FIFA 18 stadions die we missen in de game - 10 prachtige bouwwerken

Article
donderdag, 19 oktober 2017 om 11:34
xgn google image
Met het jaar wordt FIFA op en buiten het veld een stuk realistischer. Met onder andere de volledige rechten van de Premier League voelt de game een stuk echter aan. Helaas zijn de hoeveelheid stadions nog niet optimaal in FIFA 18, daarom in dit lijstje de 10 FIFA 18 stadions die we missen!

10. Türk Telekom Arena - Galatasaray

We starten het lijstje van FIFA 18 stadions die we missen met de Türk Telekom Arena. Het stadion van Galatasaray opende haar deuren begin 2011 en kostte ongeveer een 4/5e deel van Neymar om te maken, 180 miljoen euro dus. De Türk Telekom Arena is alleen niet op FIFA te bewonderen en dat vinden wij toch wel een beetje jammer, want dit mega grote stadion ziet er geweldig uit!
EA heeft nu al een aantal jaar de licentie voor de Turkse competitie in handen, maar een echt stadion van een club is nergens te bekennen. Jammer, want de Turkse heksenketels lijken ons maar al te leuk om in te mogen spelen!
120059 1

9. Celtic Park

You'll Never Walk Alone klinkt nergens zo mooi als op Anfield, maar op Celtic Park komen de fans van Celtic wel verdomd dichtbij. De knotsgekke Schotten maken het de tegenstander altijd extra lastig als ze naar hun stadion komen, waar bijna 61.000 mensen in kunnen.
Celtic Park schudt nog na op zijn grondvesten na een wedstrijd van The Hoops en het zou mooi zijn als wij datzelfde effect teweeg kunnen brengen op de volgende FIFA, want het is erg jammer dat Celtic Park niet te vinden is op het lijstje van FIFA 18 stadions.

8. Stadio San Paolo

Stadio San Paolo is de thuisbasis van SSC Napoli, de Italiaanse ploeg die op dit moment aan kop gaat in de Serie A. In het stadion passen zo'n 60.000 mensen en is het op twee na grootste stadion in Italië. Het stadion van Napoli zou eigenlijk vernoemd worden naar Diego Maradona, maar door een Italiaanse wet waarin staat dat een openbaar gebouw niet vernoemd mag worden naar iemand die minder dan tien jaar geleden overleden is mag dat niet.
De sintelbaan die om het wedstrijdveld heen is geplaatst is alles behalve mooi, maar verder is het een magnifiek stadion, zeker met de geweldige fans van Napoli. Mocht Stadio San Paolo in FIFA 19 zitten, dan hopen we dat we de geweldige stadionspeaker erbij krijgen. Check het filmpje hierboven!

7. Estadio Mestalla

Estadio Mestalla is het stadion van Valencia, de Spaanse club is de laatste jaren wat uit de pikorde gevallen als het gaat om Spaanse topclubs, maar is zich hard aan het terug vechten. Het huidige stadion van Valencia is een prachtig stukje architectuur en biedt plaats aan 55.000 mensen. Er wordt al sinds 2006 gesproken over een nieuw stadion, genaamd Nou Mestalla, maar de bouw staat al sinds 2009 stil wegens geldgebrek. De club maakte op 3 oktober 2017 bekend dat ze met de stad in gesprek gaan over het verder bouwen van het stadion.
Het stadion van Valencia hoort absoluut in de volgende FIFA te zitten, zeker nu EA ook steeds meer rechten bemachtigt voor de Spaanse La Liga. Het zou zonde zijn als we het virtuele gras niet zouden kunnen opeten van het prachtige Estadio Mestalla in de volgende FIFA!

6. Red Bull Arena

Er zitten in FIFA 18 vijf stadions uit de Bundesliga, maar dat mag wat ons betreft flink worden uitgebreid! Te beginnen met de Red Bull Arena, het stadion van RB Leipzig. De verrassing van vorig jaar in de Bundesliga neemt sinds 1 juli 2010 haar wedstrijden af in dit prachtige stadion, dat plaats biedt aan 44.345 mensen.
Het stadion is in 2010 omgedoopt tot de Red Bull Arena, maar ging vroeger door het leven als het Zentralstadion. In het stadion worden heel af en toe nog Duitse interlands afgenomen, maar dat gebeurt zelden. Wij hopen dat we in FIFA 19 onze spelers kunnen aansturen vanaf de zijlijn in het de Red Bull Arena!

5. Stade Louis II

Dit knusse stadion van de Franse kampioen AS Monaco is vernoemd naar Lodewijk II van Monaco. Het stadion biedt plek aan 18.523 mensen en lijkt vanaf de buitenkant meer op een subtropisch zwembad dan een voetbalstadion, maar dat is ook niet zo gek. Het complex is namelijk naast een voetbalstadion ook een zwembad, universiteit en een parkeergarage.
Hoe leuk zou het zijn als je in zo'n knus stadion zou kunnen spelen op FIFA? Wellicht dat je dan nog even een duik kan nemen in het zwembad of de boeken in duikt. Ach, wij weten zeker dat jullie hem veel gaan tegenkomen op FIFA wanneer EA het stadion in de game stopt.
120088

4. Signal Iduna Park

Dit stadion ademt voetbal, als je de tribunes van het Signal Iduna Park (in de volksmond nog steeds Westfalenstadion) oploopt dan giert het kippenvel over je lijf. Het stadion van Borussia Dortmund heeft een capaciteit van 81.360 en trekt wereldwijd, als je het hebt over bezettingsgraad, de meeste bezoekers. Per wedstrijd zitten er namelijk gemiddeld 80.463 mensen, dat is 99.8%. Een ongekend hondstrouw publiek.
Het stadion van Borussia Dortmund is alleen nog maar te bewonderen in het echt en in PES. EA heeft namelijk de licentiestrijd verloren met Konami als het gaat om de licentie van de Duitse ploeg. Die Gelbe Wand is dus helaas niet meer te bewonderen in de virtuele voetbalwereld van EA, maar hopelijk komt daar binnenkort verandering in.
120089 1

3. Camp Nou

Het allergrootste Europese voetbalstadion dat er is; Camp Nou. De thuishaven van FC Barcelona kan met een capaciteit van 99.354 bijna 100.000 mensen kwijt, een absurd hoog aantal. Een prachtig stadion dat helaas ook niet in het lijstje FIFA 18 stadions staat.
Net als bij het stadion van Borussia Dortmund heeft EA die licentiestrijd om Camp Nou verloren van Konami, al twee jaar achter elkaar. Een waar verlies voor de game, want FC Barcelona is één van de grootste teams ter wereld. Een doelpunt maken met Messi of Suárez in Camp Nou op FIFA, of in het onofficiële stadion El Libertador? Wij hebben de keuze al gemaakt!

2. Phillips Stadion

Hollandse trots dan! Op de tweede plek in ons lijstje van FIFA 18 stadions die we missen staat het Philips Stadion. Het stadion van de Eindhovenaren is naast de favoriete plek van Guus Meeuwis natuurlijk ook de thuisbasis van PSV. Het stadion kan meer dan 35.000 mensen kwijt.
Het gevoel besluipt de mensen elk jaar weer dat EA de Nederlandse competitie links laat liggen. Al jaren zeuren we om de Jupiler League en om nieuwe stadions, maar helaas worden we elk jaar weer teleurgesteld. Maar we houden hoop, er komt een dag dat de Nederlandse competitite in het vizier komt!

1. De Kuip

We hoorden jullie al denken: ''Wanneer komt De Kuip nou in dit lijstje?'' Nou nu! De onbetwiste nummer 1 in het lijstje van FIFA 18 stadions die we missen. Dit legendarische stadion is een bolwerk voor het voetbal in Nederland. De thuishaven van Feyenoord biedt plaats aan 51.117 mensen, de mensen van Het Legioen.
Helaas is de klassieker al sinds jaar en dag op FIFA alleen te spelen in de Amsterdam ArenA en niet in De Kuip. Wat zou het toch gaaf zijn als we binnenkort ook een potje FIFA kunnen spelen in De Kuip. Voor ons de nummer 1 in het lijstje van FIFA 18 stadions die we missen!

FIFA 18 stadions - welke mis jij?

Er zijn nog heel veel stadions die niet in FIFA zitten, welke zou jij nog ooit eens in FIFA willen zien? Laat het ons hieronder weten in de reacties!
Heb jij FIFA 18 al in huis of twijfel je nog? Lees dan onze FIFA 18 review!

Populair Nieuws