Top 10 beste iPhone games van 2018

  Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent dat Apple bekend maakt welke iPhone games er dit jaar het populairste waren via de Apple App Store. Het gaat om zowel gratis als betaalde games. Dit zijn de top tien beste iPhone games van 2018!

  Er staan veel meer dan tien games in de hitlijst van Apple Store, maar we hebben een top tien gemaakt met games die wij het beste vonden. De ‘honorable mentions’ zijn Sims Mobile, Episode, Plague Inc, Pocket Build en RollerCoaster Tycoon Classic. Deze hebben de lijst net niet genaamd, maar moesten toch even genoemd worden.

  10. Helix Jump

  Helix Jump is een simpel spel waarin je van plateau naar plateau moet springen met een balletje. Als speler bepaal je op welk plateau het balletje land, maar pas op, als je op het verkeerde plateau valt ben je af. Je kan de game uren blijven spelen, want elk level wordt moeilijker en langer.

  Je kan naarmate het spelen van het spel je balletje vervangen door andere symbooltjes als sterretjes en kubussen. Het spel is gratis te verkrijgen in de App Store, maar bevat wel veel advertenties. Zet je wifi uit indien je van de advertenties af wilt.

  9. Knife Hit

  Messen gooien als een ninja, dat is wat je doet in Knife Hit. Knife Hit is net als Helix Jump een simpel spel. Je gooit messen in een houten schijf of appel zonder dat je daarbij de andere messen mag raken. Kom zo ver mogelijk en verzamel appels door te spelen.

  Speel meerdere messen vrij om die vervolgens op de schijf af te schieten. Knife Hit is een gratis app beschikbaar in de App Store. Daag je vrienden uit en versla hun scores door te verbinden met Gamecenter of Facebook.

  8. Subway Surfers

  Subway Surfers is ondertussen een klassieker geworden op ieders telefoon. De arcade game ziet er goed uit en is simpel te bespelen. Ren over sporen, treinen en perrons om uit handen te blijven van de politie. Onderweg zal je verschillende power-ups tegen komen die je helpen verder te komen.

  Speel daarnaast ook personages vrij. Die kun je kopen met goudstukken die je onderweg tegenkomt. Ook kun je als surfer natuurlijk op een toepasselijk surfbord surfen. Die zijn er ook meerdere in de game, van goedkoop tot peperduur.

  7. Toon Blast

  Toon Blast is een puzzelgame voor jong en oud. Combineer juiste kleuren met elkaar en veroorzaak explosies om een hogere score te behalen. Maak ballonnen kapot, verzamel fruit en verzamel badeendjes. Alles om de hoogste score te behalen.

  Het spel is te vergelijken met Candy Crush, veel levels en eindeloos speelplezier. De levels worden steeds moeilijker en ingewikkelder naarmate je verder komt. Verbind met Facebook om je vrienden uit te dagen een hogere score te krijgen dan jij.

  6. Bloons TD 6

  In dit spel ben je genoodzaakt om ballonnen kapot te maken om ervoor te zorgen dat ze niet wegkomen. Gebruik verschillende personages en verdedigingstuigen om jezelf te verdedigen tegen ballonnen. De personages zijn allemaal aapjes, elk aapje heeft een andere specialiteit. Denk aan een tovenaar, een sniper of een ninja.

  Je speelt tegen een andere speler op Bloons TD 6, zorg ervoor dat je het langer volhoudt dan hij of zij. Je kan je vijand ook ballonnen sturen om het hem moeilijker te maken. Om het langer vol te houden moet je je aapjes upgraden met het geld dat je tijdens een game krijgt. Maak van een normale aap een super-aap. Hoe langer het spel duurt, hoe moeilijker het wordt.

  5. Doodle Jump

  Doodle Jump is al jarenlang een klassieker voor op je telefoon. Het spel is nog eens heel simpel ook. Je springt met doodle steeds hoger en hoger, van platform naar platform. Onderweg kom je power-ups tegen die je helpen verder te komen.

  Hoe hoger je komt hoe meer bewegende en kapotte platforms je tegenkomt. Het spel ziet er dan misschien wel heel kinderlijk uit, door bijvoorbeeld het kladpapier op de achtergrond, maar is zo makkelijk nog niet wil je heel ver komen.

  4. Hitman Sniper

  Hitman Sniper draait natuurlijk om Agent 47. Deze creatieve moordenaar weet op een of andere manier altijd wel zijn target uit te schakelen. Deze first person gallery shooter is geen uitzondering. De speler gebruikt een sniper en navigeert met zijn of haar touchscreen waar de scope op gericht staat.

  Elimineer machtige vijanden en door meer en meer te spelen krijg je nieuwe wapens en abilities. De game bevat ook puzzels en heeft ook een zombie-mode. Recentelijk werd Hitman 2 uitgebracht voor alle platformen. Lees onze Hitman 2 review om meer te weten te komen over die game.

  3. Minecraft Pocket Edition

  Minecraft voor op je telefoon, wat wil je nog meer? Werelden bouwen en monsters verslaan, craften en overleven, alles zit in de Pocket Edition van Minecraft. Gewoon op je scherm tussen je vingers en overal te bespelen, zonder wifi nodig te hebben.

  De Minecraft Pocket Edition is een betaalde game, maar je krijgt wel waar voor je geld. De game blijft zich samen met de console en pc-games steeds maar ontwikkelen. Naast overlevingsmodus heb je voor de Pocket Edition ook creatieve modus. Zat bouwplezier dus!

  2. PUBG Mobile

  PUBG is wereldwijd een hele populaire battle royale game. PUBG is een van de meest gestreamde spellen in dit genre. Niet gek dat PUBG zo populair is op de telefoon en zo hoog staat in de Apple hitlijsten.

  Veel andere game-ontwikkelaars gaan dan ook graag de samenwerking met PUBG aan voor een cross-over. Zo heeft PUBG al een keer een cross-over gehad met Mission Impossible: Fallout. Ook is er een cross-over event met Resident Evil 2 aangekondigd voor PUBG Mobile.

  1. Fortnite

  We kunnen er niet omheen: Fortnite is het meest gespeelde spel te downloaden via de Apple Store. Fortnite staat bekend om haar battle royale modus en is net als PUBG razend populair onder streamers. Neem bijvoorbeeld streamer Ninja met miljoenen volgers.

  Seizoen zeven is net uit en brengt veel nieuwe features met zich mee. Zo werd Fortnite: The Block onthuld tijdens de Game Awards van 2018. Fortnite veel tijdens de Game Awards ook erg in de prijzen. Het spel ontving beste multiplayer game en beste voortgaande game.

  Wil je weten welke games er nog meer in de prijzen vielen op de Game Awards 2018? Bekijk dan ons overzicht met winnaars.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.