De 5 beste wearables van het moment

Article
woensdag, 16 maart 2022 om 16:00
huawei watch gt 3f1647505190
Anno 2022 hebben we niet alleen slimme apparaten in onze broekzak zitten, ook via smartwatches en fitness trackers kan je op de hoogte blijven van allerlei informatie. Dit zijn de 5 beste wearables van het moment!

Huawei Watch GT 3

Al sinds de opkomst van smartwatches is Huawei een grote speler op het gebied van wearables. Maar waar de Chinese techgigant eerst begon met wearables op basis van Google’s WearOS, is het bedrijf nu haar eigen weg ingeslagen. Zo maakt de Huawei Watch GT 3 gebruik van haar eigen besturingssysteem Harmony OS, wat een aantal handige voordelen met zich meebrengt.
Zo kampen veel wearables met een lage batterijduur, maar dat kan je van de Huawei Watch GT 3 niet zeggen. Met normaal gebruik kan het slimme horloge namelijk veertien dagen meegaan, ondanks het grote en kleurrijke AMOLED scherm. Dat is een groot verschil ten opzichte van de twee dagen van veel concurrenten. Daarnaast heeft Huawei de Watch GT 3 geoptimaliseerd voor een hele berg aan activiteiten om te tracken, samen met meerdere sensoren om je gezondheid in de gaten te houden.
Zo wordt niet alleen je hartslag bijgehouden, maar ook de hoeveelheid zuurstof in je bloed, hoeveel last je hebt van stress, wat de temperatuur is van je huid en hoeveel uur per nacht je slaapt. Combineer dat met de vele ondersteunde activiteiten en de Huawei Watch GT 3 kan een heel handige tool zijn voor een gezonde levensstijl. Dan heb je daarnaast nog toegang tot de ‘normale’ functies van een smartwatch, zoals het ontvangen van notificaties, bellen via de smartwatch en directe controle over je muziek. Met de Huawei Watch GT 3 gaat er dan ook een wereld aan functies voor je open.
apple watch series 7 revealf1633698682

Apple Watch Series 7

Net zoals Huawei is ook Apple al jaren een grote speler als het gaat om wearables en ook de Amerikaanse techgigant maakt gebruik van haar eigen besturingssysteem. De Apple Watch is dan ook vanaf het begin de ideale wearable als je eigenaar bent van een iPhone, maar helaas geen aanrader als je een Android of andere smartphone hebt.
Voor de Apple Watch Series 7 heeft het bedrijf weer aan aantal nieuwe veranderingen aangebracht aan het succesvolle concept. Zo is het scherm een stuk groter ten opzichte van de voorgaande modellen, zonder de wearable zelf groter te maken. Tegelijkertijd is de Series 7 een stuk steviger gemaakt, met een sterkere variant glas en stof- en waterresistentie.
Net zoals de Huawei Watch GT 3 heeft ook Apple een sensor aan de smartwatch toegevoegd om het zuurstofgehalte in je bloed te meten. Dat komt bovenop de andere sensoren die al in de Apple Watch zaten, zoals de hartslagsensor en de mogelijkheid om een ECG-scan te maken. De Apple Watch Series 7 is geen revolutie, maar maakt de smartwatch wel weer een stukje beter. Nu alleen hopen dat de volgende versie de accuduur een stuk langer maakt, want die is met 18 uur nu wel erg karig.
samsung galaxy watch 4f1633355563

Samsung Galaxy Watch 4

Terwijl Samsung juist jarenlang haar eigen besturingssysteem heeft gebruikt voor wearables en smartwatches, heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf voor haar nieuwste horloge besloten om samen te werken met Google. Dat betekent dat de Samsung Galaxy Watch 4 gebruikmaakt van WearOS, maar niet alle features van Tizen OS zijn helemaal verdwenen.
Door de samenwerking willen Google en Samsung namelijk een besturingssysteem maken dat het beste van beide werelden combineert. Het resultaat is zeker succesvol en het biedt gebruikers toegang tot een heel scala aan apps, waar je makkelijk doorheen kan scrollen door middel van een virtuele rotating bezel - de feature waar de Galaxy Watch-reeks om bekend staat.
Net zoals de wearables van Huawei en Apple heeft de Samsung Galaxy Watch 4 meerdere sensoren om je gezondheid te tracken, van de bekende hartslagmeter tot aan een bloeddrukmeter en de mogelijkheid om een ECG-scan uit te voeren. Daarnaast heeft Samsung ook de accuduur van de Watch 4 verhoogd naar drie dagen, waardoor het zeker een plekje verdiend op de lijst van beste wearables van het moment.
fitbit sensef1598366078

Fitbit Sense

Fitbit is ooit begonnen als een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van fitness trackers, precies zoals je zou verwachten met die naam, maar de laatste jaren is Fitbit ook gekomen met een aantal smartwatches. Het nieuwste vlaggenschip daarvan is de Fitbit Sense.
Ondanks dat de Fitbit Sense een smartwatch is, ligt de focus bij de wearable nog steeds voornamelijk op het zo gezond en fit mogelijk houden van de drager. Fitbit heeft dan ook een heel scala aan features en activiteiten in de smartwatch gebouwd om een actieve levensstijl te stimuleren. Denk daarbij aan een hartslagmeter, ingebouwde GPS, een SpO2-meter en een uitgebreid verslag van je workouts in de Fitbit app.
Daarnaast kan je ook profiteren van meerdere smart-functies. Zo kan je natuurlijk notificaties van je smartphone ontvangen, belletjes plegen, een Voice Assistant als Google Assistant of Alexa gebruiken en betalen via Fitbit Pay. Ook op het gebied van accuduur doet de Fitbit Sense goede zaken met maar liefst zes dagen, hoewel dat niet kan tippen aan de Huawei Watch GT 3.
amazfit gts 2 minif1633355909

Amazfit GTS 2 Mini

Veel wearables hebben een pittig prijskaartje. Heel vreemd is dat ook niet, want met de vele features en sensoren worden de kosten voor het maken van een geavanceerde smartwatch steeds hoger. Gelukkig kan je ook nog goede wearables krijgen onder de 100 euro, zoals de Amazfit GTS 2 Mini.
Qua uiterlijk leent de GTS 2 Mini duidelijk veel van de Apple Watch, maar de UI voor het 1,55 inch AMOLED-scherm is wel compleet anders. Ook heeft Amazfit opvallend veel sensoren in de behuizing kunnen stoppen voor de prijs. Zo kan je met de wearable je hartslag bijhouden, je slaapritme tracken en je dagelijkse hoeveelheid stappen tellen. Je krijg geen toegang tot geavanceerde functies als een stress- of SpO2-meter, maar de belangrijkste features zijn aanwezig.
Daarnaast kan je ook vertrouwen op de gebruikelijke smartwatch-functies, zoals het ontvangen van notificaties. Net zoals de Huawei Watch GT 3 heeft de Amazfit GTS 2 Mini bovendien een lange accuduur van veertien dagen, zodat je de wearable niet elke nacht aan de oplader hoeft te hangen.
Dit artikel is in samenwerking met Huawei.