Hoe zit het met de Battlefield 2042 singleplayer?

Article
zaterdag, 19 juni 2021 om 9:00
battlefield 2042 battlefield 6 2f1623244005
Battlefield 2042 is eindelijk uit de doeken gedaan, met een uitgebreide cinematic en vervolgens gameplay trailer, waarin een multiplayer modus voor maar liefst 128 man wordt getoond. Maar hoe zit het met de Battlefield 2042 singleplayer?

Verschillende soorten campagnes voor Battlefield

Hoewel de Battlefield franchise voornamelijk bekendstaat om de verschillende en grootste multiplayer-modi, hebben de games jarenlang welke elke keer een singleplayer-verhaallijn gehad. Elke editie is de aanpak daarvoor alleen wel heel anders. DICE experimenteert elke keer opnieuw met wat voor campagne het beste past bij de franchise.
De vaste toevoeging van een singleplayer campagne is begonnen met Battlefield: Bad Company in 2008. Die game revolutioneerde de franchise niet alleen door vernietigbare omgevingen toe te voegen, maar ook om met een cast aan kleurrijke karakters aan de slag te gaan. Na de sequel Battlefield: Bad Company 2 hebben we alleen niet meer zo’n uitgebreide singleplayer gehad in de reeks en zeker niet meer met zoveel humor.
In de games die volgden hebben EA en DICE namelijk voor een veel serieuzere aanpak gekozen. En die beslissing is niet altijd even goed geweest voor het plezier in de singleplayer. De campagnes in Battlefield 3 en 4 waren namelijk vrij matig en pas met Battlefield 1, Hardline en V kregen spelers wat meer unieke missies toegeworpen. Zo kon je in Battlefield V de Tweede Wereldoorlog vanuit verschillende oogpunten en gameplay-stijlen ontdekken. Het lijkt erop dat DICE weer een klein beetje de stijgende lijn heeft gevonden als het aankomt op singleplayer-verhalen in de franchise.
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109

Geen singleplayer in Battlefield 2042

Ten minste, dat leek zo. EA en DICE hebben namelijk duidelijk gemaakt dat de nieuw aangekondigde Battlefield 2042 namelijk geen singleplayer campagne zal krijgen. Dat is ook misschien niet heel toevallig, want het is de eerste keer sinds Battlefield 2142 dat een game in de reeks geen verhaal zal krijgen, ondanks het juist een setting is waar DICE enorm veel vrijheid heeft op dat gebied. Wie weet immers wat er in de toekomst zal gaan gebeuren?
Het is alleen niet zo dat Battlefield 2042 helemaal geen verhaal zal kennen. Door een campagne te schrappen kan de ontwikkelaar zich namelijk helemaal focussen op de multiplayer modi en die zullen niet altijd hetzelfde blijven.
Volgens DICE zal de game namelijk een verhalende multiplayer gaan krijgen, waarbij elk seizoen een nieuw stuk van het verhaal zal worden geïntroduceerd. Er lijkt daarbij goed te zijn gekeken naar het succes van Call of Duty Warzone en Call of Duty Black Ops Cold War, die voor precies dezelfde methode hebben gekozen. EA heeft daarnaast ook nog eens de voormalig general manager van Call of Duty ingehuurd om de Battlefield franchise te leiden.
2021 06 14 battlefield 2042 1f1623680776

Terug naar de roots van de franchise

Dat Battlefield 2042 verschijnt zonder een singleplayer zal voor hardcore fans van de serie niet als een complete verrassing komen. Zoals gezegd voelen de meeste singleplayer campagnes voor de games als een nagedachte en het is ook zeker niet de eerste keer dat er een Battlefield is verschenen zonder singleplayer. Sterker nog, de reeks is begonnen als een pure multiplayer game, in tegenstelling tot grote concurrent Call of Duty.
Bad Company was namelijk niet alleen de Battlefield game dat een startschot was voor een vaste toevoeging van een singleplayer campagne, het was nota bene de eerste titel in de serie die zo’n modus had. Van Battlefield 1942 tot aan Battlefield 2142 konden spelers alleen genieten van verschillende multiplayer modi.
Dat betekent alleen niet dat je alleen maar in online potjes kan duiken en op geen enkele manier even rustig kan wennen aan alle wapens en mechanics die Battlefield 2042 rijk is. Net zoals de titels van weleer zal het namelijk wel mogelijk zijn om een match te beginnen die gevuld is met bots. Ja, dat kan ook met de 128-speler tellende All-Out Warfare modus. Je zal dan omringd worden met 127 computergestuurde spelers. Laten we het hopen dat het nog een paar decennia zal duren voordat machines tegen ons keren…
Kijk je met smart uit naar Battlefield 2042 en wil je meer lezen over de gloednieuwe game van EA en DICE? Check dan ook ons artikel waarin we alles uitleggen wat we tot nu toe over Battlefield 2042 weten!

Populair Nieuws