De voordelen van Battlefield 2042 op PS5 en Xbox Series X

Article
zondag, 27 juni 2021 om 15:00
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109
Battlefield 2042 is de eerste game in de reeks die op de next-gen consoles verschijnt, maar het zal geen next-gen exclusive zijn. Toch kan je op de PS5 en Xbox Series X wel van een aantal voordelen genieten.

Enorme veldslagen in Battlefield 2042

DICE en EA hebben ervoor gekozen om geen singleplayer-campagne te implementeren in Battlefield 2042. In plaats daarvan gaat de Zweede studio helemaal los met de multiplayer. Zo zal er wel een verhaal gaat zitten in de game, maar wordt het net zoals met Call of Duty Black Ops Cold War verteld in de multiplayer en elk nieuw seizoen bijgewerkt.
Daarnaast kan je ook lekker veel multiplayer modi verwachten voor Battlefield 2042, waarvan de meest indrukwekkendste zonder twijfel All-Out Warfare is. De naam voor de modus is accuraat, want in All-Out Warfare kan je enorme veldslagen gaan uitvechten. De enorme maps bieden namelijk ruimte voor maar liefst 128 spelers die tegelijkertijd voor de overwinning kunnen gaan strijden te voet, in tanks, helikopters, straaljagers, boten en meer. Het zal de modus zijn waar je het merendeel van de Battlefield 2042 spelers kan verwachten.
All-Out Warfare klinkt enorm indrukwekkend en de beelden zien er ook zo uit, maar de echte manier om de modus te spelen geldt alleen voor de PS5, Xbox Series X en PC. De last-gen consoles krijgen namelijk een flink uitgeklede versie. Spelers op de PS4 en Xbox One kunnen namelijk maar met 64 spelers in één match zitten en de maps zullen ook gelimiteerd worden in schaal.
Wil je dus de beste versie van de Battlefield 2042 modus spelen, dan heb je een next-gen console nodig. Gelukkig kan je wel profiteren van een gratis upgrade als je één van de velen bent die in de wachtrij staat voor een PS5 of Xbox Series X.
battlefield 2042 battlefield 6 2f1623244005

Genieten van 4K resolutie

Die enorme veldslagen zullen niet alleen zorgen voor een geweldige gameplay-ervaring, het zal ook een visueel spektakel zijn. Wanneer 128 spelers over een slagveld rennen, kogels je om de oren vliegen, explosies klein werk maken van de omgeving en straaljagers door de geluidsbarriere breken, dan zullen je ogen (en oren) flink verwend worden. Helemaal wanneer je je PS5 of Xbox Series X hebt aangesloten op een 4K televisie en je een goede koptelefoon gebruikt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de extreme weerseffecten!
Wat dat betreft hebben de next-gen console ook een flinke voorsprong op de PlayStation 4 en Xbox One. Dan gaat het niet alleen om de 4K resolutie, maar ook de andere grafische voordelen die de PS5 en Xbox Series X kunnen benutten. Denk daarbij aan een veel betere drawing distance voor de enorme maps, extreem realistische belichting dankzij Ray-Tracing en assets die veel sneller inladen door de SSD. Battlefield 2042 wordt een feest voor het oog op de next-gen consoles.
battlefield 2042 battlefield 6 4f1649153012

Haal voordeel uit een hogere framerate

Zoals gezegd is Battlefield 2042 een pure multiplayer game en dat betekent ook dat de competitie een stuk hoger zal zijn dan normaal. Het omleggen van een computergestuurde vijand in een singleplayer campagne is immers over het algemeen een stuk lastiger dan een spelers van vlees, bloed en reflexen. Uiteraard kan je wel oefenen tegen bots in de nieuwe Battlefield, maar uiteindelijk zal je over moeten gaan op het echte werk als je de volledige ervaring uit de game wil halen.
Gelukkig zal de hogere framerate van de PS5 en Xbox Series X ten opzichte van de last-gen consoles je daar een handje bij helpen. Net zoals de meeste games zal Battlefield 2042 namelijk hoogstwaarschijnlijk een graphics mode en een performance mode gaan krijgen, waarbij laatstgenoemde optie zorgt voor een soepele framerate. Dat is iets wat wij sterk zullen aanraden, want wanneer jij net een fractie van een seconde sneller de vijand ziet, dan is heb je een hogere kans om levend uit het vuurgevecht te komen. Mits je natuurlijk een beetje kan mikken, maar daar zullen zelfs de meest geavanceerde consoles niet bij kunnen helpen.

Populair Nieuws