Populairste zoektermen op Google in 2018 - Dit hebben we dit jaar opgezocht

Article
vrijdag, 14 december 2018 om 12:43
populairste zoektermen google 143582
Er is veel gebeurd in het afgelopen jaar. Het nieuws had elke dag wel iets anders te vertellen. Ook online werd er veel naar het nieuws gezocht. Dit zijn de populairste zoektermen op Google in 2018, maar waarom waren ze dan zo populair?
Google heeft een overzicht uitgebracht met de populairste zoektermen van 2018. Hieronder verstaat Google zoektermen die dit jaar veel vaker zijn opgezocht dan in 2017, om te voorkomen dat het lijstje elk jaar bijna hetzelfde is. De onderstaande lijst bestaat uit zoektermen die in Nederland het meest populair waren.

Populairste zoektermen op Google van 2018 - De top 10 van Nederland

  1. Avicii: Avicii was een bekende dj uit Zweden. Hij overleed in april op 28-jarige leeftijd. De doodsoorzaak is niet officieel bekendgemaakt, maar de familie liet weten dat hij rust wilde vinden. De dj stopte in 2016 met optreden, maar bleef wel muziek maken.
  2. Glennis Grace: Nederlandse zangeres Glennis Grace deed dit jaar mee aan America’s Got Talent. Ze kwam in de finale terecht, maar won niet. Glennis haar avontuur werd uitgebreid in het nieuws besproken.
  3. Barbie: Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, heeft dit jaar flink wat meegemaakt. Zo ging ze naar een afkickkliniek vanwege haar drugs- en alcoholverslaving. Barbie heeft recent naar buiten gebracht dat het goed gaat, maar dat ze niet meer gaat reageren op de naam Barbie. Ze heet Samantha en zo wil ze genoemd worden.
  4. Litebit: Bitcoins is een belangrijk onderwerp geworden. Je kunt deze bitcoins online kopen op bijvoorbeeld de website van LiteBit. Op de website van LiteBit kun je bitcoin verhandelen. De vraag was uiteindelijk of de site wel betrouwbaar was.
  5. Jos B.: Jos B. is de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen. Nicky Verstappen was 11 jaar toen zijn lichaam werd gevonden. Het DNA op het lichaam van Nicky Verstappen blijkt toch van Jos B. te zijn. Nederland heeft de zaak flink gevolgd, waardoor ‘Jos B.’ een veelgebruikte zoekterm is geworden.
  6. Meghan Markle: Sinds dat Prins Harry met Meghan Markle in de spotlight stapte, kreeg de media geen genoeg van de hertogin van Sussex. Ze was bijna elke week wel in het nieuws en momenteel vliegen de verhalen in het rond, want Meghan is zwanger. Zo gaat het verhaal dat ze zwanger is van een tweeling en dat het paar al babynamen hebben uitgekozen.
  7. Maarten van der Weijden: Je zult het vast gehoord hebben: Maarten van der Weijden heeft met zijn elfstedenzwemtocht 4,7 miljoen euro opgehaald. Dit bedrag is naar kankeronderzoek gegaan. Vanwege zijn prestatie kreeg de zwemmer een eigen standbeeld.
  8. Fortnite: ââââââââMet de komst van Fortnite Battle Royale in 2017 is de populariteit van de game erg gestegen. De game werd op de Game Awards van 2018 ook beloond met een prijs voor beste game met lopende content. Seizoen 7 van Fortnite is ook van start gegaan, met daarbij de nieuwe uitbreiding: The Block. Ninja, de bekendste Fortnite-streamer wereldwijd, heeft een prijs gewonnen voor beste streamer. Wil je meer weten over seizoen 7? Lees dan in onze special over de nieuwe features.
  9. Mac Miller: Deze Amerikaanse rapper zorgde voor aardig veel commotie toen hij op 7 september dit jaar overleed aan een overdosis drugs. De rapper had ook een eigen realityshow gepland staan: Mac Miller and the Most Dope Family. Een paar van Miller's grootste hits waren The End Is Near, Red Dot Music, Weekend, Earth en Guild. Zijn muziek en persoonlijkheid waren erg populair en het is dus niet gek dat hij op plaats negen staat.
  10. Boer Zoekt Vrouw: In dit programma zoeken boeren voor zichzelf een man of vrouw om verliefd op te worden. Wat er dit jaar zo speciaal was, was dat er voor het eerst ook vrouwelijke boerinnen meededen aan het programme. Het programma zorgt voor een aardig aantal aan genante en mooie momenten, dus dat betekent ook dat er veel op gezocht werd.
Verder is de top drie van het onderwerp 'evenementen': WK Voetbal, Tour de France en Pinkpop. De meest opgezochte bekende Nederlanders in 2018 waren Max Verstappen, Glennis Grace en Waylon.
143603

Voetbal en televisieprogramma's

Onder de voetbalclubs waren PSV en FC Twente erg vaak opgezocht, terwijl Ajax en Feynoord niet in de top 10 meest gezochte voetbalclubs te vinden waren. Zelfs FC Emmen eindigde op de negende plaatst. Andere onderwerpen waar wij meer over wilden weten dit jaar waren de Nations League, de dividendbelasting, en de sleepwet.
Ook waren we nieuwsgierig naar televisieprogramma’s zoals Wie is de Mol en Boer Zoekt Vrouw. Het is geen verrassing dat Temptation Island ook hoog eindigt, omdat er veel gesproken werd over de show. Naast Temptation Island waren we ook benieuwd naar het nieuws rondom shows als De Luizenmoeder en Ex on the Beach.
Niet alleen in Nederland zijn de populairste zoektermen bekendgemaakt. Er zijn namelijk ook lijstjes van andere landen en zelfs wereldwijd! Als we deze lijstjes vergelijken valt het op dat zoektermen zoals Meghan Markle, Avicii en Mac Miller wereldwijd veel zijn opgezocht. Vandaar dat ze ook in het Nederlandse lijstje met populaire Google zoektermen in 2018 staan.
Goed, we weten nu waar men in Nederland veel op heeft gezocht, maar werd er wereldwijd het meeste op gezocht?
143604

Over heel de wereld zochten we naar...

Dit zijn de top tien zoektermen van 2018 wereldwijd:
  1. World Cup
  2. Avicii
  3. Mac Miller
  4. Stan lee
  5. Black Panther (Lees onze Black Panther review!)
  6. Meghan Markle
  7. Anthony Bourdain
  8. XXXTentacion
  9. Stephen Hawking
  10. Kate Spade
Het is opvallend dat zeven van de zoektermen namen zijn van overleden mensen. Verder werd er wereldwijd in de categorie muzikanten het meest gezocht op de volgende vijf artiesten:
  1. Demi Lovato
  2. Cardi B
  3. Daniel Küblöck
  4. Travis Scott
  5. Rick Ross

Populairste zoektermen op Google van 2018 - De films van 2018 op Google

2018 was ook zeker wel het jaar van de films. Er werd wereldwijd in 2018 heel veel gezocht op films met de volgende zoektermen:
  1. Black Panther
  2. Deadpool 2
  3. Venom
  4. Avengers: Infinity War
  5. Bohemian Rhapsody
  6. A Star Is Born
  7. Incredibles 2
  8. The Nun
  9. A Quiet Place
  10. Jurassic World: Fallen Kingdom