Mysterieuze Battlefield 2042 modus is volgens geruchten Battlefield Hub

News
woensdag, 23 juni 2021 om 13:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Bij de aankondiging van Battlefield 2042 werd ook een mysterieuze Battlefield 2042 modus aangekondigd die door DICE LA gemaakt wordt. Nu lijkt het volgens een lekker te gaan om de langverwachte Battlefield Hub, een speeltuin voor fans van de shooter-franchise.
Iedereen die shooters een warm hart toedraagt zal de naam Tom Henderson misschien wel kennen, de lekker staat bekend om betrouwbare leaks voor alle grote franchises, zoals Battlefield en Call of Duty. Nu heeft Henderson wat bijzondere informatie binnen weten te slepen over de mysterieuze Battlefield 2042 modus die we op 22 juli bij EA Play te zien zullen krijgen. Volgens Henderson zou het namelijk om de Battlefield Hub gaan, een gamemodus waar al wat langer om gevraagd wordt door de Battlefield gemeenschap.
In de aankondiging van de mysterieuze Battlefield 2042 modus werd vermeld dat de modus ontwikkeld wordt door DICE LA en dat het een liefdesbrief moet worden naar de fans. Dat klopt wel met de informatie die Henderson geeft over de Battlefield Hub. De nieuwe modus moet namelijk een grote collectie aan maps uit oude Battlefield-titels in een remasterjasje bieden en een complete sandbox ervaring bieden. Zo zou het klasse-systeem verdwijnen en kan je voertuigen uit Battlefield 3 het slagveld laten betreden tegen voertuigen uit Battlefield 1.

Mysterieuze Battlefield 2042 modus is een liefdesbrief

Het idee van de Battlefield Hub is niet om competitief te zijn, maar de mysterieuze Battlefield 2042 modus moet echt een leuke ervaring worden en een manier voor spelers om de oude Battlefield maps op een nieuwe manier te ervaren. Sommige maps, niet alle, zouden volgens Henderson ook de nieuwe spelersaantallen ondersteunen, waardoor je met 128 man de oude maps kan verkennen in de Battlefield 2042 engine.
De Battlefield Hub past in ieder geval goed bij de andere modi die we al weten van de nieuwe shooter van DICE. Het is ook leuk om weer even terug te keren naar de oude maps, zeker omdat de nieuwe maps aanzienlijk groter zijn en je misschien toch wat behoefte hebt aan een kleinschaliger slagveld. Op 22 oktober kunnen we het slagveld betreden en zien we wat DICE precies gedaan heeft met de nieuwe shooter, tot die tijd kunnen we ons in ieder geval nog even vermaken met Battlefield 4.