Starfield wordt 'Skyrim in space' en 'Han Solo simulator'

News
maandag, 14 juni 2021 om 11:00
starfield header imagef1641338103
Op E3 2021 werd eindelijk de releasedatum van Starfield bekendgemaakt, maar veel is er verder nog niet bekend over de game. In een interview heeft Todd Howard nu duidelijk gemaakt wat we ongeveer van de game kunnen verwachten.
Veel spelers kijken met smart uit naar de release van Starfield, de gloednieuwe IP van Bethesda. Toch weten we ondanks de hype bar weinig van de game. Sinds de aankondiging hebben we namelijk alleen een teaser gezien en dit weekend op E3 2021 werd de eerste trailer getoond. Alleen werden we door die video ook niet veel wijzer over de gameplay.
Om dat wat meer te verduidelijken hebben Todd Howard, de grote baas bij Bethesda, en managing director Ashley Cheng wat meer informatie gedeeld in een interview met Launcher na afloop van de show. Volgens Howard wordt de game namelijk vergelijkbaar met ‘een Skyrim in space’.
Cheng voegt daar aan toe dat Starfield voor haar aanvoelt als een ‘Han Solo simulator. Stap in je schip, verken het heelal en doe leuke dingen’. Net zoals de geliefde Star Wars franchise krijgen spelers ook de mogelijkheid om vriendschappen te sluiten met robots. Zo is de mechanische handlanger die in de trailer te zien is Vasco, vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama.

Starfield komt exclusief naar Xbox en PC

Liefhebbers van science-fiction die op de PlayStation 5 of de Nintendo Switch spelen hebben alleen wel pech. Tijdens de Xbox E3 2021 show is namelijk bekendgemaakt dat Starfield exclusief uitkomt voor de Xbox consoles en PC. Bethesda is sinds dit jaar immers officieel onderdeel van de Microsoft-familie geworden. Ook kunnen spelers de game vanaf dag één spelen op de Xbox Game Pass!

Populair Nieuws