Top 5 Pokémon Ultra Sun tips voor de beginnende speler

Article
donderdag, 19 oktober 2017 om 15:00
xgn google image
De nieuwste Pokémon games komen uit op 17 november. Dit is de kans voor iedereen die niet zoveel weet van Pokémon om de sprong te wagen en te beginnen aan iets nieuws! Voor al deze spelers hebben wij de top 5 Pokémon Ultra Sun tips om wat makkelijker door de game te komen.
Begin deze maand heeft de redactie met twee leden van GameFreak kunnen spreken. We hebben ze gevraagd om vijf tips te geven voor beginnende spelers.

5. Jij bent de trainer die je speelt

Het personage dat je bestuurt, dat ben jij zelf. En terwijl er een verhaal in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon zit, kun jij beslissen wat je gaat doen. Als je liever je dag doorbrengt met het onderzoeken en verkennen van Alola, dan is dat mogelijk. Meestal loont het om van de bekende paden af te wijken, omdat je zo geweldige avonturen kunt beleven.
Alola is flink uitgebreid in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon, maar GameFreak heeft de games zo aangepast dat ook nieuwe spelers een geweldige tijd zullen hebben in de game. Wanneer je als Trainer je eerste Pokémon hebt uitgezocht, kun je doen wat je wilt. Het uitkiezen van je eerste Pokémon is trouwens veel simpeler als in Pokémon Sun en Moon, in plaats van een lange collectie aan scènes ontmoet je personage deze eerste Pokémon nu veel eerder.
119944

4. Pokémon verstoppen zich in het gras

Wat ook een probleem is voor iedereen die op de wegen blijft, is dat je geen nieuwe Pokémon tegen zult komen. Deze leven namelijk in het gras. Dit gras komt misschien tot je enkels, maar de schoenen van je personage worden niet vies, dus je kunt er gewoon doorheen lopen. Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon hebben meer dan 400 Pokémon beschikbaar dus je kunt steeds nieuwe Pokémon tegenkomen.
Pokémon is ooit ontstaan uit de hobby van de bedenker van de serie. Deze man was er dol op om naar buiten te gaan en insecten te vangen. Tegenwoordig gaan we minder vaak naar buiten, dus laat in dit geval jouw personage in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon de wandelschoenen aantrekken en een frisse neus halen!
119945

3. Je kunt een Pokémon niet vangen wanneer je hem uitschakelt

Als je Pokémon wilt vangen, zorg er dan voor dat je ze niet uitschakelt. Als je dit doet, verdwijnen ze en kun je ze niet vangen. Dus zorg ervoor dat ze een klein beetje levenspunten behouden, dan kun je een PokéBall naar ze gooien en ze toevoegen aan je team.
Om je nog wat hiermee te helpen, kun je vrienden worden met Rotom, de Pokémon die leeft in je PokéDex. Hij kan je een steuntje in de rug geven en je kans om Pokémon succesvol te vangen verhogen. Ook kun je een Pokémon bijvoorbeeld in slaap brengen of verlammen. Een PokéBall gooien is even makkelijk als het indrukken van de X-knop tijdens een gevecht, zo lang je maar vecht tegen een Pokémon die nog geen eigenaar heeft.
119946

2. Je kunt een Pokémon niet vangen wanneer hij gezond is

Maar, het tegenovergestelde is ook niet goed. Als de Pokémon die je wilt vangen nog volledig gezond is, dan zal je deze ook niet kunnen vangen. Zorg er dus voor dat je de Pokémon wel eerst verzwakt voordat je een PokéBall gooit. Dit klinkt moeilijk, maar er zijn speciale aanvallen zoals False Swipe en Hold Back, die altijd één levenspunt overhouden bij de Pokémon die je wilt vangen.
Wat ook helpt, is het gebruiken van verschillende PokéBalls. Je kunt natuurlijk altijd de standaard rode ballen gebruiken, maar er zijn ook alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld een Dive Ball gebruiken op water Pokémon, of een Net Ball op insect Pokémon. De beste bal is een Master Ball en die kun je maar één keer in de game krijgen. Maar met deze paarse bal kun je wel elke Pokémon vangen!
119947

1. Het gaat om jouw avontuur

Het belangrijkste van Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon is dat het jouw avontuur is. Jij mag kiezen wat er gebeurt en wanneer het gebeurt. Als je een hele dag bezig wilt zijn met het verbeteren van je hoogste score in Mantine Surf, dan is dat wat je doet. En als je alle bekende Pokémon wilt vangen, dan kun je daar aan werken. De keuzes zijn eindeloos!
Zelfs al speel je het verhaal razendsnel uit, dan is er nog een avontuur te beleven in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon. Spring op Solgaleo of Lunala en reis door een Ultra Wormhole om daar verschillende Ultra Beasts tegen te komen. Sterker nog, tijdens je reizen door deze Ultra Wormholes kun je bijzondere Pokémon zoals Mewtwo tegenkomen. Er is dus genoeg te ontdekken in Alola!

Pokémon Ultra Sun tips - Heb jij nog aanbevelingen?

Dit zijn de 5 Pokémon Ultra Sun tips die wij belangrijk vinden om te weten. Maar er natuurlijk nog veel meer te doen in de wereld van Alola en ook daar kun je advies voor gebruiken. Heb jij nog tips aan andere spelers? Laat het dan zeker weten in de reacties hieronder!

Populair Nieuws