Alles wat je over Battlefield 2042 moet weten

  Eindelijk hebben we Battlefield 2042 mogen zien en hebben we al aardig wat details over de game weten binnen te halen. Zo weten we al de setting, releasedatum en wat de voordelen zijn voor PC en next-gen consoles

  Battlefield 2042 setting

  De meest gestelde vraag over Battlefield 2042 is waar de game zich gaat afspelen. Nadat twee delen uit de Battlefield reeks zich in het verleden afspeelden, Battlefield I was gesitueerd in de Eerste Wereldoorlog, terwijl Battlefield V de Tweede Wereldoorlog als setting had, lijkt het dit keer voor een andere setting te gaan kiezen. In de onthulling werd bevestigd dat Battlefield 6 een moderne setting heeft.

  Battlefield 2042 zal zich zelfs een klein beetje in de toekomst afspelen en lijkt bijna apocalyptische situaties voor te schotelen. De wereld gaat gebukt onder een weerscrisis en ervaart extreme fenomenen in het weer, zoals torenhoge tornado's die alles en iedereen opslokken.

  Battlefield 2042 releasedatum en onthulling

  De onthulling van de nieuwe Battlefield was daar op 9 juni en daar kreeg de game officieel de naam Battlefield 2042. De game heeft met een grote trailer van vijf minuten alle aspecten van de game getoond en daaruit bleek direct een groot aantal details voort te vloeien.

  Zo werd ook de releasedatum aangekondigd. De game komt later dit jaar nog uit, namelijk op 22 oktober. Daarmee valt de release van de nieuwe titel in de bekende shooterreeks dit jaar op een vrijdag.

  Battlefield 2042 platforms

  De onthulling van Battlefield 2042 is dus geweest, maar naar welke platforms komt de nieuwe shooter? De release van Battlefield 2042 staat gepland om 22 oktober 2021 uit te komen op de PS5, Xbox Series X en PC. Daarnaast moet de game ook nog uitkomen naar de last-gen consoles, namelijk de PS4 en Xbox One. Wel is duidelijk dat de beste ervaring op de next-gen machines is, want daar is oorlog te voeren met 128 spelers gelijktijdig.

  Is Battlefield 2042 crossplay?

  Dat Battlefield 2042 naar een hoop platforms komt, weten we dus. Het is nog niet bekend of spelers ook gebruik kunnen maken van het zogeheten crossplay. Als we kijken naar Battlefield V was dit namelijk nog niet mogelijk. Wel gaf DICE zelf al aan uit te kijken naar de toekomst van crossplay, maar aangezien de oude generatie consoles niet de nieuwe hoeveelheid spelers ondersteunt lijkt het toch onwaarschijnlijk dat we crossplay gaan zien. Al bestaat er natuurlijk altijd een kans dat crossplay mogelijk zal zijn voor de next-gen consoles en PC.

  Battlefield 2042 multiplayer

  De Battlefield 2042 multiplayer is te spelen met maar liefst 128 spelers tegelijkertijd. Pak hier de helft van en je hebt het maximum spelers van de vorige Battlefield-titels, wat dus ook de limiet zal zijn voor de oudere consoles. Naast de verhoogde limiet aan spelers zou EA ook een battle royale-modus overwegen. Deze zou dan gaan concurreren met het bekende en geliefde Warzone, wat op dit moment door miljoenen spelers gespeeld wordt.

  EA zou kijken naar zaken als een Battle Pass, een clan-systeem, Free to Play-onderdelen, evoluerende maps en blueprints voor wapens. Electronic Arts staat er namelijk ook om bekend dat het zoveel mogelijk geld uit elke game wil trekken en een Battle Pass is daarbij een logische keuze. Om daarnaast nieuwe spelers naar Battlefield 6 te trekken met een Free to Play-modus is een tactiek die voor Activision en Call of Duty Warzone goed heeft uitgepakt, dus EA kan het trucje zomaar eens gaan herhalen.

  Battlefield 2042

  Verkijgbaar vanaf 22 october 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.