De top 10 beste co-op games van 2017

  Het is aftellen geblazen. Nog maar een paar dagen en dan is het 2018, maar niet voordat we uitgebreid teruggeblikt hebben op 2017. Vandaag komen de tien beste co-op games van 2017 aan bod.

  10. Caveman Warriors

  Een favorietje hier op de redactie. In Caveman Warriors ga je met maximaal drie anderen het avontuur aan in de prehistorie en dat doe je door verschillende platformlevels door te lopen. Aan het einde van elk level wacht een eindbaas die je met goede samenwerking moet zien te verslaan.

  Natuurlijk kent Caveman Warriors ook de nodige diepgang. Elk personage heeft zijn eigen kwaliteiten. Soms kom je dus op een punt in een level waarin je één iemand specifiek nodig hebt. Ondanks het kinderlijke uiterlijk is de game nog best uitdagend ook, zoals je kunt lezen in de Caveman Warriors review.

  9. LEGO Marvel Super Heroes 2

  De eerste LEGO Marvel Super Heroes werd goed ontvangen en dus kon een tweede deel niet uitblijven. En zoals het iedere LEGO game betaamt, kun je ook in Marvel Super Heroes 2 met zijn tweeën spelen. Dit doe je op de klassieke manier, door gewoon op een willekeurig moment in het level je entree te maken.

  Zo kan het dus voorkomen dat jij als Iron Man een level voltooit, terwijl je kompaan Deadpool is. Een combinatie waar je niet gelijk aan denkt. Al is het doel wel hetzelfde: afrekenen met de meesterschurken. En dat kun je doen in één van de beste co-op games van 2017

  8. Splatoon 2

  De eerste Splatoon was al een bescheiden succes en dus waren er geen verbaasde gezichten toen Splatoon 2 voor de nieuwbakken Nintendo Switch werd aangekondigd. Splatoon 2 is een typische Nintendo shooter. In plaats van elkaar afknallen moet je elkaar zien af te troeven door het level in jouw kleur te verven. Wiens kleur het meest dominant is, heeft gewonnen.

  Dat is de traditionele gamemodus. Je hebt ook de Salmon Run, een co-op speltype waarin je met drie anderen hordes vijanden moet verslaan. En dat is op zijn tijd zeker wel leuk!

  7. Divinity: Original Sin 2

  Divinity Original Sin 2 is een top down RPG waarbij je in open levels moet zien af te rekenen met vijanden. Een beetje zoals Diablo 3, maar dan anders. En dat kun je online met maximaal vier man, inclusief jijzelf, doen.

  In Divinity Original Sin 2 ben je een (voormalig) gevangene die verboden magie gebruikt. De wereld is verlaten door goden en dat moet volgens de corrupte leiders zo blijven. Je raadt het al; jij moet ze zien te stoppen in één van de beste co-op games van 2017.

  6. For Honor

  Begin dit jaar kwam Ubisofts eerste game in haar nieuwste franchise uit: For Honor, een pure vechtgame waarin je met verschillende historische groeperingen aan de slag kunt. Die groeperingen zijn de vikingen, samurai's en ridders. Kies één van hen uit en hak de ander neer op het slagveld.

  En dat kun je dus ook in co-op doen. En dat is leuk om te doen, zoals je kunt lezen in onze For Honor review. De game kreeg van ons een 8.

  5. Cuphead

  Cuphead is een verradelijke game. De grafische stijl, die wat weg heeft van jaren 30 Disney cartoons, is zeer uitnodigend, maar de gameplay is dat niet. Althans, als je niet tegen je verlies kunt. Cuphead is namelijk een enorm moeilijke platformgame met vrijwel onverslaanbare eindbazen.

  Gelukkig kan een vriend je helpen. De game beschikt namelijk over een co-op modus voor twee spelers. Zo kun je het dus met zijn tweeën opnemen tegen een grote, kwaadaardige bloem, mits je natuurlijk goed samenwerkt.

  4. Fortnite

  Wat is er nou niet vetter dan met 99 anderen in een wereld gedropt worden met het doel om als laatste over te blijven? Precies, niks is vetter dan dat! En al helemaal niet als je een online groep kunt vormen met vier vrienden. Dan is overleven wel een stuk makkelijker!

  Wat misschien nog wel een leukere bijkomstigheid is, is dat de digitale versie van Fortnite gratis is. Je kunt hem ook fysiek kopen, maar die kost wel geld en biedt dan ook wat voordelen.

  3. Destiny 2

  In een game waar alles draait om een zo sterk mogelijk personage maken met de beste wapens en uitrusting die er is, moet je dus ook de moeilijkste missies halen. En daar zit Destiny 2 vol mee.

  Wanneer je de meest zeldzame gear wil moet je strikes en raids. Dit zijn lastige missies waarin je sterke eindbazen moet verslaan en dat is bijzonder moeilijk in je eentje. Gelukkig kun je de hulp van je vrienden inschakelen, waardoor je de missies kunt behalen en zo kans maakt op zeldzame gear. De co-op in deze is dus essentieel om zo sterk mogelijk te worden in de game.

  2. PlayerUnknown's Battlegrounds

  Waar we eerder al Fortnite behandelden, is het nu de beurt aan PlayerUnknown's Battlegrounds. Als er namelijk nou één game was die records na records brak dit jaar, was het PUBG wel.

  De opzet is hetzelfde als in Fortnite. Jij en 99 anderen worden in een grote wereld gedropt en de laatste die overblijft wint. En ook dat kun je met maximaal drie anderen in je team proberen te doen. Zeker één van de beste co-op games van 2017 dus.

  1. Ghost Recon Wildlands

  De geweldige openingstrailer staat ons nog in het geheugen gegrift. Samen met een team drugsbazen omleggen in een groot en open Bolivia. Vetter dan dat kan toch niet? Inderdaad, dat kan niet vetter. Als je het co-op speelt tenminste.

  in Ghost Recon Wildlands moet je allerlei basissen infiltreren om een bepaald doelwit om te leggen. Hoe je dit doet is geheel aan je zelf. Ga je gewoon in het wilde weg schieten of ga je wat subtieler te werk? Dat beslis jij met je team!

  Wat vind jij de beste co-op games van 2017?

  We kunnen het ons haast niet voorstellen dat je dit jaar niet met iemand samen gegamed hebt. Vandaar onze vraag: wat is volgens jou één van de beste co-op games van 2017? Laat het ons weten in de comments.

  PlayerUnknown's Battlegrounds

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.