God of War 4 - 5 redenen waarom we niet op deze PS4-exclusive kunnen wachten!

Article
woensdag, 08 juni 2016 om 11:54
xgn google image
We kennen de woeste krijger Kratos allemaal wel; hij voelt niets dan woede en zijn levensdoel is genadeloos wraak nemen op de goden die hem onrecht hebben aangedaan. By the Gods, what have I become? De vraag is meer, what will I become?! De (semi)aankondiging van God of War 4 én E3 voor de deur zijn meerdere redenen om eens erop door te gaan..

God of War in glorieus 1080p

Nu is God of War nooit beticht van lelijke graphics, maar het kan er op de PS4 niet minder dan verdomd schitterend uit gaan zien! Temeer omdat de game nu nog in een vroeg stadium is, en de ontwikkelaars inmiddels enigszins de tijd hebben gehad om aan de "nieuwe" console te wennen. Waarschijnlijk kan Sony Santa Monica er op grafisch gebied meer uittrekken trekken dan bij launchgames vaak het geval is.
Het is werkelijk duizelingwekkend wat de brute kracht van de PS4 kan betekenen voor de God of War ervaring. Natuurlijk vijanden afslachten in HD, levensecht rondspattend bloed, zeer gedetailleerde settings, enz. Denk ook aan massale hoeveelheden vijanden, zieke cutscenes, en wie weet wat voor moois Sony Santa Monica nog meer voor ons in petto heeft!
63609 8

Epic Eindbazen

Alsof de eindbaas gevechten van God of War nog niet groot genoeg waren, verwachten we nóg reusachtigere confrontaties met mythische wezens, machtige goden en zelfs titanen. De enorme schaal van alles zou je bijna doen denken dat je niet meer dan een mier bent, ware het niet dat je juist oppermachtig voelt als Kratos.
We zien voor ons dat we op de PS4 worden verblijd met eindbazen die groter zijn dan de meeste levels in andere games! Je bent dan ook minimaal een half uur mee bezig bent om er voorbij te komen, maar je zwetende handjes zullen in een gebalde vuist de lucht in vliegen zodra blijkt dat je fucking onoverwinnelijk bent!
63630 6

Verse mythologie

Aangezien Kratos inmiddels (SPOILER ALERT) alle Griekse Olympische goden heeft uitgemoord, wordt het tijd voor een nieuwe set slachtoffers dunkt ons. Mogelijk zou God of War over kunnen stappen naar de Noorse of Egyptische mythologie, die ook een hele rits aan goden, helden en wezens kunnen leveren.
Een andere mythologie zou een forse injectie aan creativiteit kunnen afdwingen. Hoe vet zou het zijn om tegen sfinxen, ijsreuzen, mummies en ander mythologisch gespuis te vechten? Of Odin, Ra, Osiris, Loki en anderen?!
Aziatische mythologie is ook een mogelijkheid, maar daar zijn we waarschijnlijk in het Westen niet bekend genoeg mee. Als Sony Santa Monica écht ballen heeft zouden ze het wel doen, maar het is voor de centjes waarschijnlijk veiliger om op bekendere parabelen, fabels en sagen terug te vallen.
63631 3

Kratos Himself

We hopen van harte dat Kratos weer terugkeert, want hij moet toch wel de een van de gruwelijkste videogame characters OF ALL TIME zijn. Wat een harde gast, deze bruutheid zelve.
De grootste reden om uit te kijken naar een nieuwe God of War is voor ons om Kratos weer onder de knoppen te hebben en weer te genieten van die geniale combinatie van actie, puzzelen, wrede wapens en epiek.
En wat is er bruter dan Kratos? Kratos is HD! De woestheid van deze gast is grenzeloos en onovertroffen. Er zijn geruchten dat er een ander personage gecreëerd wordt, maar dat kunnen en willen we niet geloven.
63645 1

Gameplay Galore

Alles valt of staat met goede en verslavende gameplay. God of War is één van de beste hack en slash games, en heeft op dat gebied een reputatie hoog te houden. We hopen in de nieuwste God of War weer op die geweld(dad)ige mix van button bashen, combo's maken en superaanvallen.
Deze zullen alleen nog maar uitgebreider worden, maar hopelijk net zo verslavend. Hopelijk kunnen we aan de slag met vette en unieke wapens, want deze droegen zeker bij aan de kracht van God of War; het gevoel dat je alles aankunt en het nog heerlijk soepel doet ook. Iemand doorboren met Blades of Chaos is pas mierzoette chaos, we love it!