Telltale Batman Season 2 Episode 4 Review - What Ails You

  Zoenen met Catwoman, worstelen met Bane en lekker je neus ’s nachts in andermans zaken steken. Het leven van Batman, of Bruce Wayne, is alles behalve saai en standaard. In deze Batman Season 2 Episode 4 Review lees je hoe ’t verder gaat met de man die Gotham veilig probeert te houden.

  [let op, spoiler volgt van vorige episode]. Daar zit je dan, opgesloten in een vrieskast. Zo eindigde de vorige episode. Batman zat in een benarde situatie met Harley Quinn en om zijn lieftallige Catwoman te redden heeft hij zichzelf opgeofferd. Een ijskoud resultaat.

  Zet je zinnen op Quinn

  Maar Batman zou Batman niet zijn als hij niet de nodige snufjes in huis had om te ontsnappen. Immers heeft hij wel voor hetere vuren gestaan. Zodra je uitbreekt zet je je zinnen op Quinn, want deze gestoorde vrouw heeft niet veel goeds in de zin.

  Ze wil namelijk een virus stelen en op heel Gotham loslaten. Iets waar jij een stokje voor wilt steken. Waar het middenstuk van de vorige episode nogal saai was, is episode 4 nu heerlijk om te spelen van begin tot eind. What Ails You bezorgt je toffe gevechten, spannende dialogen en een stukje bij Alfred.

  Batman Season 2 Episode 4 review

  Een goede mix

  De mix is goed vertegenwoordigd. En de kracht wordt goed benut. Want Telltale Games moet het hebben van een goed verhaal met overtuigende dialogen. En met name die tussen Bruce en John, ofwel de Joker, zijn om van te smullen.

  Want John is je vriend, maar overduidelijk heeft hij ook een band met Quinn. En daardoor balanceert Bruce op de grens van hoever zijn vriendschap moet gaan met John. Je merkt duidelijk dat hij zich niet helemaal comfortabel voelt. Want hij is de good guy en wil niet té veel de slechte kant op worden getrokken.

  Dus is de vraag wat je doet als John je naar een plaats delict lokt. Als de lijken nog net niet als behang zijn gebruikt en jij het gesprek aan gaat met de man die nogal hysterisch lacht, wat doe je dan? Kies je Johns zijde en ben jij een vriend in goede en slechte tijden? Of ga jij je langzaam van hem distantiëren?

  Jij bepaalt geheel hoe je de game speelt en of je trouw blijft aan je vriend of toch steeds verder van hem vandaan blijft. De gesprekken zijn in ieder geval reuze interessant en je kan bijna voelen hoe Batman zich moet voelen. Het is ook niet makkelijk. Ouders vermoord en dan heb je een vriend gevonden, maar eigenlijk wil je niet die kant op die hij op dreigt te gaan.

  Batman Season 2 Episode 4 straalt bovenal geloofwaardigheid uit en daarmee is de episode de beste van dit seizoen, met een klapper op het einde. Enkel een stukje met één personage is wat minder boeiend, maar dat stuk beslaat slechts seconden. En dus bijna niet het vermelden waard.

  Batman Season 2 Episode 4 review

  Laat maar komen die vijfde episode!

  Nu is het wachten op het slotstuk. Maar één ding staat voorop: er hangt onweer in de lucht! En dat zorgt voor actie, sensatie en alles waarom je eigenlijk met Batman aan de slag wilt.

  Er gebeurt wat en jij bent daar onderdeel van. Als je houdt van Batman en niet zo zeer op zoek bent naar games waarbij je continu klappen moet uitdelen, maar wilt genieten van integrerende dialogen, dan is deze gameserie wat voor jou. Begin overigens wel gewoon bij het begin, om dan te belanden bij dit spannende vierde gedeelte.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Keuzes die Bruce moet maken
  • Band tussen Bruce en John
  • Spannend einde
  • Slechts één gesprek niet zo boeiend

  Batman: The Enemy Within

  Verkijgbaar vanaf 8 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.