De top 10 beste Japanse games uit 2018 - Alle meesterwerken op een rij

  Japan heeft al veel meesterwerkjes gemaakt in de game-industrie. Zonder het land van de rijzende zon zou de gamewereld er heel anders uit zien. Er zijn zoveel toffe games, dat het moeilijk wordt om te kiezen. Maar welke zijn nou de beste uit 2018? Wij hebben de top 10 beste Japanse games uit 2018 voor je op een rij gezet.

  10. Fist of the North Star

  We beginnen de lijst van de beste Japanse games uit 2018 met Fist of the North Star, een game van de makers van Yakuza. Dat betekent een hoop gekkigheid en flink wat knokpartijen. Spelers kruipen in de huid van Kenshiro die op zoek moet naar zijn liefje Yuria. Terwijl hij op onderzoek uitgaat komt er steeds meer rommel boven water. SEGA weet als geen ander hoe 't om moet gaan met het neerzetten van een dramatisch verhaal vol plottwisten. En dat is wat spelers kunnen verwachten bij deze game.

  Helaas scoorde de game wel iets lager dan een gemiddelde Yakuza game dankzij trage én verouderde elementen. Desalnietttemin is het een spel waar je je uren in vast kan bijten en waarbij je een tof verhaal hebt om te volgen, alsook wat gekke zijmissies kunt uitvoeren. Aan het einde heeft Kenshiro hoe dan ook een plekje in je hart veroverd.

  Fist of the North Star is beschikbaar voor PlayStation 4.

  9. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

  Ook Ni No Kuni II: Revenant Kingdom mag niet in ons lijstje ontbreken. Met een vernieuwd en verbeterd vechtsysteem, goed verhaal en een prachtige, sprookjesachtige wereld hebben Level-5 en Bandai Namco weer goed werk verricht. Ook de soundtrack , die gemaakt is door componist Joe Hisaishi mag niet vergeten worden.

  Het verhaal volgt Evan Pettiwisker, een jonge koning die van zijn troon verstoten wordt en een nieuw koninkrijk wil bouwen. In dit koninkrijk wil hij dat iedereen in vrede kan leven, zonder oorlogen en geweld. Hiervoor moet hij allerlei gebieden verkennen, zoals steden, dorpen, kerkers en andere gevaarlijke plekken. Met de chibi-achtige stijl en toffe omgeving is de game zeker het spelen waard. Daarom past hij in ons lijstje van de beste Japanse games uit 2018.

  Ni no Kuni II: Revenant Kingdom is beschikbaar voor PlayStation 4 en PC.

  8. Monster Hunter: World

  Monster Hunter World is een fantasy actie-RPG die uitgegeven is door Capcom. De game is voor diverse platformen beschikbaar, namelijk de PlayStation 4, Xbox One en PC. Vooral in Japan en andere Aziatische landen is het spel erg populair, maar dit deel wist ook te stralen in het westen. De game is dan ook niet voor niets een van de beste Japanse games uit 2018.

  In de game bestuur je een jager die monster doodt of vangt. Iedere keer als dat lukt krijg je een buit die bestaat uit elementen om nieuwe wapens en uitrustingen te maken. Door de juiste uitrusting te gebruiken kun je moeilijkere monsters vinden, die uiteindelijk weer zorgen voor nog betere voorwerpen. Zo blijft de cirkel doorgaan. Het spel heeft een heeft een modus voor één speler en een online multiplayer-functie. In de multiplayer kan je met maximaal vier mensen monsters verslaan. Benieuwd wat wij van de game vonden? Je leest het in onze Monster Hunter World review.

  Monster Hunter: World is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  7. SoulCalibur 6

  SoulCalibur 6 werd plots vorig jaar tijdens de Game Awards aangekondigd, maar was geen onwelkome verrassing. Het doel van de game is simpel: vechten, vechten en nog eens vechten, tot je erbij neervalt.

  Dit is het zesde deel van de serie en heeft een aantal nieuwe mechanics, zoals de Reversal Edge, Critical Edge, Soul Charge en de Lethal Hit. Verder worden er ook nog verschillende nieuwe personages toegevoegd, waaronder Geralt of Rivia, bekend uit The Witcher. Wij vonden de game zo tof dat we het een negen gaven in onze SoulCalibur VI review! Hierom kan de game niet ontbreken uit ons lijstje van de beste Japanse games uit 2018.

  SoulCalibur 6 is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  6. Yakuza Kiwami 2

  Yakuza Kiwami 2 is de remake van Yakuza 2. Het verhaal volgt Kiryu, die drie dierbaren heeft verloren uit het eerste deel. Samen met een klein meisje genaamd Haruka wil hij een rustig leven opbouwen, maar dit gaat natuurlijk niet zoals gepland. Er dreigt oorlog uit te breken tussen twee grote en gevaarlijke Yakuza clans, namelijk de Tojo clan en de Omi Alliance.

  Kiryu komt in conflict met de bad guy van de game: Ryuji Goda, die oorlog wil en over Japan wil heersen. Met zestien hoofdstukken is er genoeg te doen in de game. Ook zijn er allerlei gekke side missies om te doen. Verder vinden er genoeg gevechten plaats. Van vechten met kleine bendes of gevaarlijke maffiabazen, niets is te gek in deze game!

  Yakuza Kiwami 2 is nu beschikbaar voor PlayStation 4.

  5. Pokémon Let’s Go

  De nieuwste Pokémon games zijn Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! De game speelt zich af in de klassieke Kanto-regio, die de meeste Pokémon-veteranen wel kennen. Zoals je al merkt, heb je twee versies van de game, namelijk Pikachu en Eevee. De starters zijn dus net even iets anders dan je gewend bent, maar dat maakt het ook wel weer leuk. Zo kan je je starter zelf aankleden en zelfs het kapsel veranderen. Een toffe ervaring voor Pokémon fans en één van de beste Japanse games uit 2018.

  In plaats van het vechten met wilde Pokémon, zoals in de voorgaande games, Is Pokémon vangen de belangrijkste feature in Let's Go. Door talloze wilde Pokémon te vangen, vul je niet alleen je Pokédex aan, maar krijgt je hele team vaardigheidspunten waarmee je je team kunt trainen. Het vangen werkt ook nog eens anders dan voorheen, want Nintendo heeft het systeem van Pokémon GO overgenomen, waarbij je Pokéballs daadwerkelijk gooit naar Pokémon. Dit kan met de Joy-Con van de Switch of met het speciale Pokéball Plus-accessoire door een gooibeweging te maken.

  Pokémon Let's Go, Pikachu! & Pokémon Let's Go, Eevee! zijn beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  4. Dragon Quest XI

  De volgende op ons lijstje van de beste Japanse games uit 2018 is Dragon Quest XI, een JRPG, die ontwikkeld en uitgegeven is door Square Enix. De game is het elfde deel van de JRPG-reeks en is tot nu toe al meer dan 4 miljoen keer verkocht wereldwijd. In de game neem je de rol aan van een jongen die ontdekt dat hij de reïncarnatie van een legendarische held is. Met deze informatie begint hij aan een reis door de wereld van Erdrea en onderweg leert hij veel nieuwe vrienden en vijanden kennen.

  Bij elke tussenstop is er wel iets te doen, zoals het ontdekken van personages. Deze personages hebben ieder hun eigen specialiteit. Zo is het ene personage goed met een zwaard, de ander met een zweep en de ander weer met een boemerang. Maar er zijn ook personages die magie gebruiken in plaats van wapens.

  Er zijn talloze extra missies waarin je opdrachten uit moet voeren en naar mensen of voorwerpen moet zoeken. Even geen zin in al het vechten en wil je wat rust? In het casino kan je vervolgens even bijkomen, maar je kunt ook wat nieuwe wapens of uitrusting maken in de Fun Sized Forge.

  Dragon Quest XI is beschikbaar voor PlayStation 4 en PC. Een speciale versie Dragon Quest XI S is onderweg voor de Nintendo Switch.

  3. Dragon Ball FighterZ

  Dragon Ball FighterZ, de vechtgame waar velen op hebben gewacht, kwam uit in januari 2018 en is één van de beste Japanse games van dit jaar. De game heeft simpele gameplay en maakt gebruik van vier knoppen die ieder voor een basisaanval staan: light, medium, heavy en ki.

  Ook kan je speciale aanvallen doen, zoals de Kamehameha-wave van Goku gebruiken of Picollo’s special Beam Cannon. Deze aanvallen zijn uit te voeren door snel achter elkaar een reeks van drie verschillende knoppen in te drukken. Middenin het gevecht met je tegenstander kun je van personage wisselen, wat wel wat weg heeft van de Tekken Tag Tournament-games.

  De game heeft een online- en offline modus, waarin je bij die laatste kan je kiezen uit verschillende spelmodi. Zo is er een Story Mode, waarbij je de gebeurtenissen rondom de mysterieuze Android 21 volgt. Ook is er een Arcade Mode, waarbij er veel uitdagende tegenstanders zijn en je verschillende ladders kan doorlopen met diverse moeilijkheidsgraden. Ten slotte is er ook nog een Training Mode en Local Play Mode. Hierbij kan je trainen en het lokaal tegen vrienden opnemen.

  Er is genoeg te doen in de game en met de prachtige graphics ben je er niet snel op uitgekeken. Ook wij waren erg blij! Wij gaven de game een negen in onze Dragon Ball FighterZ review.

  Dragon Ball FighterZ is beschikbaar voor PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en PC.

  2. Yakuza 6: The Song of Life

  Op nummer twee in onze lijst van de beste Japanse games uit 2018 staat de enige echte Yakuza 6! De game is ontwikkeld en uitgegeven door SEGA en heeft veel goede reacties gekregen, van zowel critici (lees als: check vooral onze Yakuza 6 review) als fans. Yakuza 6 is inmiddels alweer het laatste deel uit de Yakuza serie en ijzersterk!

  Het verhaal gaat over Haruka, een 18-jarig meisje, dat al eerder in de serie voorkwam. Inmiddels is ze popster geworden en krijgt ze veel aandacht van de media. Jij speelt als Kiryu en beschouwt Haruka als eigen dochter. Je moet er dus ook alles aan doen om haar te beschermen en besluit je straf uit te zitten voor criminele daden uit het verleden. Uiteindelijk verdwijnt ze en is het aan jou de taak om haar weer te vinden. Yakuza 6 heeft een spannend verhaal met alle bijbehorende emoties… Check vooral onze Yakuza 6 review.

  Yakuza 6: The Song of Life is beschikbaar voor PlayStation 4.

  1. Super Smash Bros. Ultimate

  We zijn aangekomen bij onze nummer één van ons lijstje van de beste Japanse games uit 2018: Super Smash Bros. Ultimate! De game komt dit seizoen terug! In deze Nintendo game zet je jouw favoriete personages tegenover elkaar en probeer je de tegenstander te verslaan. Bijna alles is mogelijk. De nieuwe Super Smash game heeft 74 vechters en meer dan 100 speelterreinen. Terugkerende levels zijn verbeterd en elk level heeft een Slagveld- en Eindstation-versie.

  Afhankelijk van in welke bui je bent, kan je de game zowel in alleen of samen spelen. Elk personage heeft een unieke reeks bewegingen en vaardigheden en een Final Smash-aanval. Ook zijn alle personages bijgewerkt met nieuwe aanvallen en bewegingen. Kortom, het wordt weer knallen! In onze Super Smash Bros. Ultimate review lees je wat wij van de game vinden.

  Super Smash Bros. Ultimate is beschikbaar voor Nintendo Switch.

  Welke Japanse games van 2018 vind jij de beste?

  Er zijn genoeg andere toffe Japanse games uitgekomen dit jaar, dus het was moeilijk om de tien beste te kiezen. Van Super Smash tot Pokémon Let's GO, er is ook zoveel keuze. Iedereen vindt wat anders leuk en er is voor iedereen genoeg. Welke Japanse games uit 2018 van onze lijst vind jij de beste? Laat het weten in de comments.

  Dynasty Warriors 9

  Verkijgbaar vanaf 13 february 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.