Foto: The Walt Disney Company

Eerder verscheen al de The Lion King 2019 live action review. Samen met deze special krijg je een goed beeld of je de film direct wilt zien, of dat je dat bioscoopbezoekje mogelijk nog beter even kunt uitstellen. Er komen zowel positieve als negatieve punten voorbij.

Prachtig in beeld

Als er één ding is waar The Lion King’s nieuwe versie flink op vooruit gaat, dan is het wel het visuele aspect. In de trailers was het al te merken dat alles er levensecht uitziet. Wanneer je de film op het grote witte filmdoek bekijkt zul je pas echt met je mond open zitten hoe levensecht die Savannah is. Het lijkt net alsof je naar een natuurdocumentaire zit te kijken wanneer bepaalde momenten van de film in beeld worden gebracht.

Het laat echt de pracht van de Savannah zien. Dit valt al op in de allereerste seconden van de film. Ook later in de film zijn er genoeg momenten waarbij de natuur van haar mooiste kant wordt getoond. Zo is er een moment dat een mestkever volledig in beeld wordt gebracht die giraffenstront vooruit duwt. Deze momenten zijn bijna fotorealistisch.