Alle indies op deze lijst hebben vorige maand onze aandacht getrokken. Op de lijst proberen wij verfrissende suggesties te geven van titels waar je mogelijk nog nooit van hebt gehoord. Toch brengen ze allemaal grappige nieuwe concepten naar de markt. Deze lijst met beste indiegames september 2018 staat niet op volgorde van beter naar best.

Wandersong (Steam, Nintendo Switch)

We starten deze lijst met beste indiegames september 2018 met Wandersong. In dit spel neem je het heft in eigen handen als een vrolijke en altijd zingende bard. Geen noot is voor jou te hoog in dit muzikale avontuur, waarbij je interactie hebt met de spelwereld door liedjes te zingen. Uiteindelijk ontplooi je jezelf van volkszanger tot volksheld, omdat blijkt dat enkel jouw gouden strot mogelijk de wereld van een enorm noodlot kan redden.

Wandersong is ontwikkeld door een klein team en de studio achter dit muzikale avontuur is gevestigd in Vancouver, Canada. Het spel begon als een Kickstarter en is, nadat het succesvol werd gefinancierd, in ontwikkeling gegaan voor Steam en Nintendo Switch. De game verscheen vorige maand, 27 september, op beide apparaten. Het spel leunt heel erg op muziek, maar gelukkig heeft het muzikale brein achter deze game ook gewerkt aan andere bekende indiegames, zoals Night in the Woods en Untitled Goose Game.

Op Steam en Switch is Wandersong verkrijgbaar voor 19,99 euro.