Top 10 beste zombie games waar je nooit levend uit komt

  Zombie games zijn al jarenlang een favoriet van veel gamers. Het aanbod aan zombie games is enorm, van de serieuze survival games als DayZ en H1Z1 tot de grappige cartoonachtige zombies in Plants VS Zombies. Er is een zombie game voor iedereen, maar welke zombie games zijn nu het beste? Dat lees je in onze Top 10 beste Zombie games

  Het samenstellen van de Top 10 beste zombie games is geen gemakkelijke opgave. Zoals gezegd, is de verscheidenheid in de games enorm en is het vergelijken van de games soms behoorlijk lastig. We hebben toch een poging gedaan.

  Welke game staat er op nummer 1? Lees snel verder om er achter te komen.

  Top 10 beste zombie games Plants vs zombies

  10. Plants vs Zombies

  De eerste zombie game in onze Top 10 beste zombie games is Plants vs Zombies. Plants vs Zombies is een soort tower defense game waarbij je met behulp van allerlei verschillende soorten planten je huis moet beschermen tegen hordes van zombies. De planten die je tot je beschikking krijgt hebben ieder een eigen karakteristiek en zijn of verdedigend of aanvallend van aard.

  In het begin van de game heb je maar beschikking over een klein aantal planten maar met (bijna) ieder geslaagd level krijg je er een plantensoort bij, ieder met zijn eigen grappige naam. Deze nieuwe planten zul je hard nodig hebben, want de zombies veranderen regelmatig. Zo kun je een zombie tegenover je krijgen die in een volledig American Football outfit op je af stormt of komt er een gravende zombie aan die achter jouw linies te voorschijn komt.

  Plants vs Zombies is in te delen in drie delen, allereerst je voortuin. Dit is een standaard map waar alle planten makkelijk bruikbaar zijn. Daarna kom je in je achtertuin terecht waar een zwembad een groot deel van de tuin in beslag neemt. Voordat je planten kan gebruiken in je zwembad moet er eerst een lelieblad worden geplaatst waar de planten op kunnen staan.

  Het laatste deel speelt zich af op het dak van je huis. Om hier planten te kunnen neerzetten moet je eerst plantenpotten neerzetten waar de planten in kunnen staan.

  Plants vs Zombies is zeer verslavend en makkelijk te spelen. Het begin van de game is erg makkelijk maar wordt zeker uitdagend naarmate je verder komt. De stijl van de game past er goed bij, de kleurrijke vrolijke toon zorgt voor menig glimlach op je gezicht.

  Desondanks kan de game behoorlijk eentonig worden wanneer je een tactiek hebt bedacht die blijkt te werken. De levels kunnen dan snel saai worden doordat je continu dezelfde planten plaatst en daardoor weinig uitdaging krijgt. Vandaar dat Plants vs Zombies de nummer 10 positie behaalt in deze Top 10 beste zombie games.

  9. Plants vs Zombies Garden Warfare 2

  De tweede game op de lijst is een spin-off van Plant vs Zombies. Namelijk Plants vs Zombies Garden Warfare 2. De tweede versie van deze komische shooter is volgens velen een stuk beter dan de eerste versie. Waar de eerste versie soms wat klein en simpel aanvoelt is de tweede versie een stuk uitgebreider.

  Plants vs Zombies Garden Warfare 2 ontpopt zich het beste in de multiplayer modi. Zo zijn er veertien verschillende klassen waaruit gekozen kan worden en zijn de speel modi afwisseld en mooi in balans.

  Vooral de game modus Gardens & Graveyards speelt heerlijk weg. Gardens & Graveyards is bijna identiek aan de Battlefield game modus Rush. Beide team bestaat uit 12 spelers, het verdedigende team moet twee punten op de map zien te verdedigen terwijl het aanvallende team deze moet overnemen. Net zoals bij Rush verplaatst de actie zich na een overname.

  De singleplayer campagne van Plants vs Zombies Garden Warfare 2 is van iets mindere kwaliteit maar daardoor niet minder leuk. Het verhaal is wat simpel opgezet en de missies vallen snel in herhaling. Een sterk punt in de singleplayer zijn dan ook de special ops missies. Hierin ga je samen met drie computergestuurde kameraden de strijd aan met hordes zombies of planten. Hier komt de chaos van de originele Plants vs Zombies goed terug en zijn de kleurrijke en gekke karakters een feest van herkenning voor spelers van het origineel.

  Eén klein nadeel aan deze modus is de intelligentie van je teamgenoten. Je teamgenoten hebben vaak geen zin om goed samen te werken wat soms kan resulteren in het hulpeloos op de grond liggen en te wachten tot een van je teamgenoten terugkomt.

  Plants vs Zombies Garden Warfare 2 is een heerlijke shooter die vooral in de special ops en multiplayer tot bloei komt. De simpele singleplayer en domme AI brengen de ervaring helaas wel wat naar beneden, vandaar dat Plants vs Zombies Garden Warfare 2 de negende plek in de Top 10 beste zombie games!

  8. DayZ

  âDayZ was een van de eerste online survival games waarbij het doel van het spel simpelweg overleven is. In een postapocalyptische wereld ben jij een van de weinige overlevenden in een wereld bezaait met zombies. DayZ is ontstaan als een mod voor de militaire simulatie game ARMA II. Doordat de standalone versie nog steeds gebruik maakt van dezelfde basisgame is het zeer realistisch en zijn vuurgevechten met andere spelers enorm intens.

  DayZ speelt zich af in een open wereld waar zowel zombies als andere spelers zorgen voor een constant gevaar. Voor nieuwe spelers is het dan ook zeker aan te raden om te beginnen in een server waar weinig andere spelers aanwezig zijn. Bij Dayz draait het namelijk om overleven en spullen zoeken die je helpen te overleven. Wanneer je in DayZ wordt gedood verlies je alle spullen die je verzameld hebt en begin je helemaal oprnieuw.

  Waar in de meeste games de zombies het gevaarlijkste zijn moet je in DayZ vooral op je hoede zijn voor andere spelers. Veel van de spelers zijn namelijk niet zo vriendelijk en zullen direct het vuur op je openen zodra ze je in beeld krijgen.

  Ondanks de frustratie die kan ontstaan wanneer je niets vermoedend wordt neergeknald door een andere speler blijft DayZ een heerlijke ervaring waar het gevaar overal op de loer ligt. Doordat de game gebaseerd is op een militaire simulatie is het neerknallen van een tegenstander moeilijker dan in de meeste games en zijn er maar weinig kogels nodig om iemand neer te halen.

  Dit geeft de survival game nog een extra element van spanning mee. Doordat er weinig voor nodig is om je te doden is het belangrijk dat je ten allen tijde er voor zorgt dat je of moeilijk te zien bent of altijd een object tussen jou en een mogelijke vijandelijke speler houd. Daarnaast moet je er voor zorgen dat je niet te lang op dezelfde plek blijft staan of er zal gegarandeerd een zombie op je af komen rennen.

  De gameplay laat op sommige punten wat te wensen over, het besturen van je karakter is vaak wat houterig en het oppikken van spullen in de wereld kent soms ook zijn gebreken. Desondanks is de game een genot voor iedereen die vanaf de eerste tot de laatste seconde op het puntje van zijn stoel wil zitten en tactisch bezig wil zijn om er voor te zorgen dat je niet zomaar wordt afgeknald.

  De moeilijkheidsgraad en constante spanning die de game heeft maakt DayZ een genot om te spelen voor ieder die daar van houd. Wil je even casual een potje knallen? Laat DayZ dan links liggen, het is en blijft een militaire simulatie waarbij tactiek en geduld de boventoon voeren.

  7. Zombie Army Trilogy

  âZombie Army Trilogy is een standalone spin-off van de Sniper Elite games. Zoals de titel al doet vermoeden draait het in Zombie Army Trilogy om het verslaan van zombies door middel van een sniper. Tenminste dat is de basis van de game.

  De game bestaat eigenlijk uit drie games die samen gebundeld zijn en een make over hebben gekregen. De eerste twee delen van de game waren namelijk een game modus in de Sniper Elite V2 game. Voor deze trilogy is er speciaal een derde deel gemaakt om het verhaal goed af te ronden.

  In Zombie Army Trilogy moet de speler van A naar B terwijl deze wordt belaagd door grote hoeveelheden zombies. De zombies zijn er in vele verschillende soorten en maten met ieder hun sterke en zwakke punten.

  Er zijn standaard zombies die op je af komt strompelen, mar ook zijn er snellere zombies die ontploffen, skeletten en zombie-snipers. Ook zijn er grote en sterke zombies met machinegeweren en zelf gepanserde zombies. Deze verscheidenheid in zombies zorgt voor de nodige afwisseling in een game waarbij het doel eigenlijk altijd hetzelfde is.

  Zombie Army Trilogy is lastig en helemaal als je in je eentje speelt. Snipers zijn nooit het beste geweest tegen grote hoeveelheden zombies en de hoeveelheid ammunitie die je als speler meekrijgt is ook niet bijster veel. Zombie Army Trilogy speelt dan ook het beste weg in de multiplayer modus waarbij je met maximaal vier personen de zombies aanvalt.

  Een van de meest bevredigende elementen in de game komt uit de originele game Sniper Elite. Wanneer je met een sniper een zombie van verre afstand afknalt wordt er een soort killcam in gang gezet waarbij de camera de kogel in super slowmotion volgt naar zijn doelwit om vervolgens in een soort x-ray visie laat zien hoe de botten en organen verpulveren.

  Naast de missies is er ook nog een survival modus aanwezig in Zombie Army Trilogy. Deze modus is vergelijkbaar met de survival modi van de Call of Duty franchise of Gears of War 2. Na elke ronde die je voltooit, worden de zombies sterker en talrijker tot het moment dat jij of jullie het niet meer aan kan of kunnen.

  6. H1Z1

  H1Z1 is een survival game. In de basis lijkt H1Z1 erg op DayZ, een van de eerste zombie survival games waarbij er geen verhaal is, maar het puur draait om overleven. Waar DayZ vaak wordt gezien als een langzame game waarbij voorzichtig zijn en andere mensen ontwijken loont is H1Z1 wat sneller en kom je vaker vriendelijke medespelers tegen waardoor het spelen van H1Z1 op sommige servers een stuk aangenamer is dan DayZ. Natuurlijk zijn er in H1Z1 ook veel spelers die iedereen neermaaien zodra ze in hun vizier komen dus wees altijd voorzichtig met jezelf te tonen aan andere spelers.

  Een ander punt waarin H1Z1 zich onderscheid van DayZ is het feit dat je in H1Z1 je eigen basis kan bouwen om jezelf en je verzamelde 'gear' veilig te stellen voor zombies en andere spelers. Natuurlijk is het voor andere spelers mogelijk om je basis binnen te dringen en je spullen te stelen maar dit zorgt juist weer voor een extra gameplay element wat in DayZ ontbreekt.

  Ook wordt de gameplay van H1Z1 vaak beter beoordeeld dan die van DayZ. Waar DayZ soms wat houterig aanvoelt is H1Z1 een stuk soepeler en werkt alles net even beter.

  H1Z1 heeft nog een voordeel ten opzichte van DayZ en dat is de game modus Battle Royale. In Battle Royale begin je met maximaal 170(!) spelers die allemaal uit een vliegtuig springen en daarna een overlevingsstrijd aangaan tot er één speler overblijft. Deze gamemodus zit vol spanning, actie en vuurgevechten. In de eerste paar minuten van een Battle Royale potje zullen ongeveer 100 spelers vrij snel het loodje leggen waarna het echte spel begint en de race om de beste wapens, 'gear' en voertuigen te bemachtigen pas echt van start gaat.

  In Battle Royale begint het spel met de volledige map om ruimte te bieden aan het grote aantal spelers. Naarmate het spel vordert zal de map steeds inkrimpen om er voor te zorgen dat de overgebleven spelers niet aan wederzijde van de map blijven hangen en een uren lange patstelling ontstaat.

  In onze bescheiden mening komt H1Z1 een stuk beter uit de verf dan DayZ, vooral de toevoeging van de Battle Royale modus en de mogelijkheid om je eigen basis te bouwen geven H1Z1 een voorsprong op DayZ. Daarnaast zijn de soepelere gameplay en de (iets) vriendelijkere medespelers een pluspunt.

  Dankzij bovenstaande punten wint H1Z1 het van DayZ en komt de game op de vijfde positie in de Top 10 beste zombie games.

  5. Dead Rising 3

  Dead Rising 3 is de laatste editie van de serie. In Dead Rising 3 speel je met Ramos die probeert te overleven in een wereld die een aantal dagen geleden is getroffen door een zombie-uitbraak. Het overleven in Dead Rising is eigenlijk maar op één manier te doen en dat is de zombies neer te halen met alles wat je in je omgeving kan vinden, van een honkbalknuppel tot een uitlaat van een auto, bijna alles kan gebruikt worden als wapen. Ook zijn er genoeg verschillende vuurwapens te vinden om het afmaken van zombies op een afstand ook mogelijk te maken.

  Een van de leukste toevoegingen aan de nieuwste versie van de franchise zijn de Psyco zijmissies. Deze missies draaien om het uitschakelen van overlevenden die volledig zijn doorgedraaid. Het afmaken van deze psycho's of andere personages die je tegen komt in de game moet soms op een specifieke manier gebeuren die niet altijd even makkelijk te vinden is. Sommige moeten neergesabeld worden terwijl andere pas neergaan wanneer je ze overrijd met een auto of een molotov cocktail op zijn hoofd kapot laat knallen.

  De gevechten met de psycho's hebben een hoge snelheid en op sommige momenten erg intens in de beste zin van het woord. Een van de eerste psycho's die je tegen komt is een geflipte aziaat die martial arts gebruikt in combinatie met een zeisachtig zwaard.

  Nu is de game een stuk minder serieus dan je zou verwachten als je bovenstaand artikel leest. Dead Rising is een heerlijke game die het vechten tegen zombies goed combineert met een grote dosis humor. Zo is het mogelijk om allerlei items aan te passen om het even wat grappiger te maken.

  Zo kan je een wapen maken die met dildo's schiet in plaats van kogels en kan je Ramos laten rondlopen op naaldhakken. De stijl van de game past hier perfect bij, alles wat je ziet is niet hyper realistisch maar heet ook geen cartooneske uitstraling.

  Ook het creëren van minder grappige voorwerpen is natuurlijk ook mogelijk, voeg een kettingzaag samen met een hamer en maak een 'hamerzaag'. Om deze wapens te maken moet je wel eerst blauwdrukken vinden van deze wapens. Deze liggen verspreid in de wereld en zul je sporadisch tegenkomen als je goed rondkijkt.

  Heb je een tof wapen gemaakt gebruik hem dan niet continu en bij elke vijand. Wapens gaan namelijk maar een bepaalde tijd mee, ze brokkelen af wanneer ze gebruikt worden en na een tijdje zullen ze niet meer werken zoals je gewend bent en doen ze nog amper schade.

  De combinatie van serieuze zombie game en de humoristische elementen zorgen voor een leuke game die voor zowel de casual gamer als de fanatieke zombie moordenaar een feestje zijn om te spelen. Vooral door de toegankelijkheid van de game voor veel soorten gamers verdient Dead Rising 3 de vijfde plek in de Top 10 Zombie games.

  4. Resident Evil 4

  Resident Evil 4 wordt door velen gezien als de beste Resident Evil game allertijden. Vooral het verhaal, de achtergrond hiervan, de (destijds) fantastische cinematografische presentatie en in één volgepropte actiegame met een goede lengte vol geheimen en extra's maakte Resident Evil 4 de beste game uit de serie.

  De game zorgde voor een verhaal vol met verassingen, en vertelde dit verhaal door een groot aantal cinematografische cutscenes. Dit was alleen niet het sterkste punt van de game. Gelukkig waren de cutscenes kort genoeg om niet echt storend te zijn voor de speelbaarheid van de game. De cutscenes waren vooral bedoeld om de karakters en het verhaal wat meer achtergrond te geven.

  Waar Resident Evil 4 vooral in uitblinkt, is de actie zelf, en de invulling van de vijanden die Leon tegenkomt. Meteen in de eerste paar minuten van de game wordt duidelijk dat de vijanden in Resident Evil 4 niet de hersenloze zombies zijn zoals we die al vaak hebben gezien. De vijanden zijn juist vrij menselijk, maar blind van onverklaarbare woede richting de hoofdrolspeler. De haat richting Leon en de schijnbare intelligentie van de vijanden maken deze een stuk gevaarlijker en verontrustend.

  Andere sterke punten van Resident Evil 4 zijn de controls en het perspectief waarin het gehele verhaal verteld wordt. Het perspectief van de game was een, voor die tijd, vrij nieuwe camerapositie. De camera keek vanachter de schouder van Leon mee naar de gebeurtenissen. Een positie die we nu voor heel normaal beschouwen en veel shooters tegenwoordig toepassen.

  De besturing van de game was ook erg goed gebalanceerd. Leon had geen perfecte vaste hand tijdens het schieten wat bijdroeg aan het realisme van de game. Daarnaast was het niet mogelijk om te bewegen en schieten tegelijkertijd, wat de meeste personen in het echt ook niet zullen doen. Deze beperkingen in je beweging zouden bij een typische shooter erg storend zijn, maar het past precies in de setting van Resident Evil 4 en zorgt voor een goed tempo die past bij een actie horror game.

  Al deze punten kwamen bijeen in een bijna perfect geheel, en maakte daarom Resident Evil 4 de beste game uit de serie. Een terechte notering dus in de top 10 beste zombie games.

  3. The Last of Us

  The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld waar geïnfecteerden (lees: zombies) de beschaving compleet hebben vernield. Het verhaal van The Last of Us is zoveel mogelijk gebaseerd op een realistisch scenario. Daarvoor zijn er zelfs een paar artsen en psychologen opgetrommeld om de ontwikkelaar te adviseren.

  Het effect hiervan is zeker te zien in The Last of Us. In plaats van een licht, dun en slap verhaal is het verhaal van The Last of Us gebaseerd op het meest waarschijnlijke scenario als het aankomt op zombie uitbraken. De geïnfecteerden hebben namelijk een zeer lelijke schimmelinfectie opgelopen. Schimmels zijn makkelijk overdraagbaar en kunnen voor gedragsverandering zorgen.

  The Last of Us speelt zich twintig jaar na de uitbraak af. Joel is de hoofdpersoon en is een norse wapen- en drugssmokkelaar. Aan het begin redt Joel als gunst een veertien jarig meisje genaamd Ellie, en zoals we van ontwikkelaar Naughty Dog gewend zijn, wordt de relatie tussen die twee bijna tranentrekkend sterk opgebouwd.

  The Last of Us is een vrij tactische game. Vooral tijdens het navigeren tussen de zombies door moet je er voor zorgen dat je niet je geduld verliest of al schietend er tussendoor probeert te rennen, want dit betekent een zekere dood. Een klein nadeel wat betreft de geïnfecteerden zijn de hoeveelheid soorten zombies die er zijn. Er zijn er in The Last of Us namelijk welgeteld twee.

  Als eerste zijn er ‘The Runners’. ‘Runners’ zijn nog niet erg lang geïnfecteerd en hebben daarom nog vrij veel van hun menselijk vermogen. De tweede soort zombies zijn de ‘Clickers’. ‘Clickers’ zijn al lange tijd geïnfecteerd en hebben veel van de menselijke vermogens verloren. Vooral rondom deze ‘Clickers’ is het vaak verstandig om hier stilletjes langs te sluipen. Te dichtbij komen betekent al snel een gegarandeerde dood.

  The Last of Us geniet ook van menig vuurgevecht. Dit is vooral met andere mensen die vaak niet zo vriendelijk zijn tegenover andere overlevenden. Bij deze vuurgevechten is tactiek van levensbelang. The Last of Us is geen standaard shooter en ammunitie is schaars. Dekking zoeken, observeren en zuinig zijn met je kogels zijn belangrijke factoren als je deze vuurgevechten wilt overleven.

  Door de schaarste aan kogels kom je in The Last of Us regelmatig in een vuistgevecht waarbij Joel ook graag gebruikmaakt van zijn omgeving. Sta je dichtbij een muur of een tafel dan belandt het hoofd van je tegenstander meer dan eens vol tegen het oppervlakte hiervan. Natuurlijk niet zonder een bevredigende klap en de nodige bloederige effecten.

  Eén van de weinige negatieve punten aan The Last of Us is de beetje domme en irritante AI. Medereizigers lopen soms erg in de weg of claimen zelf de beste dekkingsplekken, zodat jij een zekere dood tegemoet gaat. Een ander nadeel is de functie waarmee je wapens selecteert. Dit is namelijk standaard hetzelfde commando als over een object heen springen. Wil je van wapen wisselen terwijl je voor een muurtje staat, dan besluit Joel meer dan eens om over het muurtje heen te springen en springt hiermee zijn dood tegemoet.

  Ondanks deze nadelen blijft het spelen van The Last of Us een genot. De schitterende omgeving en het uitgebreide en (voor zover mogelijk) realistische verhaal maken van The Last of Us een game die je meer dan eens zal willen spelen.

  2. Dead Island

  Dead Island is bijna de ultieme 'zombie killing game' te noemen. Je start als speler in een hotelkamer na een avondje stappen en met een flinke kater stap je jouw bed uit. Al snel kom je er achter dat er iets flink mis is gegaan en voordat je het weet moet je rennen voor je leven om de zombies te ontvluchten.

  Na het ontsnappen uit het hotel kom je al snel meerdere overlevenden tegen en kom je er achter dat er een paar mensen zijn, waaronder jij, die immuun zijn voor de beten van de zombies en dus niet in een ondode zullen veranderen. Aan jou dus de taak om een oplossing te vinden voor het probleem en contact te krijgen met de buitenwereld om je in veiligheid te brengen. Je kan kiezen om te spelen met verschillende karakters die allemaal hun eigen voor en nadelen hebben.

  Dead Island speelt zich af op een tropisch eiland wat voor de uitbraak een eiland is vol met toeristen. Vooral in het begin van de game zal je vooral rondom de hotels en stranden je weg moeten banen door de zombies die werkelijk overal staan. Later in de game kom je ook nog in de jungle terecht en verplaatst de game zich later nog naar de stad. Dead Island is niet echt een zombie shooter, maar richt zich vooral op geïmproviseerde wapens.

  Van peddels, bijlen en honkbalknuppels tot kapstokken en zeisen. De wapens zijn overal te vinden en kunnen verbeterd worden door ze samen te voegen of blauwdrukken te vinden. Met deze blauwdrukken kan je ze ombouwen tot extreem dodelijke wapens waarbij je bijvoorbeeld twee cirkelzagen op een honkbalknuppel monteert of een koevoet onder stroom zet om deze elektrische lading met kracht over te brengen op de zombies.

  De gameplay van Dead Island is heerlijk. De game richt zich, zoals gezegd, voornamelijk op de korte afstand maar ook het afknallen van zombies met vuurwapens werkt goed. Daarnaast heb je vaak de mogelijkheid om in een voertuig te stappen en de zombies met volle snelheid neer te maaien. Naarmate je verder komt in de game moet je soms de auto nog even in z'n achteruit zetten en een zombie nogmaals de volle laag geven voordat hij voorgoed blijft liggen. Al deze elementen werken goed en de besturing werkt naar behoren en logisch.

  Het afmaken van zombies op korte afstand blijft in Dead Island een feest, ondanks dat de missies vrij standaard zijn, vind die of die, breng pakketje van a naar b, vermoord de zombies daar enzovoort, blijft Dead Island verrassend genoeg heerlijk om te spelen. De 'first person view' van de game werkt fantastisch en de verscheidenheid aan zombies die je tegenkomt zorgt voor voldoende afwisseling om de game interessant te houden.

  Dead Island is een game die je keer op keer kan blijven spelen, voornamelijk door de keuze uit meerdere personages, de hoeveelheid aan verschillende wapens en de heerlijke gameplay zorgen voor een game die lang plezier blijft geven. Hierdoor heeft Dead Island de tweede plek verdiend in de Top 10 zombie games.

  1. Dying Light

  Waar Dead Island nog net te kort schiet aan griezeligheid is er in Dying Light genoeg om bang van te worden. Dying Light is vergelijkbaar met Dead Island. Ook in Dying Light moet je voornamelijk met korte afstandwapens de zombies neerslaan en zijn vuurwapens niet makkelijk te vinden.

  Waar Dying Light verschilt van Dead Island is dat er in Dying Light vooral wordt ingegaan op het duistere en griezelige element van zombies. De zombies in Dying Light zijn namelijk een stuk sterker, sneller en enger dan die in Dead Island.

  Dying Light speelt zich af in een fictieve stad die te maken heeft met een zombie uitbraak. De speler is een undercover agent die moet uitzoeken wat er aan de hand is. Dit gaat in het begin van de game al snel mis en verandert de game van toon en draait het meer om overleven en het helpen van anderen dan het vinden van een oplossing.

  Dying Light heeft een dynamische dag- en nachtcyclus wat een extra element in de game brengt. De zombies worden namelijk sterker en sneller als het licht is verdwenen. Dying Light is geen game waarbij de speler zomaar overal langs kan rennen en alles en iedereen neer kan slaan. Om de missies tot een goed einde te brengen moet de speler vaak de straten links laten liggen en zich te verplaatsen via de daken van de stad.

  Doordat de speler vaak het dak moet opzoeken heeft Dying Light ook free run elementen die doen denken aan Mirror's Edge. De combinatie van al deze elementen zorgt voor een complete beleving en het gevoel dat je echt in een zombie uitbraak bent. Vooral wanneer de zon ondergaat en je letterlijk moet vluchten om te overleven geeft een sensatie die veel games niet voor elkaar weten te krijgen.

  Tijdens de nacht is het zeer onverstandig om de zombies aan te vallen en zal je bijna met zekerheid ten onder gaan als je toch besluit dat te doen. Wanneer je als speler merkt dat de zon onder begint te gaan is het echt een race tegen de klok om een safehouse te vinden en je koest te houden totdat de zon weer opkomt en je weer (vrij) veilig naar buiten kunt.

  Zoals gezegd is ook Dying Light voornamelijk gericht op het gebruik van korte afstand wapens. Ook hier zijn geïmproviseerde wapens de voornamelijke wapens die je in je bezit kan krijgen. Dying Light bevat ongeveer 100 verschillende wapens die met behulp van 'crafting' kunnen worden aangepast met ongeveer 1000 verschillende uitkomsten.

  Dying Light is echt de ultieme zombie game. De dynamische dag- en nachtcyclus zorgt voor een tijdsdruk tijdens de missies en zorgen er voor dat een speler niet urenlang ronddwaalt op zoek naar wapens maar dat deze echt gericht op zijn doel af moet gaan. De zombies zijn echt goed uitgewerkt en bieden echt weerstand. De achtervolgingen van hordes zombies in de nacht zijn op sommige momenten echt doodeng en moeilijk.

  Het vechten met de korte afstand wapens en de goede gameplay zorgen voor een game die niet zal gaan vervelen en het verhaal zit erg sterk in elkaar. Er zijn niet veel games die de spanning van een post apocalyptische wereld zo goed neer kunnen zetten als Dying Light en Dying Light is met grote voorsprong de nummer één zombie game.

  Dying Light

  Verkijgbaar vanaf 27 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.