De verschillende Battlefield 2042 modi onder de loep

Article
zaterdag, 12 juni 2021 om 17:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Battlefield 2042 is eindelijk onthuld en daarbij hebben we ook gelijk wat informatie gekregen over de verschillende Battlefield 2042 modi die in de game zullen verschijnen. Hieronder nemen we de nieuwe modi onder de loep zodat jij weet wat je kan verwachten van de nieuwe shooter op 22 oktober.
De verschillende Battlefield 2042 modi verschillen allemaal flink wat qua insteek en dus nemen we de verschillende gamemodi even onder de loep. Niet iedereen zal even enthousiast worden van het eerste punt, want dat gaat meer over het ontbreken van een bepaalde gamemodus. Toch is er wel een sprankeltje hoop aan de horizon voor fans die liever niet in multiplayer duiken.

Geen singleplayer campagne

Met de onthulling van Battlefield 2042 werd ook gelijk bekendgemaakt dat de game geen singleplayer campagne zal bevatten, maar in plaats daarvan is gekozen voor een verhalende multiplayer. Nou zijn er best veel mensen die niet zoveel hebben met multiplayer en misschien toch liever in de singleplayer willen duiken. Voor die mensen is er gelukkig ook goed nieuws, want tussen de verschillende Battlefield 2042 modi zit wel degelijk een singleplayer-optie.
Fanatieke gamers kennen het systeem misschien uit eerdere Battlefield games of uit de populaire Star Wars Battlefront games, maar je kan dus tegen bots spelen in de multiplayermaps. Het is natuurlijk niet hetzelfde als een echte campagne, maar veel fans zijn toch blij met deze opzet. Dat heeft vooral te maken met het gevoel van veel fans dat DICE de afgelopen jaren vooral tijd verspild heeft in het ontwikkelen van een campagne, tijd dat de ontwikkelaar beter had kunnen steken in de multiplayer.

All-Out Warfare

De vraag is nu dan alleen hoe de multiplayer eruit ziet in Battlefield 2042 en dat ligt een beetje ingewikkeld. De verschillende Battlefield 2042 modi lijken op het eerste gezicht allemaal misschien een beetje hetzelfde, maar er is wel degelijk wat onderscheid te vinden. All-Out Warfare is de modus die je zal kennen uit eerdere Battlefield games, want hier speel je vooral Conquest en Breakthrough.
Conquest is natuurlijk de klassieke Battlefield-modus en mag dus ook niet ontbreken tussen de verschillende Battlefield 2042 modi. De modus die al sinds Battlefield 1942 te vinden is in de Battlefield games geeft het toppunt van oorlogsvoering en maakt maximaal gebruik van de voertuigen en grote maps die je terug kan vinden in de games. De modus Breakthrough is wat moderner en is eigenlijk een combinatie tussen Rush en Conquest. De Rush modus verscheen voor het eerst in Battlefield: Bad Company om de Battlefield-formule ook aantrekkelijk te maken op consoles.
Iets wat goed gelukt is door het hogere tempo wat de modus weet te bieden. Nu de gevechten op consoles steeds grootschaliger kunnen worden, is er de afgelopen paar jaar een soort hybride tussen de kenmerkende gamemodi gekomen in de vorm van Breakthrough en dat is een gigantisch succes gebleken op zowel consoles als PC. Het is dus geen verrassing dat de modus zijn terugkeer maakt in de nieuwe shooter van DICE. Zowel Conquest als Breakthrough zal 128 spelers ondersteunen op next-gen consoles en PC, PS4 en Xbox One zullen het moeten doen met 64 spelers.
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109

Hazard Zone

Tussen de verschillende Battlefield 2042 modi zitten ook twee nieuwe gamemodi. De modus waar we daadwerkelijk een klein beetje over weten is Hazard Zone, maar wat het precies is, is nog niet helemaal duidelijk. DICE heeft in ieder geval duidelijk gemaakt dat het niet om een battle royale modus gaat, sterker nog, als we de ontwikkelaar mogen geloven zullen we helemaal geen battle royale terugvinden in de verschillende Battlefield 2042 modi.
Toch geeft de beschrijving van Hazard Zone wel een battle royale-achtige indruk. DICE omschrijft het namelijk zelf als een gloednieuwe modus waarin samenwerken met je squad, die weer maximaal vier spelers ondersteunt, centraal staat en waar om een 'hoge inzet' wordt gespeeld. Dat klinkt bijna als een battle royale, maar dat is het dus niet. Kenners van de franchise speculeren nu meer over een modus die doet denken aan games als Hunt: Showdown of Escape From Tarkov.
We zullen toch nog even geduld moeten hebben, want zolang DICE zelf niks meer zegt, weten we nog niet heel veel over de nieuwe modus. Hazard Zone moet wel echt wezenlijk anders zijn in vergelijking met de andere verschillende Battlefield 2042 modi als we de studio mogen geloven. Hopelijk zien we binnenkort meer.
battlefield 2042 battlefield 6 2f1623244005

Onbekende Battlefield 2042 modus

Dan is er nog een modus tussen de verschillende Battlefield 2042 modi die nog onbekend is. Het enige wat we weten over de modus, is dat de modus gemaakt wordt door DICE LA en dat het een liefdesbrief aan Battlefield-fans en langdurige spelers moet zijn. Daarbij hebben we wel te weten gekregen wanneer de modus uit de doeken gedaan zal worden en dat zal zijn tijdens EA Play Live op 22 juli.
Nou zit de Battlefield gemeenschap nooit stil en dus zijn er ook weer zat speculaties over de mysterieuze modus. Zo verwachten een aantal fans dat DICE LA eindelijk een dinosaurus-modus voor de game aan het ontwikkelen is. Misschien ben je nu aan het fronsen bij het idee van dinosaurussen in Battlefield 2042, maar toch is er een logische gedachte achter. DICE flirt namelijk al jaren met de prehistorische beesten in de verschillende Battlefield titels.
Het begon eigenlijk al in Battlefield 3 met een easter egg voor een T-Rex schedel. Daarna heeft DICE eigenlijk in iedere game wel een Megalodon, een gigantische prehistorische haai, ergens in de multiplayermaps verstopt. Veel fans speculeren nu dan ook dat er eindelijk iets gedaan wordt met alle easter eggs omdat de modus dus echt een liefdesbrief aan fans moet zijn. Bij EA Play Live op 22 juli wordt de knoop in ieder geval definitief doorgehakt en weten we precies wat we gaan zien.
battlefield 2042 battlefield 6 4f1649153012

Verschillende Battlefield 2042 modi

Zoals het er nu naar uitziet krijgen we, zelfs zonder een singleplayer campagne, meer dan genoeg verschillende Battlefield 2042 modi om te spelen. Of het uiteindelijk ook allemaal leuk is om te spelen zullen we nog even af moeten wachten. Op 22 oktober komt de langverwachte shooter van DICE uit en kunnen we allemaal weer het slagveld betreden.