De goedkoopste streamingdiensten op een rij

Article
zaterdag, 19 maart 2022 om 15:00
skyshowtime hbo max viaplayf1641487937
Met het huidige woud van streamingdiensten kan je je scheel betalen aan abonnementen. Wij helpen je naar de goedkoopste streamingdiensten zodat je flink kan besparen op je streaming content. Van gratis abonnementen naar speciale aanbiedingen, wij zetten alles op een rij.
Het landschap van streamingdiensten wordt steeds uitgebreider en daarmee ook ingewikkelder. Met nieuwe toetreders ViaPlay, HBO Max en binnenkort SkyShowtime krijgen Netflix, Disney+ en Videoland geduchte concurrentie.
De aanbieders van streaming beconcurreren elkaar vooral op content, maar laten ook zeker niet na om elkaar de loef af te steken op gebied van prijs. De basisprijs van een abonnement per maand loopt sterk uiteen en als je daar de verschillende aanbiedingen bij optelt raak je al snel de weg kwijt op zoek naar een goedkoop abonnement. Wij helpen je door alle prijzen en aanbiedingen eens goed op een rij te zetten, op jacht naar de goedkoopste streamingabonnementen.
blog header image 4f1647259861

Crunchyroll - gratis abonnement, maar met advertenties

We beginnen met verreweg het goedkoopste abonnement: Gratis! Crunchyroll heeft naast de betaalde premium-abonnementen een gratis abonnement. Uiteraard heeft dat abonnement zo zijn beperkingen. Zo kan je niet de meest recente afleveringen van de populairste anime series kijken (alle afleveringen van Attack on Titan of Demon Slayer bijvoorbeeld) en worden de afleveringen die je wél kan zien soms voorzien van advertenties, maar ook heel veel series, waaronder One Piece: Wano Kuni zijn gewoon gratis te kijken.
Wil je toch een abonnement op Crunchyroll dan kost dat 4,99 Euro ( 1 device en geen oflline views) of 6,49 euro per maand (vier devices en offline views) of 64,99 Euro voor een jaar.
apple tv plusf1642594857

Apple TV+ - een half jaar gratis voor gamers

Ook Apple heeft tegenwoordig zijn eigen video streamingdienst. Hoewel het aanbod niet heel groot is kent de dienst toch wel een aantal interessante films en series. Zo kan je op Apple TV+ kijken naar The Shrink Next Door, The Line, The Tragedy of Macbeth, The Afterparty en misschien wel de meest interessante voor de fantasy-kenners: Foundation.
Normaliter kost Apple TV+ 4,99 Euro per maand maar Apple heeft diverse aanbiedingen waarbij je een tijdje gratis kan kijken. Zo krijg je nu drie maanden gratis Apple TV+ bij aankoop van een Apple product en alle Playstation 5 bezitters kunnen zelfs zes maanden gratis Apple TV+ krijgen!
mylumf1632402861

MyLum - Europese content

MyLum heette vroeger Lumière Series, maar gaat tegenwoordig dus als MyLum door het leven. Het platform richt zich vooral op Europese films & series en doet dat net even anders dan Netflix, Disney+ en andere streamingdiensten. Bij Netflix of Disney+ kan je met een abonnement het volledige aanbod bekijken. Bij MyLum is dat net wat anders. Daar moet je de films of series los kopen. Met een gratis account wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe films en series die worden toegevoegd aan het platform. Als je toch een abonnement afsluit krijg je iedere maand credits om gratis films & series aan te schaffen. De titels die je aanschaft blijven altijd van jou.
Daarnaast is elke eerste aflevering van een serie is voor kijkers gratis, hierdoor kan je beslissen of je een serie wel of niet wilt aanschaffen. Aan het begin van iedere maand krijg je drie series te zien waar je uit mag kiezen om gratis aan te schaffen. Je krijgt ook toegang tot extra podcasts, interviews en behind the scenes rond series. MyLum werkt dus niet via het 'binge tot je een ons weegt' principe, maar laat je actief keuzes maken. Het idee daarachter is dat je veel bewuster kiest wat je kijkt en er dan ook meer van kan genieten.
pathe thuisf1621347032

Pathé Thuis

Pathé Thuis is een platform vooral gericht op digitale distributie en het streamen van films. Pathé Thuis kent geen abonnementsversie maar je kan individuele films huren of kopen. de prijs per film is lager dan in de bioscoop en je hebt bij huur 30 dagen de tijd om je gehuurde film te starten, waarna je nog 48 uur de tijd hebt om de film af (of nog een keer) te kijken. Pathé Thuis kent standaard geen gratis aanbod, maar wie de social media een beetje in de gaten houdt kan regelmatig speciale acties van Pathé volgen, waarbij ook regelmatig films gratis beschikbaar gesteld worden. Zo heeft Pathé Thuis tijdens de Corona pandemie al een aantal keer een flink aantal films gratis gemaakt en ook vierde Pathé het nieuwe jaar nog met een aantal gratis films.
viaplay logof1646151900

Viaplay - Duur, maar niet voor nieuwe KPN klanten

Viaplay moet het echt hebben van hun sportaanbod en dan vooral van publiekstrekker Formule 1 met Max verstappen. Viaplay is echter bepaald niet goedkoop. Een regulier abonnement kost 13,99 Euro per maand, maar tot 31/7 geldt een prijs van 9,99 per maand. Zelfs met die prijs is Viaplay een vna de duurste streamingaanbieders op de nederlandse markt.
Wat doet Viaplay dan in dit overzicht? Viaplay heeft een deal gesloten met KPN. Wie nu een jaarabonnement Internet + TV afsluit bij KPN kijkt 9 maanden gratis naar Viaplay. Dat is dus het hele Formule 1 seizoen.

Sluit hier een 1 jaar abonnement Internet en TV af bij KPN en kijk gratis Formule 1
ziggo offline films kijken vanaf nu mogelijk 133772 3

Ziggo Films en Series L - Ziggo heeft een cadeautje voor klanten

Nog een gratis optie om films en series te streamen is Ziggo Films en Series L. Deze aanbieding van Ziggo is een afgeslankte versie van Ziggo Films en Series XL en is één van de gratis keuzes voor abonnees van zowel Ziggo als Vodafone. Voorheen had Ziggo Films en Series L Veel HBO content maar die is sinds 1 januari verwijderd om bij HBO Max ondergebracht te worden. Ziggo heeft dat gemis deels opgevangen met nieuwe content maar HBO valt niet heel eenvoudig op te vangen. Met Californication, Dexter, True Bloods, Paddington en The Wolf of Wall Street heeft het pakket nog behoorlijk wat interessants te bieden.
prime videof1658226514

Amazon Prime Video - veel voor weinig

Ook Amazon biedt een eigen streamingdienst aan, maar deze is onderdeel van een groter geheel. Amazon Prime biedt gratis verzending bij bestellingen in de eigen Amazon.nl winkel, maandelijks gratis games en meer. Ook het Prime Video aanbod is verrassend goed. Prime Video heeft bekende series als The Office, Battlestar Galactica, Grey's Anatomy, Superstore en South Park, maar ook veel Amazon Originals waaronder de Nederlandstalige Comedy Club (met o.a. Arjen Lubach, Guido Wijers en Jandino) en Star Trek Picard en de humoristische serie Upload. Voor dit alles rekent Amazon Prime een bijzonder vriendelijke prijs van 2,99 Euro en is daarmee één van de goedkoopste streamingdiensten van Nederland zelfs als je Prime alleen neemt voor Prime Video.
screenshot 2020 06 08 at 162351f1591626284

NPO Plus - Publieke omroep doet ook mee

Ook de publieke omroep streamt tegenwoordig. met NPO Plus biedt de NPO een grote selectie series, documentaires en films aan. NPO Plus is een verlengstuk van NPO Start, waar de reguliere programma's van de publieke omroep a terug te kijken zijn. Bij NPO Plus kan je programma's langer terugkijken en krijg je geen advertenties voorgeschoteld. Om het aanbod nog verwarrender te maken: het aanbod van NPO Plus is ook onderdeel van NLZiet, waar ook de commerciële aanbieders (SBS, RTL) onder vallen. NPO Plus en NLZiet zijn losse abonnementsvormen en dus ook niet uitwisselbaar. Voor NPO Plus betaal je 2,95 per maand.
videolandf1665554834

Videoland - Neel Nederlandstalig aanbod

Videoland komt voort uit de videothekenketen met dezelfde naam en is een initiatief van RTL. Sinds 2014 kunnen abonnees RTL programma's alvast vooruitkijken op deze dienst. Ook kent de dienst een groot scala aan Nederlandstalige Originals, waaronder Mocro Maffia, Famke Louise, Zwarte Tulp, Echte Gooische Vrouwen, Temptation Island VIPS en De Bachelor. Sommige Originals zijn later alsnog op TV te zien geweest. Ben je fan van Nederlandstalige content en datgene wat RTL produceert, dan is Videoland misschien iets voor jou.

Start hier een gratis Videoland proefabonement voor 14 dagen, daarna 4,99 per maand.
hbo maxf1650354911

HBO Max - introductieaanbod maakt indruk

In dit overzicht mag HBO Max niet ontbreken. Hoewel de basisprijs per maand misschien net even te hoog ligt voor de categorie 'goedkope streamingdienst' brengt het introductieaanbod van 50% korting tot 1 april daar verandering in. Voor 2,99 (basis) of 3,99 (standaard) per maand kan je vrijwel ongelimiteerd genieten van HBO Series, Warner Bros films en meer.