Alle Battlefield 2042 features op een rij

Article
zondag, 27 juni 2021 om 10:00
battlefield 2042 battlefield 6 2f1623244005
Battlefield 2042 komt eraan en daarbij komen ook een aantal nieuwe features kijken. Daarom zetten we alle Battlefield 2042 features op een rij zodat jij weet wat je kan verwachten in de gameplay van de nieuwe shooter van DICE.
De nieuwe shooter van DICE gaat sommige dingen wat anders doen dan eerdere delen van de Battlefield-franchise en dus is het tijd om even te kijken naar de nieuwe Battlefield 2042 features. Zo gaat het klasse-systeem op de schop, maar toch ook weer niet helemaal en kunnen we nieuwe dynamische evenementen verwachten die het slagveld constant veranderen. Hieronder vindt je alle Battlefield 2042 features op een rij, voor zover we de features daadwerkelijk weten natuurlijk.
battlefield 2042 battlefield 6 4f1649153012

Specialisten betreden het slagveld

Laten we beginnen met het klasse-systeem, want hoewel de kern ervan nog intact zal zijn, is één van de nieuwe Battlefield 2042 features de toevoeging van een aantal specialisten binnenin de verschillende klassen. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld gewoon de support-rol hebt, maar dat je daarbinnen een selectie aan personages zal hebben die allemaal een unieke gadget bezitten. Zo hebben we bijvoorbeeld al de soldaat met een wingsuit gezien die over het slagveld kan vliegen.
Ook de nieuwe grappling hook van een andere specialist hebben we al in de gameplay trailer van Battlefield 2042 mogen aanschouwen. Iedere specialist heeft dus één gadget die al vast staat en voor de tweede gadget heb je volledig vrije keuze. Zo zullen er veel verschillende soldaten het slagveld bestormen met allemaal unieke speelstijlen. Wat opvallend is, is dat veel voorwerpen die eerst verbonden waren aan de verschillende klassen nu volledig tot iedereens beschikking staan.
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109

Vrije en dynamische keuze in wapens

In vorige delen van de Battlefield-franchise waren verschillende soorten wapens gebonden aan de verschillende klassen, maar dat systeem ligt nu in het verleden. Tussen de nieuwe Battlefield 2042 features kunnen we namelijk ook zien dat je vrije wapenkeuze krijgt ongeacht je klasse. Dat betekent dat je dus niet naar een recon-specialist hoeft te wisselen om een sniper te gebruiken, je kan nu ook gewoon als medic op afstand mensen de vergetelheid in schieten.
Daar komt ook nog eens bij dat jij je wapens midden in een potje kan aanpassen en dan bedoelen we niet in het respawn-menu. Je kan namelijk gewoon op een rustig moment, terwijl je bijvoorbeeld met je maten in een lift staat, verschillende onderdelen van je wapen aanpassen zodat je altijd goed voorbereid bent op de volgende ontwikkeling in het slagveld. Als je een gebouw naar binnen rent wil je namelijk niet dat je aanvalsgeweer is afgesteld op lange afstanden, dan verlies je waarschijnlijk de meeste gevechten.

Dynamische evenementen

Zoals we gewend zijn van DICE is er tijdens de verschillende potjes ook meer dan genoeg spektakel te vinden. In Battlefield 4 kwam namelijk levolution al tevoorschijn wat ervoor zorgde dat je complete wolkenkrabbers met de grond gelijk kon maken. Nu kunnen we dynamische stormen verwachten, die soms niet eens verschijnen, in Battlefield 2042 die de nieuwe maps volledig op zijn kop kunnen zetten. Dit is één van de Battlefield 2042 features waar de meeste fans met een kloppend hart naar uitkijken.
In de vorige Battlefield games zijn dynamische evenementen namelijk een beetje naar de achtergrond verschoven en dus is de terugkeer ervan iets om met veel smart naar uit te kijken. DICE kan namelijk als geen ander het slagveld levend maken en je een daadwerkelijk soldaat in de oorlog laten voelen. Voeg hier nog aan toe dat je weer grote delen van de nieuwe gigantische maps helemaal aan gort kan schieten en je hebt een formule voor een spectaculaire shooter.
battlefield 2042 battlefield 6 3

Groter dan ooit tevoren

De meest gevraagde feature van Battlefield-spelers is er eindelijk en het is dan ook gelijk de belangrijkste van alle Battlefield 2042 features. De game stelt je nu namelijk in staat om met 128 spelers tegelijkertijd het slagveld te betreden, wat dus ook wel nodig is met die nieuwe grote maps. Mocht je nou zorgen hebben of die servers wel vol raken, dan is er nog een feature om je zorgen een beetje weg te nemen.
De servers zullen zich namelijk automatisch vullen met AI bots wat ervoor zorgt dat het maximale spelersaantal altijd bereikt wordt. Deze feature stelt je ook in staat om alleen tegen bots te spelen, want soms wil je toch even een singleplayer-ervaring hebben en met het ontbreken van een campagne zal je die verder niet heel makkelijk vinden in Battlefield 2042.
De grote maps die nieuw zijn in Battlefield 2042 brengen alleen wel een probleem met zich mee. Iedereen die de shooters van DICE wel eens gespeeld heeft weet dat het op grote maps een hel is om te reizen als je geen voertuig tot je beschikking hebt. De Zweedse ontwikkelaar heeft hier gelukkig ook een oplossing voor bedacht. Je kan namelijk gewoon voertuigen via de lucht op het slagveld laten droppen zodat je altijd weer snel naar de actie kan bewegen.
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685

Waslijst aan Battlefield 2042 features

Nu hebben we de meeste Battlefield 2042 features wel gehad, maar er zijn in de nieuwe shooter van DICE nog veel meer aanpassingen gemaakt ten opzichte van vorige delen. Zo is de UI een stuk verbeterd en mogen we een grote collectie aan nieuwe modi verwachten. Een van die modi is een mysterieuze modus die gemaakt wordt door DICE LA en het enige wat we er tot nu toe van weten is dat het een liefdesbrief naar de fans moet zijn en een handjevol geruchten dat het gaat om de beruchte Battlefield Hub. De game komt op 22 oktober uit en zal voor fans van de franchise ongetwijfeld al een spectaculaire dag zijn.

Populair Nieuws