De beste Scandinavische dramaseries op Viaplay

Article
zaterdag, 19 maart 2022 om 16:00
viaplay met tekstf1648643997
Wie op Viaplay een beetje verder kijkt dan de F1 komt er al snel achter dat deze streamingdienst van oorsprong behoorlijk Scandinavisch is. Er is bij de series zelfs een heel genre gewijd aan Scandinavische drama. De beste series uit dat genre zetten wij voor je op een rij.

Threesome

De Zweden staan niet bekend om hun preutsheid en dat is ook hier en daar terug te zien in de series die ze maken. Eén van de best gewaardeerde series in de categorie Scandinavische drama is bijvoorbeeld Threesome. Mocht je nu denken dat dat een puur symbolische of metaforische titel is, dan heb je het mis.
Threesome gaat over de relatie van Siri en David. Zij zijn al sinds hun schooltijd samen en hebben ook nu nog een relatie waar ze beiden mee tevreden zijn. Maar tijdens een avondje stappen lopen ze de Franse Camille tegen het lijf. Opgaand in het moment hebben ze een trio. Dat zet de relatie van Siri en David langzaam maar zeker op losse schroeven.
2022 03 15 threesome viaplayf1647354308

Thicker Than Water

Een dramaserie kan over van alles gaan, maar vaak komt er toch wel iets bij kijken van geheimen of bedrog. Zo ook in Thicker Than Water, een serie die draait om twee broers en een zus. Wanneer hun moeder ze uitnodigt om langs te komen in het ouderlijk huis maakt dat veel los.
Het drietal heeft namelijk allerlei geheimen. Bovendien gooit hun moeder de knuppel in het hoenderhok: ze sterft en als de kinderen aanspraak willen maken op de erfenis moeten ze een bepaalde tijd op het eiland blijven waar het ouderlijk huis staat. Maar elk moment dat ze daar zijn maakt het moeilijker om hun geheimen te bewaren.
2022 03 15 thicker than water viaplayf1647354156

Thunder in my heart

Het coming of age-drama is al geruime tijd een blijvend populair thema. Elke paar jaar is er een nieuwe generatie en allemaal worstelen ze met nieuwe problemen. Logisch gevolg is dat de invalshoeken voor een verhaal over volwassen worden nooit opraken.
Thunder in my heart laat het volwassen worden zien vanuit modern Zweden. De serie volgt Sigrid (ook Sigge genoemd) en haar vriendengroep. Ze moeten hun identiteit en verleden zien te accepteren. Tegelijk krijgen ze te maken met allerlei onverwachte aspecten van het volwassen leven.

Love Me

Er is waarschijnlijk geen thema zo vaak behandeld in fictie als de liefde. Toch lijkt er geen grens te zijn aan hoe vaak terug kan komen in allerlei vormen. Ook bij de Scandinavische dramaseries op Viaplay staat er weer een mooie serie over de liefde tussen.
De serie gaat over de relaties van drie generaties binnen één familie. Clara, haar jongere broertje Aron en hun vader Sten worden gevolgd. Alle drie hebben ze hun eigen problemen in de liefde en hun al dan niet bestaande relaties.
2022 02 01 viaplay love mef1647263927

Pernille

Het sausje op de gehaktballetjes (oftewel dramaseries) van Viaplay is meestal Zweeds, maar Pernille is een Noorse serie. De serie volgt Pernille in haar pogingen om een bevredigend leven te leiden, iets wat in haar situatie nog niet altijd makkelijk is.
Pernille zet haar dierbaren meestal op de eerste plek. Ze draagt de zorg voor haar dochters en neefje en voedt ze alleen op. Tegelijkertijd neemt ze ook de zorg over haar vader op zich. Maar Pernille is ook nog haar eigen persoon, dus het grote vraagstuk is nu wanneer ze daar nog tijd voor heeft.
2022 03 15 pernille viaplayf1647353801

Wat is het aanbod op Viaplay?

Er staat aardig wat Scandinavisch drama op Viaplay, maar misschien is dat helemaal waar je op zit te wachten. Gelukkig is er ook dan nog steeds van alles te zien op de streamingdienst. We hebben bijvoorbeeld het beste aanbod voor kinderen op een rijtje gezet. De best bekeken films op Viaplay vind je hier, en als je wil weten wat voor Nederlandse content er voor de streamingdienst op de planning staat kun je dat hier nalezen.

Populair Nieuws