Top 10 beste familiefilms van 2019 tot nu toe - Plezier voor jong en oud

  In een jaar komen er ontzettend veel films uit, maar niet alle films zijn even geschikt voor de kleine kijkers. En als je dan die kleine een film voorschotelt, zit je er als ouder vaak maar wat bij. Met deze top 10 beste familiefilms van 2019 krijg je films die zowel ouders als kinderen samen kunnen kijken. Geniet ervan!

  The Walt Disney Company Benelux

  10. Dumbo

  Voor alle Disney-liefhebbers is 2019 een mooi jaar. Er komen namelijk heel veel live action-films uit die ons terug laten verlangen naar al die klassieke oude verhalen. Sommige van deze live action-films zijn zo goed dat ze deze lijst met top 10 beste familiefilms van 2019 tot nu toe, hebben gehaald. Een van die films is een hervertelling van Dumbo, het schattige olifantje met enorme oren en de mogelijkheid om hier mee te vliegen. Vlieg naar het avontuur!

  We gaan naar het circus om te zien hoe Dumbo hier de show mag stelen. Het klassieke Disney-verhaal ondergaat een soortgelijke behandeling als eerder al gebeurde met Beauty and the Beast en Jungle Book. Met Tim Burton aan het roer, is de film wat duisterder dan het bronmateriaal. Toch is Dumbo wel een film die je met de kleine een keer wilt zien.

  Deze circusshow kreeg een 8,5 in de Dumbo Review. Tijd om de film dus eens te zien.

  Paramount Pictures

  9. Wonder Park

  Wonder Park lijkt op een verfilming van het klassieke videospel Rollercoaster Tycoon. De hoofdrolspeler van dit maffe en fantasierijke verhaal heeft het gros van haar jeugd doorgebracht met het ontwerpen en bedenken van een enorm pretpark. Het pretpark bestaat niet echt, althans dat denkt zij, maar toch stopt ze er enorm veel passie in. Maar dan wordt ze groter, haar moeder wordt ziek en dan kan ze niet meer samen met ma eraan werken.

  Dit is het moment dat de magie om de hoek komt kijken. Deze familiefilm brengt het meisje namelijk naar het pretpark dat zij zelf ooit heeft ontworpen. Het is in een vreselijke staat achtergelaten en het pretpark lijkt aan alle kanten te vergaan. Nu is het tijd om het kopje te gebruiken en met een flinke dosis fantasie weer leven in de brouwerij te brengen. Wonder Park is een kleurrijk avontuur, wat voornamelijk leuk is voor de kleine koters.

  The Searchers

  8. Missing Link

  Met Missing Link heb je een avontuur in handen van de klassieke filmstudio Laika Entertainment. Deze filmmaker heeft al een heleboel toffe films op haar naam staan. Denk aan Coraline, Corpse Bride, ParaNorman en The Boxtrolls. Nu is het de beurt om te stralen met Missing Link, een nieuw avontuur waarin wederom gebruikt wordt van geweldige stopmotion technieken. Laika Entertainment doet dit al vele producties meesterlijk!

  Voor Missing Link is dit niet anders. Het verhaal van Sir Lionel Frost komt op wonderbaarlijke wijze tot leven, wanneer deze onderzoeker een nieuw monster ontdekt. Hij vindt het een gave ontdekking en noemt het monster zelfs meneer Link. Het monster heeft zelf wel iets weg van de folkore van BigFoot. Een toffe ontdekking, maar zijn omgeving gelooft zijn ontdekking niet. Daarom gaat hij opnieuw op reis om te bewijzen dat het monster bestaat.

  The Walt Disney Company Benelux

  7. The Lion King

  Deze maand is het zover: The Lion King komt als live action-versie naar het witte doek. Dit levert een visueel prachtig plaatje op waarbij de Savannah tot leven wordt gebracht op een manier die je nog nooit eerder zag. Je kunt de nieuwe Lion King het beste vergelijken met een spectaculaire natuurdocumentaire. Tot in detail zul je prachtige karakters en omgevingen voorbij zien komen. Ondertussen blijft de film redelijk trouw aan het bronmateriaal.

  De film is met gemengde gevoelens ontvangen, omdat hij naast al die prachtige beelden toch wat steken laat vallen. Toch is het een leuke film om eens te zien. Benieuwd wat nu eigenlijk de haken en ogen van deze titel zijn? Eerder publiceerden wij al de The Lion King review. Ook is er een special online gekomen waarin we bekijken of je deze film beter thuis, of in de bioscoop kunt bekijken. Zo weet je zeker hoe je dit avontuur wilt beleven!

  Warner Bros. Pictures International Holland

  6. Pokémon Detective Pikachu

  Nadat Pikachu al als detective mocht schitteren in zijn eigen videogame, is het nu tijd dat hij ook zijn Sherlock Holmes-geinspireerde pakje in een ander medium voorbij te zien komen. De pratende Pikachu neemt ons op avontuur met een beleving die zie zowel gaaf is voor de Pokémon-fans van het eerste uur, als de nieuwe fans. Live action wordt gemengd met Pokémon die zo opnieuw zijn ontworpen dat ze zo uit de echte wereld konden komen. Zo zien we realistische Pokémon voorbij komen uit elke denkbare generatie.

  In deze film volgen we de zoon (Tim) van privé detective Harry Goodman. Die vader wordt vermist en samen met de Pikachu wordt er alles aan gedaan om te achterhalen waar die vader heen is. De Pikachu en Tim hebben een goede band, want Tim is de enige die Pikachu kan verstaan. De hele film is qua verhaal losjes gebaseerd op het verhaal wat we al voorbij zagen komen in de Detective Pikachu game. Lees hierover in Detective Pikachu review.

  Warner Bros. Pictures International Holland

  5. The LEGO Movie 2

  Dit jaar mochten we weer los met LEGO-figuurtjes. Na talloze toffe bouwsets, games en andere merchandise proberen deze plastic figuren nu ook je hart te veroveren in een nieuwe film voor jong en oud. Net als de eerste LEGO-film word je ondergedompeld in een wereld waarin stop motion LEGO op wonderbaarlijke wijze tot leven komt. Ondertussen krijg je een flinke dosis aan toffe nummers voorgeschoteld die nog uren door je hoofd blijven spoken.

  De helden uit de eerste LEGO film komen weer samen in Steenstad. Dit keer is het opnieuw aan Emmeth om de wereld te redden. Het is vijf jaar geleden dat 'everything awesome' was. LEGO krijgt concurrentie want Duplo komt om de markt en ruimte Duplo gaat dwars liggen. Er ontstaat een oorlog tussen het kinderspeelgoed en de LEGO, die stiekem wordt uitgevochten door een broer en een zus die in een speelkamer samen moeten spelen.

  Universal Pictures International

  4. Secret Life of Pets 2

  Wanneer de baasjes van huis zijn, dansen de muizen op tafel. Of in dit geval alle huisdieren, want die rebelse beesten hebben duidelijk hun eigen leventjes. In dit tweede deel heeft hond Max er een belangrijke nieuwe taak bij: dapper oppassen op zijn nieuwe mensenbabyvriendje. Dat gaat prima, tot zijn mensenvriend groter wordt. Hij begint het gevaar op te zoeken en Max vindt dat maar niks. Ondertussen zijn zijn dierenvrienden aan de gang gegaan met hun eigen missie. Zij willen een verwaarloosde tijger uit het circus halen.

  Ben je op zoek naar een echte familiefilm dan zit je met Secret Life of Pets 2 sowieso goed. Je hoeft het eerste deel niet eens te hebben gezien om met volle teugen van dit avontuur te genieten. Toch is het wel aangeraden om dat laatste te doen.

  Universal Pictures International

  3. How To Train Your Dragon 3

  Het derde deel van deze drakentemmer kwam eerder dit jaar alweer uit in de bioscopen. Na twee succesvolle films en een gave Netflix serie voor kids, is het met How To Train Your Dragon 3 opnieuw raak. Ook dit is een avontuur voor zowel jong als oud. Tijd om dus je eigen kleine draakje even te temmen en samen naar deze mooie animatiefilm te kijken.

  In de nieuwe film wordt Hikkie leider van het dorp en wordt Tandloos leider van de draken. Maar bij het geven van leiding, komen de nodige verantwoordelijkheden kijken. Dit gebeurt in een nieuw avontuur waarin de vriendschap tussen de Viking en de draak op de proef wordt gesteld door de komst van een Hemelfeeks-draak. Benieuwd? Eerder publiceerden wij de How To Train Your Dragon review, waarin deze titel maar liefst een 8,0 kreeg.

  The Walt Disney Company Benelux

  2. Aladdin

  Op het moment dat de live action-film van Aladdin werd aangekondigd, waren de meningen verdeeld. Aan de ene kant was dit een toffe manier om nieuw leven in de al uit drie films bestaande Aladdin-serie te brengen, anderzijds was de keuze voor Genie altijd lastig omdat eigenlijk niemand echt kon tippen aan de legendarische uitvoering van Robin Williams. Dit keer doet Will Smith wel een poging - op het zingen na is hij er goed in geslaagd.

  Aladdin is één van de betere live action Disney-films die dit jaar is uitgekomen. Met een gaaf nieuw nummer, Speechless, krijgt het personage Jasmin meer diepgang. Voor de rest is de film redelijk trouw gebleven aan het origineel. Een film die leuk is voor zowel jong als oud. Daarnaast is het één van de weinige live action-films die ook een Nederlandse nasynchronisatie kent. Er zijn voldoende redenen om deze film toch te gaan kijken.

  The Walt Disney Company Benelux

  1. Toy Story 4

  Een film als Toy Story is uiterst geschikt voor de kleinsten, omdat het verhaal volledig draait om speelgoed dat op magische wijze tot leven komt. Daarnaast is het voor de ouders ook leuk om deze nieuwe klassieker te gaan bekijken, omdat het volop nostalgische gevoelens opwekt voor de vorige delen die de meeste volwassenen in hun jeugd hebben gezien. Waar de kinderen mee worden getrokken in de belevingswereld van al dat speelgoed, zit de film ook boordevol humor. Ook voor ouders. Geen reden om je te vervelen!

  Eerder publiceerden wij een Toy Story 4 review, waarin we deze gave film maar liefst een 8.5 geven. Disney laat met dit sterk staaltje verhaalvertelling zien dat ze een gevoelig snaar weet te raken, je ondertussen ook buikpijn van het lachen kan laten bezorgen en nog steeds weet hoe het is om te werken aan een klassieker. Het is ook gaaf hoe de animatie verbeterd.

  Beste familiefilms van 2019

  Zijn er films uit deze lijst met beste familieilms van 2019 tot nu toe, die jij nog niet hebt gezien? Of zijn er films die jij anderen ontzettend graag zou aanraden, omdat je er zo van hebt genoten? Deel jouw ervaringen dan hieronder in de reacties hieronder.

  Wil je meer films zien? Maandelijks plaatsen wij een overzicht met de beste bioscoopfilms van komende maand. Behoud het overzicht en mis geen enkele toptitel in filmland.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.