesda E3 verwachtingen Dishonored 2

Dishonored 2

De eerste Dishonored was één van de titels die het jaar 2012 op zijn kop zette. De nieuwe IP van Bethesda bleek al snel een groot succes te zijn door de unieke gameplay. Een assassin met superkrachten waar ook nog een behoorlijk verhaal omheen zat, zo zouden we ze wel vaker willen zien!
Corvo krijgt weer een mooie plaats toegereikt, want Dishonored 2 is de enige game waarvan zeker is dat deze tijdens de Bethesda E3 showcase gaat verschijnen. Als vanouds kan je aan de slag met je superkrachten en moordenaarsinstinct om mensen op de meest creatieve en gruwelijke wijze uit te schakelen.
Dit keer zijn er alleen een aantal grote veranderingen doorgevoerd, waar we waarschijnlijk meer van gaan zien. De eerste is een compleet andere setting, waarbij het bekende Dunwall wordt ingeruild voor Karnaca. Het doorstruinen van de geboorteplaats van de sluipmoordenaar kan zorgen voor heel wat diepgang in het verhaal. Bovendien wordt Emily een speelbaar personage, die heel andere gameplay met zich meebrengt.
92328 4

Fallout 4 DLC

Naast de Bethesda E3 verwachtingen van Dishonored 2 heeft het bedrijf zo goed als niks bekendgemaakt over de games die voorbij gaan komen. Hier betreden we dus weer het E3 casino, waarbij de uitkomst puur gokwerk is. Althans, er zijn wel een aantal games waarvan we sterk verwachten dat ze langskomen.
De game die we waarschijnlijk weer gaan zien, is Fallout 4, één van de beste spellen die Bethesda ooit gemaakt heeft. We hebben namelijk nog een hele lading aan content voor de game tegoed, nu de eerste reeks met het briljante Far Harbor is afgelopen. Zo is onlangs de naam Nuka World opgedoken, die aan een nieuwe DLC gekoppeld wordt. Ook voelt de PS4 zich een beetje achtergesteld op het gebied van mods, dus daar moet ook nog even aan gewerkt worden.
De post-nucleaire RPG kent in ieder geval nog genoeg aanknopingspunten om voorlopig mee door te gaan. Wat is er bijvoorbeeld allemaal gebeurd in al die tijd dat je in winterslaap bent geweest? Waar komen de Super Mutants vandaan? Genoeg stof voor heel wat vette content dat hopelijk zo uniek wordt als Far Harbor!
92330

Battlecry

Kan je je nog de titel Battlecry herinneren van de vorige E3? De game is aardig in de vergetelheid geraakt toen het publiek niet zo enthousiast bleek te zijn. De bèta die vorig jaar zou plaatsvinden en waar mensen zich voor in konden schijven, heeft nooit plaatsgevonden. Zelfs Bethesda leek zo z'n twijfels over de game te hebben gehad.
De game had als kenmerk een unieke grafische stijl te hebben en moest het daarmee opnemen tegen andere free-to-play shooters. Ook al is het angstvallig stil geweest, er is nooit bericht naar buiten gebracht dat de game niet meer bestaat. Een kans bestaat dan ook dat een opgepoetste Battlecry langs gaat komen. Of de game ooit nog het daglicht gaat zien, horen we hopelijk volgende week.
92331

The Elder Scrolls

Het wordt maar weer eens tijd dat er een nieuwe Elder Scrolls aankomt. Skyrim is onderhand al een klassieker geworden, over Oblivion en Morrowind nog niet te spreken! De E3 is een fantastische plek voor Bethesda om de gamewereld op zijn grondvesten te laten schudden.
Een nieuw continent om te doorkruisen met duizenden quests en honderden locaties, om je weer heerlijk te misdragen. Bethesda weet zelf ook dat een nieuw deel een gegarandeerde succesformule is. Als we dit jaar geen nieuwe The Elder Scrolls te zien krijgen, dan verwachten we op z'n minst een remake van een oude game. Een hernieuwde Morrowind zal de huidige generatie consoles in ieder geval niet misstaan, maar volgens geruchten lijkt het erop dat Skyrim de game is die een frisse versie gaat krijgen.
Er gaat in ieder geval iets getoond worden op het gebied van The Elder Scrolls, al is het alleen maar DLC voor The Elder Scrolls Online. Als laatste optie is er natuurlijk ook nog The Elder Scrolls Legends, een kaartspel dat zich kenmerkt door afbeeldingen van wezens uit de franchise.
92407

Prey 2

Prey was een verbazingwekkende game die in 2006 is uitgekomen. Je speelde een indiaan die eens stevig moest huishouden in een kolonie van aliëns, waarbij je toegang had tot spirituele kracht en vooral hele vette wapens. De vijanden waren creaties waar je spontaan nachtmerries van kreeg. Gelukkig kon je de kamers decoreren met ingewanden van deze monsters, want gore schuwde deze game niet.
In 2011 is aangekondigd dat er een vervolg op de game in productie is genomen. In 2014 is op zijn beurt weer medegedeeld dat Prey 2 niet langer meer leeft. Voor de aankomende E3 is er weer hoop voor de langverwachte shooters, want geruchten gaan dat de game toch nog voort leeft. Hopelijk heeft Bethesda contact gehad met zijn spirituele ik, en gerealiseerd dat onwijs veel mensen naar Prey 2 uitkijken.
92409

Wolfenstein 2

New Order, Old Blood, we zien het liefst meer van Wolfenstein! Spot on graphics gecombineerd met ouderwetse gameplay zorgen voor een makkelijk wegschietende shooter, waarbij het verstand op nul gezet kan worden. Als Bethesda dan toch bezig is nog meer oudere franchises uit het vet te halen, zoals DOOM, dan kunnen ze net zo goed nog een Wolfenstein produceren!
Dat er een tweede deel gaat komen, is niet geheel ondenkbaar, want soms praten mensen hun mond voorbij. Zo heeft één van de stemacteurs van het eerste deel per ongeluk gezegd dat ze ook voor het tweede deel de stem gaat verzorgen. Dus mogen we binnenkort weer door kerkers van oude kastelen heen sluipen om op geëxperimenteerde honden en mensen te schieten?
De Bethesda E3 verwachtingen waren vrij speculatief. Maandag 13 juni kregen we alles te zien en horen. Je leest er alles over in ons E3 2016 overzicht.