Om de tien beste open world games op een rijtje te zetten, hebben we besloten om per serie slechts één game te kiezen. Er zijn simpelweg te veel goede games om ze allemaal te noemen en daarom hebben we een strenge selectie gemaakt op basis van kwaliteit, hoe goed ze nu nog zijn om te spelen en hoe fantastisch de wereld wel niet is. Zonder nog meer woorden vuil te maken aan deze uitleg gaan we snel van start met de lijst!

10. Assassin’s Creed Odyssey

We beginnen deze lijst met beste open world games met het nieuwste deel van Assassin’s Creed. Odyssey diepte de RPG-systemen van voorganger Origins nog verder uit terwijl het ook nog eens een fantastische nieuwe setting met zich meebracht. Het oude Griekenland werd op prachtige wijze vertaald naar de game en gaf meer dan genoeg om te doen. Sterker nog, sommigen zouden zelfs zeggen dat er te veel is om te doen in Assassin’s Creed Odyssey.

Dat is dan ook waarom de game niet hoger in dit lijstje met beste open world games aller tijden te vinden is. De game is op dit punt na namelijk wel ijzersterk in het neerzetten van geloofwaardige personages en bevat ook uitdagende gameplay als we kijken naar het vechten. Er is genoeg om vrij te spelen door de uitgediepte RPG-elementen waardoor je als speler het gevoel krijgt dat je een groei doormaakt. Er is wat dat betreft genoeg reden om je helemaal te verliezen in de open wereld van Assassin’s Creed Odyssey die je zonder al te veel moeite meer dan vijftig uur zoet houdt.