Battlefield 2042 maps aanzienlijk groter dan oude Battlefield maps

News
woensdag, 16 juni 2021 om 12:00
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109
DICE heeft in een livestream laten weten hoe groot de Battlefield 2042 maps gaan worden. We kunnen in ieder geval aanzienlijk grotere maps verwachten ten opzichte van oude Battlefield maps.
Ergens is het natuurlijk heel erg logisch dat de Battlefield 2042 maps aanzienlijk groter dan oude Battlefield maps gaan worden, de game zal namelijk meer spelers dan ooit tevoren op het strijdtoneel plaatsen. Als je van 64 spelers naar 128 spelers in een map gaat, dan moet je er ook wel de ruimte voor hebben. Kaleidoscope, niet de officiële naam, lijkt de kleinste map in Battlefield 2042 te worden en moet net iets groter zijn dan de map Rotterdam in Battlefield V.
De gigant onder de Battlefield 2042 maps moet Irreversible, wederom niet de officiële naam, worden, die zelfs groter zal zijn dan El Alamein uit Battlefield 1942. El Alamein is één van de grootste oude Battlefield maps die bestaat en dus is het wel duidelijk dat DICE alles uit de kast trekt om de nieuwe Battlefield 2042 maps zo groot mogelijk te maken voor de 128 spelers. Er wordt zelfs gezegd dat Irreversible een klein beetje groter is dan de volledige map van Player Unknown's BattleGrounds, dat zou toch wel indrukwekkend zijn.

Battlefield 2042 maps onthulling

De informatie over de grootte van de Battlefield 2042 maps komt uit een uitgebreide livestream van DICE om te praten over de nieuwe shooter die op 22 oktober uitkomt. Hierin geeft de ontwikkelaar nog meer informatie die je heel graag wil hebben over het nieuwste deel uit de Battlefield-franchise. Zo wordt er ook nog gepraat over de verschillende gamemodi die je terug gaat vinden in de game en wordt er wat dieper ingegaan op wat we in de nieuwe gameplaytrailer hebben gezien.