De beste race gear om zelf thuis te racen!

Article
vrijdag, 14 mei 2021 om 15:30
logitech g29 racestuur en pedalenf1617980264
Nu het Formule 1-seizoen weer van start is gegaan zal je waarschijnlijk snel de neiging krijgen om zelf achter het stuur te stappen. Wil je je ervaring met een racegame naar het volgende niveau brengen, dan hebben wij de beste race gear voor je op een rij gezet om thuis zelf te kunnen racen.

Logitech G29 Driving Force

Het meest belangrijke aspect om je in een Formule 1-auto te wanen wanneer je aan het gamen bent, is natuurlijk een racestuur met pedalen. Met een controller kan je tot op een zekere hoogte goed sturen, maar als je de beste optimale ervaring wil hebben, dan kan je niet zonder een stuurtje.
Wil je ook nog eens de crème de la crème in huis halen, dan ben je met de Logitech G29 Driving Force aan het perfecte adres. Dit pakket kan je makkelijk instellen op je PC of PlayStation console en is gemaakt van hoge kwaliteit materialen. Zo is het stuur bedekt met leer, kan je de pedalen naar eigen smaak instellen en kan je het asfalt onder je auto voelen dankzij de Force Feedback. Natuurlijk zitten er genoeg knoppen op het apparaat zodat je alle functies van de game binnen handbereik hebt.
hori apex racestuur en pedalenf1617980656

Hori Apex Racestuur en pedalen

Ben je op zoek naar een racestuur met pedalen, maar wil je er niet honderden euro’s voor neer leggen, dan zijn er gelukkig ook goedkopere alternatieven naast de Logitech G29 Driving Force. Wil je flink wat besparen, maar alsnog een ijzersterk racestuur met pedalen in huis halen, dan is het Hori Apex racestuur een uitstekende keuze.
Net zoals de G29 kan je de pedalen zelf instellen qua gevoeligheid en ook het stuur heeft een aantal handige functies. Wil je bijvoorbeeld niet het hele stuur omgooien voor een bocht, dan kan je ook instellen dat het Apex racestuur maar 180 graden kan draaien in plaats van 270 graden. Ook kent het stuur zeven verschillende niveaus voor gevoeligheid en zal je niet snel de controle verliezen dankzij de rubberen grip. Met de Hori Apex racestuur heb je alleen geen Force Feedback, dus als dat iets is waar je veel waarde aan hecht, dan moet je op zoek naar een ander stuurtje voor je race setup.
logitech g force shifterf1617980974

Logitech G Driving Force Shifter

Wil je op manual spelen met racesturen zoals de Logitech G29 of de Hori Apex, dan zal je gebruik moeten maken van de paddles aan de achterkant van het stuur. Geen enkel probleem als je bezig bent met bijvoorbeeld F1 2020 of binnenkort F1 2021, omdat Formule 1-auto’s ook gebruikmaken van paddles om te schakelen.
Haal je juist race gear in huis om games met wat meer conventionele auto’s te spelen, zoals DiRT 5, dan zal je waarschijnlijk op zoek zijn naar een klassieke pook om mee te schakelen.
Heb je de Logitech G29 in huis of de iets oudere G920, dan is de Logitech G Driving Force Shifter een goede companion. Het extra apparaat kan je simpelweg met een kabel aansluiten op je racestuur en met een klem vastmaken aan je tafel of ander oppervlakte. Vervolgens kan je meteen in een game duiken om op de ‘ouderwetse’ wijze te schakelen met je raceauto.
playseat evolutionf1617981048

Playseat Evolution

Of je race setup helemaal compleet te maken naast je racestuur, pedalen en keuze om te schakelen, is natuurlijk een racestoel. Het is namelijk toch niet het echte werk wanneer je achter je bureau zit op een simpele bureaustoel.
Gelukkig hoef je daar geen stoel uit je auto te slopen, maar kan je een apart racestoel aanschaffen, die speciaal gemaakt zijn om er een racestuur en pedalen op aan te sluiten. Playseat heeft daar zo’n beetje het monopolie van in handen en dat wordt snel duidelijk met de Playseat Evolution. Zo zit de stoel niet alleen comfortabel, maar kan je alle standen zelf instellen, zodat je racestuur en bepalen op precies de juiste afstand van je armen en benen verwijderd zijn. Wanneer je alles geïnstalleerd hebt, dan ben je helemaal klaar om plaats te nemen in je digitale bolide.
playseat challengef1617981108

Playseat Challenge

Een complete race setup in je huis neerzetten is een leuk idee, maar misschien wil je alles ook een keer meenemen naar een vriend of een evenement. In dat geval is het nogal een flink gedoe om een zware racestoel als de Playseat Evolution mee te nemen. Daar is de fabrikant ook zelf achter gekomen en heeft daarom een mooi alternatief gemaakt.
Net zoals de Evolution is de Playseat Challenge een echte racestoel, waarbij je met gemak je racestuur en pedalen persoonlijk op de perfecte manier kan instellen. Maar als je een keer je racestoel ergens naar toe wil meenemen of simpelweg wil opbergen, dan is dat een fluitje van een cent. Je kan de Challenge namen helemaal opvouwen, zodat je hem als een klein pakket in je auto of kast kan stoppen. Op die manier neemt zelfs de meest uitgebreide race setup niet veel ruimte in!
Dit artikel is op 14 mei 2021 bijgewerkt.