Met deze games kan je zelf in de Formule 1 rijden!

  Het Formule 1-seizoen van 2021 is eindelijk van start gegaan en de eerste Grand Prix belooft meteen veel goeds. Begint het te kriebelen en wil je zelf ook in een Formule 1-auto gaan racen? In deze games kan je gaan scheuren in een F1 auto!

  F1 2020

  Als je de authentieke Formule 1-ervaring wil hebben, van de vrije trainingen op vrijdag tot aan de race op zondag, dan is er maar één game die dag kan leveren: F1 2020. De game van Codemasters heeft de officiële F1-licentie in handen, wat betekent dat je van alle facetten van de Formule 1 kan genieten in F1 2020. En als je een racestuur hebt, dan komt de ervaring al helemaal dichtbij.

  Wanneer je aan de slag gaat met de MyTeam carriere-modus in de game, is het zaak om eerst jouw eigen coureur te maken, een sponsor te kiezen en je eigen team te maken. Natuurlijk heb je ook een teamgenoot nodig, dus kan je kiezen uit verschillende talenten om je aan te sluiten bij jouw gloednieuwe team, zoals Nyck de Vries of Mick Schumacher.

  Omdat je achter het stuur zit van een auto van een nieuwe organisatie, zal je je waarschijnlijk niet meteen kunnen meten met teams als Red Bull Racing en Mercedes. Naarmate je Grands Prix rijdt, kan je resources investeren om verschillende aspecten van de auto te verbeteren. Tussendoor zal je ook buiten de baan om je zaakjes moeten regelen, zoals het omgaan met de pers in interviews en statements. Wanneer je uiteindelijk genoeg ervaring hebt opgedaan en genoeg hebt geïnvesteerd in je team, kan je gaan strijden voor het wereldkampioenschap in een bloedstollend gevecht over tientallen races!

  Daarnaast zijn er nog talloze andere modi in F1 2020 waar je uit kan kiezen. Wil je bijvoorbeeld geen eigen team maken, maar meteen naast Max Verstappen gaan rijden, dan heb je die optie met de MyCareer Mode. Uiteraard kan je ook online gaan racen tegen andere mensen. Wil je dus de Grand Prix-loze weekend vullen met Formule 1-geweld, dan is F1 2020 dus je beste optie!

  Assetto Corsa

  F1 2020 heeft de officiële licenties van de FOM in handen, maar dat betekent niet dat je niet kan genieten van Formule 1-auto’s in andere games. Verschillende simrace games bieden de razendsnelle auto’s namelijk ook aan, vaak met een kleine omweg.

  Eén van de titels waarin je ook van F1-bolides en de laaiende motoren kan genieten, is Assetto Corsa van de Italiaanse ontwikkelaar Kunos Simulazioni. Assetto Corsa is Italiaanse voor race setup en dat is een goede omschrijving van de game, aangezien de titel behoorlijk diep gaat met alle opties die spelers voor hun kiezen krijgen. Dat is ook precies de reden waarom de game nog steeds geliefd is bij veel fanatieke spelers.

  Om met de Formule 1-auto’s aan de slag te gaan, kan je een oudere bolide aanschaffen of je moet eerst één of meerdere mods downloaden - afhankelijk van hoe recent je de auto’s wil hebben. Zo zit de Ferrari SF70H in de game, maar de RB16 van Red Bull Racing bijvoorbeeld niet. Het kost dus wat meer moeite dan F1 2020, maar als je een ervaring wil hebben die dichtbij de race-beleving van de coureurs op het asfalt ligt, dan is Assetto Corsa een goede optie. Let wel op, want alleen spelers op PC kunnen mods downloaden om de auto’s aan te passen.

  rFactor 2

  Wie wel eens Max Verstappen heeft zien racen in een grote simrace, zal de naam rFactor 2 waarschijnlijk bekend in de oren klinken. De game wordt namelijk door veel professionele teams gebruikt om deel te nemen aan grote races. Dat komt doordat rFactor 2 één van de meest realistische racers is die momenteel op de markt te krijgen is.

  Het is dan ook geen makkelijke opgave om ‘even’ te beginnen met rFactor 2, je zal waarschijnlijk flink wat ervaring met racegames nodig hebben om zonder brokken een ronde over het circuit te kunnen rijden. De game is daarnaast bedoeld om uit te breiden en aan te passen door middel van mods. Gelukkig is er een hele database te vinden met beschikbare rFactor 2 mods, waarmee je in een Formule 1 auto kan stappen, waaronder uitgebreide mods die helemaal gratis zijn. Wil je dus voelen hoe het echt is om in een F1-auto te rijden voor een lage prijs, dan moet je bij rFactor 2 zijn.

  iRacing

  Als je echt geïnteresseerd bent in simracen, dan moet je het echt zoeken bij de koning van het genre: iRacing. In tegenstelling tot de andere racegames in deze lijst, werkt iRacing ook een stuk anders. Ten eerste hoef je de game niet te kopen, maar werkt de titel met een maandelijks abonnement die je moet betalen.

  Wanneer je eenmaal een account hebt aangemaakt en achter je racestuur zit, dan kan je deelnemen aan verschillende competities, waarin je het tegen andere aspirant coureurs opneemt. Uiteindelijk kan je in een Formule 1-auto stappen, maar verwacht niet dat je met de huidige auto’s aan de slag kan.

  Omdat iRacing de ervaring zo authentiek mogelijk wil maken, gebruikt de game de echte data van teams. Dat betekent dat de auto precies reageert zoals de bolide in het echt zou reageren op het asfalt. Daardoor kan je in een aantal auto’s van McLaren en Williams racen, maar heb je geen toegang tot de RB16 of de Mercedes W11. Wil je alleen de meeste realistische ervaring mogelijk hebben, dan is iRacing wel de beste optie.

  F1 2020

  Verkijgbaar vanaf 10 july 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.