Top 10 beste race games aller tijden voor iedere leeftijd

  Ben jij sneller dan Max Verstappen? Op het Formule 1-circuit misschien niet, maar in de virtuele wereld zou het maar zo kunnen. Je wilt dat dan alleen wel met een goede racegame doen en dus zetten wij de beste race games aller tijden op een rijtje.

  Aangezien het genre racegames ontzettend uiteenloopt, is het moeilijk om te kiezen tussen de allerbeste. Simulatie race games zijn natuurlijk geldig, maar arcade race games ook. We laten je niet langer in spanning en gaan maar snel door naar de nummer tien in deze lijst met beste race games aller tijden.

  10. Trackmania Turbo

  We beginnen deze lijst met beste race games goed, want Trackmania Turbo is en blijft een pareltje als we kijken naar lekker scheuren met mooie wagens. Met de simpele besturing die moeilijk is om te perfectioneren weet de game zich aan je vast te klauwen en niet meer los te laten. Dat de game meer dan 200 tracks heeft, helpt hier ook ontzettend mee want je wil natuurlijk de beste zijn op alle banen.

  De game kun je met maximaal vier spelers online of met vrienden op de bank spelen en dat zorgt natuurlijk voor ontzettend veel plezier. Daarnaast kun je in de game ook nog eens je eigen parcour maken, waardoor je met genoeg tijd en creativiteit de perfecte racebaan kunt bouwen. Daarna trommel je je vrienden weer op en laat je ze in de achteruitkijkspiegel!

  9. Trials Evolution

  Een ander soort race game die zeker niet uit het lijstje met beste race games aller tijden kan ontbreken is Trials Evolution. De game draait volledig om vallen en opstaan en dan wel op de meest extreme manieren, namelijk door je nek te breken en een nieuwe poging te wagen. Het is namelijk de bedoeling dat je goed je motor in balans houdt om zo over het parcour te crossen.

  Net als in Trackmania Turbo bevat de game de mogelijkheid om zelf levels te bouwen en kun je de game met vier spelers online of op de bank spelen. Bij dat laatste speel je dan met z’n allen op hetzelfde scherm waarbij je ziet hoe je vrienden op hun smoel gaan, wat het spelen alleen maar leuker maakt. Niets is namelijk zo fijn als merken dat je beter wordt in een game en dat je dat vervolgens kunt bewijzen aan je vrienden.

  8. WipEout Omega Collection

  Technisch gezien spelen we een beetje vals door deze collectie van WipEout te kiezen, maar we doen het lekker toch. Alleen omdat we de game namelijk in tegenstelling tot de oorspronkelijke versies in VR kunnen spelen en dat is toch een bijzondere extra ervaring. De gameplay moet dan ook top zijn natuurlijk en dat is bij WipEout dan ook het geval.

  Sneller dan de gesmeerde bliksem met futuristische schepen racen is en blijft ontzettend vet ongeacht of je WipEout HD, WipEout HD Fury of WipEout 2048 speelt. De game speelt ook nog eens ontzettend soepel dankzij het visuele pracht en praal van 1080p (of 4K met een PS4 Pro) in combinatie met 60fps. Daarnaast is er genoeg te doen 26 tracks in 46 verschillende schepen en dus is het zeker één van de beste race games aller tijden voor iedereen!

  7. Burnout Paradise

  Wie het heeft over Burnout Paradise, heeft het natuurlijk ook over de fantastische open wereld waarin je kon rondrijden. Zelf heb je de keuze hoe je aan de slag gaat in de reusachtige wereld en dat met flink wat fantastische auto’s. Deze zitten vastgekoppeld aan je rijbewijs, waar overigens ook je andere statistieken te vinden zijn.

  Het beste aspect van de game is natuurlijk het rijden zelf, wat ontzettend heerlijk voelt. Het is heerlijk om rond te rijden in de paradijselijke stad waarna je vervolgens andere auto’s de prak inrijdt. Het is een heerlijke game die ook nog eens een goede remaster heeft gekregen en het is zeker één van de beste race games aller tijden die je moet spelen als er ook maar een druppel motorolie door je aderen stroomt. Figuurlijke motorolie natuurlijk.

  EA

  6. Need for Speed Underground

  Als kind dat nog niet bij de pedalen kon, deed je dat wel in Need for Speed Underground, de fantastische game van EA uit 2004. Met allerlei verschillende soorten races is het jouw doel om de beste coureur te worden. Dat betekent lekker scheuren op het circuit, driften tot je misselijk bent en sneller optrekken dan dat Lucky Luke zijn pistool grijpt.

  De game wist je op heerlijke wijze te doen voelen alsof je een snelheidsduivel was en dat is wat de game zo goed maakte. Die snelheid voelde je in een auto die je naar eigen voorkeur aan kon passen, waardoor je (zoals ze dat in 2003 zeiden) flink de blits kon maken. Het is dan ook zeker één van de beste race games aller tijden voor zowel jong als oud!

  Gran Turismo 6

  5. Gran Turismo 3: A-Spec

  Games uit de oude doos kunnen nog steeds één van de beste race games ooit zijn en dat is precies het geval met Gran Turismo 3: A-Spec. Deze racesim uit 2001 kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation 2 en werd geprezen voor de destijds baanbrekende graphics. Deze waren van ongekende kwaliteit.

  Ook werd de game geprezen voor het realisme in de besturing. Je zou deze zo kunnen gebruiken om even te oefenen voordat je daadwerkelijk je rijbewijs probeert te halen. De gameplay was voor sommigen misschien wel een stapje te ingewikkeld, maar dat neemt niet weg dat het voor racefans top was. Het is daarom dan ook zeker één van de beste race games aller tijden.

  Super Smash Bros Ultimate

  4. F-Zero GX

  Net buiten de top drie van onze beste race games aller tijden valt F-Zero GX. Deze supersnelle racer met Captain Falcon in de hoofdrol kwam in 2003 uit op de GameCube en staat bekend om de moeilijke gameplay. Dit heeft te maken met de hoge snelheden waarmee je over de baan scheurt, maar dat is ook wat de game zo leuk maakt.

  In anti-zwaartekracht voertuigen over het circuit scheuren met een leuke cast aan personages was heerlijk en de game wordt volgens sommigen zelfs gezien als de beste race games aller tijden. Hoewel het verhaal ontzettend tof is, is deze ook ontzettend moeilijk dus wees gewaarschuwd. Bij ons staat de game op de vierde plaats, want er zijn nog drie games die beter zijn als het op race games aankomt.

  3. Blur

  De bronzen plak in onze lijst met beste race games aller tijden wordt in de wacht gesleept door arcade racer Blur. Die arcade speelstijl wordt gecombineerd met realistische wagens die je ook op de A1 kunt gebruiken, maar in tegenstelling tot op de A1 is het in Blur niet erg als je andere auto’s in de prak rijdt. De game uit 2010 komt van Bizarre Creations en is uitgegeven door Activision voordat de studio in 2011 werd gesloten door Activision. Anno 2011 wist Blur zelfs de formule van Mario Kart te verbeteren door middel van de leukere power-ups.

  Net als de Kart-racer van Nintendo bevat Blur zowel een singleplayer career modus waarin je lekker kunt racen door bekende locaties in de wereld, als een multiplayer die offline via splitscreen met vier spelers gespeeld kan worden. Daarnaast kun je ook online spelen tegen anderen met maximaal 20 spelers gelijktijdig in één game. Blur wordt nog steeds gezien als één van de beste race games aller tijden dankzij de hoge replaywaarde en heeft dan ook terecht een plekje verdient in deze lijst.

  2. Mario Kart 8 Deluxe

  Het zilver op het circuit dat wij de lijst met beste race games aller tijden voor iedereen noemen is Mario Kart 8 Deluxe. Niet alleen heeft de gameplay nog nooit zo goed gevoeld en zag de game er zo goed uit, maar het is ook nog eens de meest complete editie. Met meer tracks dan ooit tevoren en een reusachtige keuze in personages, kun je helemaal je ei kwijt met deze Deluxe-editie van het achtste deel.

  Dat de game op de Switch is maakt het plezier alleen nog maar beter, want de game kun je daardoor ook nog eens overal waar je bent spelen. Daarnaast kun je de game spelen met vier spelers (zowel online als offline) en zijn er meer dan genoeg modi om je honderden uren bezig te houden. Het is ongetwijfeld één van de beste race games aller tijden, maar wie de kroon spant lees je op de volgende pagina!

  1. Forza Horizon 4

  Het meest recente deel in de Forza Horizon-reeks weet er vandoor te gaan met de gouden trofee. De game geeft je een open wereld om in rond te scheuren en dan wel dat van Engeland. De diverse gebieden zien er wonderschoon uit en er kan dan ook wel gesteld worden dat Forza Horizon 4 één van de mooiste race games ooit is.

  De game scoort als het op pracht en praal aankomt misschien wel hoge ogen, maar is dat ook zo op het gebied van gameplay vraag je jezelf misschien wel af. Het antwoord is zonder twijfel een ja wegens de talloze modi en hoe heerlijk het wel niet voelt om rond te rijden in de wagens. Dit zijn er overigens ook nog een ontzettend veel, waardoor uur naar uur zonder enige twijfel voorbij weet te vliegen. Het is dan ook de beste race game aller tijden als we het hebben over race games die geschikt zijn voor elke leeftijd.

  Ben je fan van de beste race games ooit?

  De beste race games ooit zijn niet mis en dus zijn we benieuwd welke van de bovenstaande games jouw favoriet is. Laat het ons weten in de reacties hieronder. Als je geen zin hebt in om te racen, kun je natuurlijk ook onze eerdere artikelen lezen over de beste games aller tijden. Hierdonder kun je een overzicht vinden met de genres die we tot nu toe behandeld hebben.

  WipEout Omega Collection

  Verkijgbaar vanaf 7 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.