Top 5 Beste Shonen Jump Games - Geanimeerde klasse

  Animé is tegenwoordig razend populair en met name de Shonen Jump-series blijven de kijkers trekken. Het is dan ook geen verrassing dat er steeds meer games van Shonen Jump-titels komen, maar wat zijn nu precies de beste games om te spelen als fan zijnde? Lees dat in onze Top 5 beste Shonen Jump games.

  One Piece Unlimited World Red

  One Piece is een serie die al loopt sinds de jaren ’90, met al meer dan achthonderd afleveringen, en een enorme fanschare heeft opgepikt. Het is dan ook geen wonder dat er al veel games zijn gemaakt over de elastische piraat Luffy en zijn kleurrijke bemanning.

  Eén van die games is One Piece Unlimited World Red, die vorig jaar als remake is uitgebracht op de PS4, PC en Switch. In de game komen de Straw Hat Pirates terecht op een nieuw eiland, waar ze een groot avontuur te wachten staat. Niet alleen kan er genoeg worden gevochten met negen verschillende karakters, je kan ook het eiland verkennen en talloze minigames spelen. Dankzij het uitgebreide pakket en grote hoeveelheid content kan One Piece Unlimited World Red niet ontbreken uit onze lijst van beste Shonen Jump games.

  Attack on Titan 2

  Eén van de grote nieuwkomers binnen de animé-wereld is zonder twijfel Attack on Titan. De serie heeft pas drie seizoenen, maar kan al rekenen op legio trouwe fans, dankzij het duistere verhaal. In Attack on Titan is de mensheid teruggedreven naar één enkele stad, want de rest wordt beheerst door mensetende reuzen. De laatste hoop van de mensheid ligt in het Survey Corps, een groep soldaten die de strijd met de reuzen aangaan door middel van zwaarden en grappling hooks.

  In Attack on Titan 2 maak je kennis met de karakters uit Attack on Titan door middel van een zelfgemaakt personage die is toegetreden tot het Survey Corps. Dat betekent uiteraard ook dat je oog in oog komt te staan met de dodelijke reuzen. Door de flitsende en actievolle gameplay, inclusief slingeren door de stad en bossen als Spiderman, heeft Attack on Titan 2 een mooie plek verdiend in onze Top 5 beste Shonen Jump games.

  My Hero One’s Justice

  Net zoals Attack on Titan is ook My Hero Academia een gloednieuwe serie die meteen een enorme indruk heeft achtergelaten. In My Hero Academia begint het grootste gedeelte van de bevolking quirks te ontwikkelen, oftewel superkrachten. Het duurt niet lang voordat superheld en superschurk twee dominante beroepen worden. Dat geldt niet voor Izuku Midoriya, een jongen die als één van de weinige mensen geen superkracht heeft ontwikkeld, maar gelukkig krijgt hij er eentje van de grootste superheld, All Might.

  In My Hero One’s Justice speel je de gebeurtenissen van de serie na. Zo begin je bij de eerste trainingsdag van Izuku en werk je jezelf steeds meer op in een reeks flitsende gevechten in grote arena's. Met een indrukwekkend diepgaand vechtsysteem, veel karakters om uit te kiezen en legio voorwerpen om vrij te spelen, zal My Hero One’s Justice je aandacht nog lang vasthouden.

  Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4

  Ongetwijfeld één van de meest populaire Shonen Jump-series is Naruto, een animé die gaat over de protagonist met dezelfde naam en zijn ninja-vrienden in training. Met Naruto Shippuden maakt de serie een sprong in de tijd en volgen we grotendeels dezelfde karakters, die ondertussen te maken krijgen met de meest gevaarlijke bad guys, zoals de slangachtige Ochimaru en de criminelengroep Akatsuki.

  Zoals de naam al verklapt is Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 allesbehalve de eerste Naruto-game en dat is goed te merken. Want Ninja Storm 4 is een sterke fighting game, met een spannend verhaal dat de oorlog tegen Akatsuki volgt. En daarnaast is er nog tal van content, wat goed wordt gekenmerkt door het aantal speelbare karakters: 74! Daarmee heeft Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm een plek verdiend op onze lijst van beste Shonen Jump games.

  Dragon Ball FighterZ

  Net zoals Naruto doet ook Dragon Ball Z mee om de titel van meest populaire Shonen Jump-animé. Veel mensen kunnen zich nog ongetwijfeld de avonturen herinneren van Goku, Gohan, Vegeta en de talloze andere karakters, die met flitsende en vernietigende krachten het op moeten nemen tegen buitenaardse slechterikken.

  De Dragon Ball Z-serie heeft al een hele reeks aan fighting games achter de rug en daarmee een flinke fundering opgebouwd. Die ervaring komt tot bloei in Dragon Ball FighterZ, met een geweldig vechtsysteem, een rijkelijk belegde verhaalmodus, lekker veel modi en prachtige graphics. Wij hebben in onze recensie de game dan ook beloond met een 9 en Dragon Ball FighterZ verdient daarmee tevens de eerste plaats op onze lijst!

  Top 5 Beste Shonen Jump Games – Nog aanraders?

  Ben je het eens met onze lijst of had er naar jouw mening een andere game in moeten staan? En volg je ook één of meerdere animé van de besproken series? Laat het ons weten in de comments.

  One Piece Unlimited World Red

  Verkijgbaar vanaf 27 june 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.