De beste game graphics door art direction volgens jullie

  Zo nu en dan verschijnt er een game die alle ‘regels’ van een spel uit het raam gooit. Of dit nou een vreemde besturing is of merkwaardige vormgeving, je zal direct het verschil met andere spellen zien. Wij vroegen naar jullie mening over de beste game graphics door art direction en dit is de uitslag.

  10. Dishonored

  Alsof je een schilderij binnen bent gelopen, knallen elementen uit de wereld van Dishonored je tegemoet. Felle lichteffecten, donkere schaduwen en artistieke gezichtscontouren geven je de indruk alsof je een compleet andere wereld bent binnengestapt.

  Met uitzondering van Dishonored 2 zijn er weinig games die in de buurt komen van de gebruikte stijl in Dishonored. Het is niet overduidelijk getekend als Team Fortress, maar niet zo binnen de lijntjes als menig Call of Duty. De unieke stijl staat daarom op de tiende plaats in de lijst met beste game graphics door art direction.

  9. Journey

  Niet alleen de grafische stijl van Journey is bijzonder, ook de gameplay van de titel zelf is er eentje om te onthouden. In het spel leg je een barre tocht richting een berg af en zal je andere spelers met hetzelfde doel tegenkomen. Een doel waarbij je enkel wordt geleid door de drang de berg te halen.

  De prachtige wereld van Journey verandert naarmate je dichterbij de berg komt. Waar je eerst dwaalt over een eindeloze zandvlakte, zal je op een gegeven moment de overblijfselen van een vergane bevolking tegenkomen. En hoe dichter je bij de berg komt, hoe kouder en witter de omgeving wordt.

  Verwacht geen epische gevechten met andere pelgrims, parkour of het oplossen van puzzels. Journey moet het volledig hebben van de unieke stijl van de wereld waarin je je bevindt. Het spel weet precies dat te doen, waardoor de titel niet voor niets een dikke 9 kreeg in de Journey review en in deze lijst met beste game graphics door art direction volgens jullie staat!

  8. Okami

  Op plek nummer acht in deze lijst met beste game graphics door art direction, staat een spel waarvan we binnenkort weer kunnen genieten. Want van Okami komt begin december een HD remaster uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Het origineel kwam in 2006 uit voor de Playstation 2 en wist met de cel-shading stijl veel harten van gamers te winnen. Niet gek dan ook dat er flink uit wordt gekeken naar de aankomende HD remaster die de goede oude tijd herleven weer mogelijk maakt.

  7. Cuphead

  Volgens sommigen net zo moeilijk als Dark Souls maar met de graphics van een tekenfilm. Het spel heeft flink wat positieve reacties gekregen en kreeg van ons ook een 8.5 in de Cuphead review. Uiteraard ook vanwege de vreemde maar geweldige grafische stijl van het spel.

  Alsof je een oude aflevering van Cartoon Network aan zet en het beeld op magische wijze beter is geworden. Zo voelt het spelen van Cuphead, met ook nog eens een flinke lading frustratie door de moeilijkheidsgraad. Uiteraard wel als het jouw kopje thee is.

  6. Borderlands

  Je zou bijna vergeten dat de eerste Borderlands draait op de oude Unreal Engine 3.0, want in vergelijking met veel andere games is er gekozen voor een totaal andere invulling van mogelijkheden. Om die reden staat de game ook in deze lijst met beste game graphics door art direction volgens jullie.

  Waar Dishonored op plaats tien aanvoelt alsof je een schilderij binnen bent gelopen, zo voelt Borderlands aan als een stripboek dat wordt opengeslagen. Elk scheurtje in de huid, elk krasje op een wapen is een potloodstreepje, maar het valt niet op als iets dat niet klopt. Het sluit perfect aan op de getekende stijl van Borderlands.

  5. Ori and the Blind Forest

  Cuphead was de eerste 2D titel in deze lijst met beste game graphics door art direction, maar ook de nummer vijf kent maar twee dimensies. In Ori and the Blind Forest zie je jouw personage vanaf de zijkant met een prachtige wereld op de achtergrond.

  In de platformer moet je zowel vijanden van je afhouden als puzzels oplossen om verder te komen. En dat terwijl de wereld op de achtergrond constant veranderd. Van een kleurrijk bos overdag, tot een donkerblauw en griezelig tafereel bij nacht. Een zeer bijzonder setting gemaakt door Moon Studios.

  4. Telltale games

  De spellen van Telltale kennen niet alleen een ontzettend sterke verhaallijn waarin de speler vaak voor het blok wordt gezet, ook de grafische stijl laat een bijzondere indruk achter. Daarom staan Telltale games op de vierde plaats in de lijst!

  Met titels als The Walking Dead, The Wolf Among Us en de Batman Telltale Series laat de studio zien dat zij weet hoe een goed recept voor meerdere verhalen te gebruiken is. Juist de combinatie van duidelijk getekende dingen en goede animaties, zorgt voor direct te herkennen stijl.

  3. Dark Souls

  Waar Cuphead bleef steken op de zevende plaats, weet een net zo moeilijk spel de derde plaats in de lijst te veroveren. Met flink wat stemmen geven jullie aan de stijl van Dark Souls spellen ontzettend te kunnen waarderen.

  Logisch, want de werelden waarin From Software de spelers plaatst, maken flink wat los in gamers. Niet alleen is de rest van de wereld op de achtergrond adembenemend, maar ook de monsters, wapens en betreedbare plekken laten je mond soms openvallen verbazing.

  Wat te denken van de Dancer of the Boreal Valley in Dark Souls 3, of het uitzicht vanaf de sterfplaats van The Pursuer in Dark Souls 2? Genieten van de omgeving als je even niet hoeft te vechten voor je leven, dat is wat Dark Souls zo ongelofelijk goed maakt.

  2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Op plek nummer twee in de lijst met beste game graphics door art direction volgens jullie, vinden we Breath of the Wild. In de titel stap je in de schoenen van Link om een gigantische wereld te verkennen.

  De grafische stijl, met nadruk op bepaalde elementen en het gebruik van veel diepte, leverde de game geheel terecht een nominatie voor een Golden Joystick op voor beste visuals op. Maar zelfs daarmee weet het spel de eerste plaats niet te veroveren. Kijk snel op de volgende pagina welke dat wel doet!

  1. Horizon Zero Dawn

  Wat krijg je als je het dinosaurustijdperk en hypermoderne elementen in de mixer gooit? Inderdaad, een brute game die prijs na prijs in de wacht sleept. En dan is het natuurlijk extra mooi dat Horizon Zero Dawn gemaakt is door een Nederlandse studio. Niks mis met een beetje Nederlandse trots!

  De game weet niet alleen een vreemde combinatie uit te werken tot succes, ook op grafisch gebied is Horizon Zero Dawn een spel om je vingers bij af te likken. Met een 9.7 in de Horizon Zero Dawn review kunnen wij ook niets anders dan de game aanraden voor iedereen die een PlayStation 4 heeft!

  Horizon: Zero Dawn

  Verkijgbaar vanaf 1 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.