Beste Indie games oktober 2018 - Bouwen, koken en nog veel meer

  We kennen allemaal de grote games zoals Red Dead Redemption II en Fallout 76 wel. Maar soms moeten de ogen ook even worden geopend voor de kleinere pareltjes. In deze nieuwe rubriek werpen wij maandelijks een blik op toffe indies die ons vorige maand opvielen. Dit zijn de beste indie games oktober 2018.

  Ook deze maand zijn ons weer een heleboel toffe indie games opgevallen. Om ook deze kleinere games wat in het zonnetje te zetten maken we hier een overzicht van de opvallendste titels. Daarnaast is er variatie in de soorten games.

  Tricky Towers (Switch)

  Wat krijg je als je Tetris en het bouwen van torens met elkaar mengt? Dan krijg je een hele scheve toren die elk moment uit elkaar kan vallen. In Tricky Towers is het, in tegenstelling het tot klassiek Tetris, juist wel de bedoeling om zo hoog mogelijk te bouwen. Daarentegen zit er een interessante tactische link aan verbonden, aangezien de blokjes nog steeds altijd even lomp zijn en het lastig is om met willekeurige vormen toch een stevige toren te bouwen.

  Eerder verscheen Tricky Towers al op een heleboel andere consoles. Eerder schreven wij al een Tricky Towers review toen het spel voor het eerst op de PlayStation 4 uitkwam. Deze maand is het spel ook naar de Nintendo Switch gekomen, waardoor het makkelijk is om dit draagbare spelletje overal met je naartoe te nemen. 11 oktober begon het bouwplezier.

  Stardew Valley (Mobile)

  Na eerder al een release voor Switch, PlayStation 4, Xbox One, PC en Wii U, is Stardew Valley nu ook mobiel beschikbaar. Dit maakt het mogelijk om ook op je mobiele apparaatje planten water te geven, een moestuintje op te zetten, bomen om te hakken, of al het andere dat ook maar te maken heeft met het boerenleventje. Mocht je helemaal verzot zijn van het platteland dan moet je deze succesvolle indie game zeker ooit een keertje hebben gespeeld.

  Heb jij Stardew Valley al op een ander apparaat gespeeld, maar ben je wel op zoek naar tips voor een leuke andere mobile game? Eerder publiceerden wij een artikel met daarin de leukste offline mobile games. Deze kun je ook offline altijd en overal lekker spelen.

  Apparition (Steam)

  Halloween is niet geweest, maar dat wil nog niet zeggen dat het griezelen per direct afgelopen hoeft te zijn. In deze first-person survival horror kom je in aanraking met geesten, demonen en een bezeten Ouija board. Alhoewel het in het begin in dit spel wat onduidelijk is wat je moet doen, zul je al snel merken dat het puur gaat om in het midden van het bos een flinke dosis angst uit te stralen. Na dit spel schijt je zeven kleuren, dus als je enigszins anstig aan bent gelegd, dan is het een beter idee om een ander spel uit te proberen.

  Momenteel is Apparation nog in early acces. Sinds 31 oktober is het spel al beschikbaar voor het grote publiek. Voor 7,99 is dit horrorspel beschikbaar op Steam.

  Overcooked 2 Surf N' Turf (PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch)

  Tegenover de horror van de vorige titel, staat ook een knotsgek en vrolijk co-op kookspel. Overcooked daagt je uit om onder tijdsdruk de lekkerste gerechten te bereiden. Dit kun je daarentegen niet met maar één chefhok voor elkaar krijgen. Terwijl de een heel druk bezig is om de sla te snijden, moet de ander ervoor zorgen dat de vaat wordt gedaan of de borden bij de hongerige klanten worden afgeleverd. Daarnaast worden de keukens ook niet altijd op de meest praktische plekken neergezet, want altijd zijn er wel obstakels om het lastig te maken.

  Recent werd het kookspel Overcooked uitgebreid met Surf N' Turf. Hierdoor werd een flinke hoeveelheid extra gameplay aan deze alle toffe indie toegevoegd. In de Overcooked Surf N' Turf review gaven wij deze uitbreiding maar liefst een 8.8. Overcooked 2 en de Surf 'n Turf DLC zijn nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

  Laatste beste Indie games oktober 2018 - Call of Cthulhu

  Als je meer een voorstander bent van enge detective-games, dan is Call of Cthulu misschien iets voor jou. In Call of Cthulu volgen we het verhaal van Edward Pierce. Dit is een oorlogsveteraan en prive detective die vorige eeuw een groot mysterie voor zijn kiezen kreeg geworpen. Sarah Wawkins en haar familie zijn op een tragische manier om het leven gekomen en het is aan jou om deze tragische dood op te lossen.

  Eerder publiceerden wij ook de Call of Cthulhu review. Het spel kreeg maar liefst een 8. Dit komt omdat het spel een interessante mix levert van detective en horror. Dit laatste is vooral te merken omdat angst als een waar gameplayelement wordt gebruikt.

  Wil je meer suggesties? Bekijk dan even de beste indies van vorige maand voor wat ideeën.

  Overcooked 2

  Verkijgbaar vanaf 7 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.