De 10 beste Xbox One X Enhanced games

  Begin november kwam de Xbox One X op de markt en is sindsdien de krachtigste console ooit. Maar wat heb je aan een krachtige console zonder games? Gelukkig zijn er veel reeds uitgekomen games mooier gemaakt voor de Xbox One X. Welke het best de kracht benutten lees je in de Beste Xbox One X Enhanced games special!

  Dit artikel gaat over de beste Xbox One Enhanced games. Wil je weten wat de PlayStation 4 Pro te bieden heeft qua games? Neem dan een kijkje in het de beste PS4 Pro enhanced games artikel!

  De meeste grote Xbox One games hebben rondom de release van de Xbox One X een flinke upgrade gekregen, waardoor er meer toeters en bellen aan een bepaalde game zitten. Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van HDR, 4K, 60 frames per seconde of zelfs Dolby Atmos.

  Daar richten we ons in deze special dan ook op, op de game die de meeste van de bovengenoemde toevoegingen gekregen heeft. Draait een game in 60 frames per seconden in zowel HDR als 4K, dan verdient deze zeker een plekje in dit artikel!

  F1 2017

  We trappen de lijst met beste Xbox One X Enhanced games af met F1 2017. De game kwam al in augustus, drie maanden voor de release van de Xbox One X, uit en heeft in een later stadium een upgrade gekregen waarmee de kracht van die console optimaal benut kan worden.

  Sinds de Xbox One X update van F1 2017 heeft de officieel gelicenseerde Formule 1 game HDR ondersteuning, waarbij zowel donkere als heldere beelden veel beter getoond worden. Is dat het enige? Nee, want de racegame kan afgespeeld worden in een 4K resolutie met zo'n 60 frames per seconde. Zo heb je nog nooit de Formule 1 beleefd in gaming!

  Middle-Earth: Shadow of War

  Geen 60 FPS voor Middle-Earth Shadow of War, maar wel HDR en 4K resolutie. Klinkt goed voor een RPG met een immens open wereld. Houd daarbij wel in het achterhoofd dat de 4K resolutie geen pure 4K is, maar een opgeschaalde variant.

  Niet dat het de pret mag drukken, want met of zonder echte 4K is Middle-Earth Shadow of War één van de beste Xbox One X Enhanced games die de nodige uren van je leven opslokt. Niet gek dan ook dat het spel een 8 kreeg in de Middle Earth Shadow of War review.

  Forza Motorsport 7

  In aanloop naar de release van de Xbox One X werd er volop gekokketeerd met de pracht en praal die Forza Motorsport 7 te bieden heeft op de nieuwbakken spelcomputer. Niet gek eigenlijk, want de racer maakt honderd procent gebruik van de mogelijkheden die de Xbox One X te bieden heeft.

  Zo ziet de game er sowieso al heel mooi uit. Regenplassen reflecteren prachtig, auto's glimmen als nooit te voren en de circuits zijn enorm gedetailleerd. En dan hebben we de ondersteuning van HDR, 4K en de framerate van 60 frames per seconde niet eens genoemd! Wil je een Xbox One X, koop deze game erbij!

  Rise of the Tomb Raider

  Oei, wat was er veel gedoe over de tijdelijke Xbox One exclusiviteit van Rise of the Tomb Raider! De game kwam eind 2015 uit voor enkel en alleen de Xbox One en 360 en werd een jaar later pas uitgebracht op de PlayStation 4.

  Doet dat iets af aan de kwaliteit van de game? Nee, want we gaven het meest recente avontuur van Lara Croft een nette 7,5 in onze review. Dat cijfer zal nu wellicht wat hoger zijn, vooral op technisch gebied, want Rise of the Tomb Raider is één van de beste Xbox One Enhanced games, want het spel biedt ondersteuning aan HDR, 4K en een framerate heeft van 60 FPS.

  Gears of War 4

  Alhoewel Forza Motorsport 7 van alle Xbox One X Enhanced games het meest gehyped is, heeft Gears of War 4 op de Xbox One X meer toeters en bellen. De shooter maakt namelijk niet alleen gebruik van een framerate van 60 FPS, HDR en 4K, maar ook van Dolby Atmos. Laatstgenoemde is een speciale geluidstechniek die ervoor zorgt dat geluiden in de game klinkel alsof het fysiek om je heen gebeurt.

  Zodoende biedt Gears of War 4 dé optimale Xbox One X ervaring. Technisch zit het namelijk wel snor. Op het gebied van gameplay trouwens ook, zoals je kunt lezen in de Gears of War 4 review.

  Halo 5: Guardians

  Halo 5 viert dit jaar alweer zijn derde verjaardag, maar dat betekent niet dat de befaamde shooter technisch achterloopt op andere Xbox One X spellen. Sterker nog, Halo 5 is technisch één van de beste Xbox One X Enhanced games.

  Speel je Halo 5 met de geschikte hardware (Xbox One X en 4K televisie), dan is de ervaring likkenbaardend. De game ondersteunt namelijk HDR, 4K en draait met 60 frames per seconde. Toegegeven, de framerate werd op de originele Xbox One al gehaald, maar in combinatie met de andere technische toevoegingen geeft dit wel een mooie ervaring.

  Super Lucky's Tale

  Super Lucky's Tale is een platformer met het altijd vrolijke vosje Lucky in de hoofdrol. En als we het over vrolijk hebben, hebben we het ook echt over vrolijk. Lucky is namelijk altijd goed gehumeurd, ziet van elke situatie de humor in en is niet verdrietig te krijgen. Zelfs niet als hij in de penarie zit en achterna wordt gezeten door hordes aan vijanden.

  Alhoewel Super Lucky's Tale er best kinderlijk uit ziet, liegen de technische feiten er niet om. Op de Xbox One X is de platformer namelijk in 4K te spelen. Als kers op de taart zit daar ook nog een framerate van 60 frames per seconde aan vast, waardoor je een erg vloeiende ervaring krijgt als je het spel speelt. Dat mag ook wel als de game op dezelfde dag als de Xbox One X zelf is uitgekomen.

  Assassin's Creed Origins

  De Assassin's Creed games mogen dan wel bekend staan als de technisch niet meest goed uitgewerkte games, maar met de Xbox One X versie van Assassin's Creed Origins heeft Ubisoft puik werk geleverd. En dat mag gezegd worden, want om een game met een grote wereld zoals in Origins technisch tot het maximum te pushen, is niet makkelijk.

  Zo ziet de game er überhaupt prachtig uit op de 'X'. Al helemaal als je bovenop een piramide staat en uitkijkt over het enorme Egypte van Assassin's Creed Origins. Op de Xbox One X kun je dat doen in 4K met HDR.

  NBA 2K18

  NBA 2K18 is van zichzelf al een prachtige game, laat staan wanneer je de Xbox One X versie speelt. Dan komt het basketbalspel helemaal tot zijn recht.

  De game biedt op de Xbox One X namelijk ondersteuning voor vrijwel elk denkbare techniek die de console biedt. Zo kun je NBA 2K18 niet alleen in 4K en HDR afspelen, maar doe je dat ook nog eens met een framerate van 60 frames per seconde. Een technisch perfecte game die op het gebied van gameplay ook niet te overtreffen valt, zoals je kunt lezen in de NBA 2K18 review. NBA 2K18 is met recht één van de beste Xbox One X Enhanced games te noemen.

  The Witcher 3: Wild Hunt

  We zijn alweer bij de laatste van de tien beste Xbox One X Enhanced games beland. En deze is nog niet eens zo heel lang geleden geüpdatet!

  The Witcher 3 is bijna drie jaar geleden uitgekomen en is vandaag de dag van zichzelf al één van de mooiste games die er zijn. Laat staan als je alle extra's die de Xbox One X update met zich mee brengt meerekend. The Witcher 3 voor de Xbox One ondersteunt namelijk 4K, HDR en heeft een framerate van 60 FPS heeft. Dat belooft een wereldse ervaring te worden!

  Wat vind jij de beste Xbox One X Enhanced games?

  Nu zijn er natuurlijk meer Xbox One X Enhanced games. Sommige benutten de kracht van de Xbox One X optimaal, terwijl andere juist wat laten liggen. Wat vind jij de beste Xbox One X Enhanced games? Laat het ons weten in de reacties!

  Wat biedt de Xbox One X?

  Heb je nog geen Xbox One X, maar overweeg je er wel één te kopen. Check dan onze Xbox One X review om te weten of het apparaat überhaupt wel de moeite waard is. Om te zien welke Xbox One X Enhanced games er zijn, kun je terecht bij ons overzicht.

  Assassin's Creed Origins

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.