Foto: The Walt Disney Company

Aladdin brengt ons terug naar het leven van de 'straatrat' Aladdin. Een vliegend tapijt, een magische lamp, een geestige geest en een heleboel magie moeten dit een betoverend nieuwe Disney-film maken. Moeten we enthousiast worden?

Will Smith eert Robin Williams?

Al in een vrij vroeg stadium van de promotie, werd duidelijk dat Disney voor deze film een grote naam heeft binnen weten te slepen. Niemand minder dan Will Smith zal in de huid kruipen van het personage Genie. Aan hem is dus de moeilijke taak voorgelegd om de memorabele versie te overstijgen die Robin Williams jaren geleden al op het witte doek wist te toveren. Lastig. Als we daarentegen naar de laatste trailer kijken, dan is het in ieder geval duidelijk dat Smith zijn eigen draai aan het personage wil geven.

Alhoewel het even wennen is dat Will Smith er zo blauw uitziet, heeft hij al best wat toffe dingen laten zien in de laatste trailer. Zo zien we hoe hij op magische wijze met zijn handen een marionet beweegt onder de bekende klanken van Friend Like Me. Het lijkt erop dat Will Smith ook gaat zingen en deze film bekende nummers uit de bekende animatiefilm terug zal gaan brengen. Will Smith blijkt ook nog te kunnen zingen. Ken je Getting Jiggy With it?