Om te bepalen wat de tien beste RPG games aller tijden zijn, hebben we een selectie gemaakt van games waarin je jezelf helemaal kunt verliezen. De games waarin je een andere identiteit aanneemt en je na uren spelen niet meer weet wie je daadwerkelijk bent. Je bent in deze games je personage geworden en dus heb je dankzij deze games een extra persoonlijkheid. Nu deze uitleg voorbij is, is het tijd voor de tien beste RPG games aller tijden te beginnen met…

10. Persona 5

We beginnen deze lijst met beste RPG games aller tijden direct met de meest recente game op deze lijst: Persona 5. Dit Japanse spel geeft je de controle over de leider van de Phantom Thieves, een groep jongeren die de harten van corrupte volwassen steelt. Het klinkt als een bizarre game en hoewel dat waar is, is het tevens ook één van de beste RPG games aller tijden. Naast je leven als leider van de Phantom Thieves, ben je namelijk ook een simpele student die relaties moet onderhouden met zijn omgeving.

Dit is waar de game slaagt als RPG, want door in je dagelijkse leven een goede, sociale knaap te zijn verdien je nieuwe vaardigheden wanneer je moet vechten. Zo worden je teamgenoten sterker, ontwikkel je relaties (waardoor je bijvoorbeeld een vriendin krijgt) en heb je daadwerkelijk het gevoel alsof je een compleet nieuw leven leidt. Voor je het weet heb je dan ook meer dan honderd uur in de game zitten. Wanneer je de game dan uitspeelt is het alsof je opnieuw het leven van een wel heel bijzondere tiener hebt geleefd.

Persona 5 is nu verkrijgbaar op de PlayStation 3 en PlayStation 4.